Wandelen door groene valleien, langs prachtige meren en middelhoge pieken of hagelwitte stranden. Het kan allemaal in het VK. Ook als je nog niet heel veel wandelervaring hebt is het VK een land bij uitstek om lopend te ontdekken. Wij zetten graag De 12 Beste Beginnerstochten In Het Verenigd Koninkrijk voor jou op een rij.

1Van Cloghane naar de Scaraggane Pier op de Dingle Way

dingle way
Foto: Flickr, Dawn Blankenship

Zoals het een beginnerstocht betaamt, beginnen we eenvoudig; een 11km lange wandeling langs een zandstrand, vergezeld door de Atlantische Oceaan. Vele wandelaars zullen wellicht terughoudend zijn om een strandwandeling een ‘hike’ te noemen, maar het is zeker een goede start waarna je meer uitdagende routes aan kan gaan. De rest van de Dingle Way wil je zeker ook niet missen – vol met Ierse cultuur, muziek en de beste lokale zeevruchten die je je maar kunt voorstellen.

2Bere Island op de Beara Way

Beara Way
Foto: Wikipedia

Bere Island, of Bear Island (wees gerust, er zijn geen beren), is een eiland gelegen langs het schiereiland Beara ten zuidwesten van Cork. Een korte wandeling leid je naar het afgelegen gedeelte van het kleine eiland. Met zijn slechts 14 kilometer, is deze beginnerswandeling een perfecte, milde introductie van het jaar. Het eiland is doordrenkt met militaire geschiedenis, met zijn 24-kilometer lange route die je dat gedeelte van het eiland laat zien.

3Glendalough op de Wicklow Way

Wicklow way
Foto: Wikipedia

De tocht naar Glendalough mag dan misschien officieel geen beginnerswandeling heten, maar het is zeker de moeite waard om deze 1000 jaar oude kloosterplaats te aanschouwen.
Je zult dan ook de schoonheid van de Wicklow Mountains in je opnemen tijdens deze tocht, dus mis het zeker niet!

4Van Waterville tot Caherdaniel op de Kerry Way

Kerry Way
Foto: Geograph, Espresso Addict

Je benen zullen je dankbaar zijn aangezien dit een van de kortere beginnersroute is! Hoewel slechts 13 kilometer, deze route zal je niet teleurstellen wat betreft het prachtige kustlandschap dat Kerry te bieden heeft.

5Van Lough Inagh tot Leenane in het westen van Ierland

Twelve Bins
Foto: Wikimedia

Geflankeerd door twee indrukwekkende bergketens – de Twelve Bens en de Maamturks – deze 15-kilometer lange tocht brengt je naar het hart van Connemara. Dit moerasland kan soms zacht worden onder de voeten, maar deze tocht is alsnog een goede optie voor een beginner.

6Van Ballintoy tot de Giant’s Causeway in Antrim

Giant's_Causeway
Foto: Wikimedia

Maak de grandeur van de Giant’s Causeway mee met deze hike in Noord-Ierland! Als je geen zin hebt om te wandelen van Ballintoy tot aan de Giant’s Causeway, kun je ook altijd gewoon rechtstreeks naar dit grote wonder gaan.

7Van Bantry tot Glanlough

Bantry Bay
Foto: Wikimedia

Met prachtige uitzichten aan beide kanten van het schiereiland Sheep’s Head, is deze korte hike perfect voor een beginner. Met zijn slechts 16 kilometer, zal je ongeveer 5 uur doen over deze beginnerstocht alwaar je wordt beloond met een spectaculaire omgeving.

8Van Liscannor naar Doolin – bezoek de kliffen van Moher!

Cliffs-Of-Moher
Foto: Wikimedia

Zelfs als dit geen beginnerstocht zou zijn, zouden we ‘m alsnog opnemen in deze lijst, puur voor de kliffen van Moher.

9Van Lundrava tot Fort William – Ben Nevis buigt zich over je uit

ben nevis
Foto: Flickr, Richard PJ Lambert

Op naar Schotland nu, waar een geweldige beginnerstocht op je wacht in de schaduw van Ben Nevis. Wees echter gerust – je hoeft hem niet te beklimmen. Je kunt de berg simpelweg van een afstandje bewonderen.

10Van Fort Augustus tot Inverness – vang een glimp op van Nessie

De 12 Beste Beginnerstochten In Het Verenigd Koninkrijk
Foto: Wikimedia

Houd je camera in de aanslag – een glimp van het monster van Loch Nes in Loch Ness kan je rijk maken! Maak een fijne wandeling langs de kust en ontdek het prachtige Schotse kasteel en de oude Schotse geschiedenis.

11Van Acharn naar Aberfeldy – mogelijk het beste landschap in heel Schotland

rob-roy-way
Foto: Flickr, Kenny Murray

Door sommigen als een van de mooiste omgevingen in Schotland bestempelt, dit gedeelte van de Rob Roy Way mag je niet missen. Waarschijnlijk kom je ook enkele Hooglanders tegen op deze route!

12Van Lanercost naar Carlisle langs Hadrian’s Wall

Ben-Nevis
Foto: Wikimedia

Elk gedeelte van de Hadrian’s Wall is doordrenkt met geschiedenis – je zult nergens ver verwijderd zijn van een oude, Romeinse ruïne. Hadrian’s Wall is een goede optie voor een beginner omdat de route relatief vlak is.

Genoeg gepraat! Vertel ons welke beginnersroute staat er op jouw verlanglijstje?

Wandelreizen naar het Verenigd Koninkrijk

Wil je één van bovenstaande wandelreizen maken of nieuwsgierig naar andere reizen in het VK? Kijk dan eens op de Actief-Reizen.nl, een website met een zeer groot aanbod wandelreizen en meer.

Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

twaalf − 11 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.