Waarom een 2-daagse trekking zó absoluut de moeite waard is

2-daagse trekking

Doorbreek het patroon, plan een 2-daagse trekking vanuit je achtertuin

De term ‘trekking’ associëren we van nature met meerdaagse of zelfs meerweekse trektochten waarbij we de backpackers als pakezels zo vol bepakt voor ons zien, slenterend naar het eerst volgende overnachtingsplek. Maar een 2-daagse trekking met slechts één overnachting kan ook zó de moeite waard zijn. Toegegeven, een meerdaagse trektocht is waarschijnlijk nog spectaculairder, maar soms is een korte wandeling inclusief een nachtje weg genoeg voor lichaam en geest om de volgende werkweek volle frisse moed te beginnen. Voor het geval dat jij een dergelijke trip nog nooit hebt geprobeerd, hier zijn zes goede redenen om een één-nacht trekking te overwegen.

Minder stress

Het is echt verbazingwekkend wat een nacht onder de sterren en wakker worden met een zonsopgang kan doen voor de menselijke psyche. De stilte van een enkele nacht is voldoende om het stress niveau drastisch te laten dalen. En dat zonder het gedoe van het plannen en voorbereiden van een meerdaagse trip. Het enige wat je hoeft te doen is je slaapmat, slaapzak en tentje bij elkaar zoeken, rugzak op doen, de voordeur achter je dicht trekken en richting het dichtstbijzijnde natuurkampeerterrein wandelen.

Licht bepakt

Meerdaagse tochten hebben één nadeel; iedere gram teveel die je meeneemt ga je vroeg of laat voelen. Als je niet zo van het ‘grammen jagen’ bent, is zo’n kleine break echt een uitkomst. Je hoeft voor zo’n korte trip namelijk al de gebruikelijke meerdaagse trekking spullen gewoonweg niet van zolder of uit de schuur te halen. Geen bijzondere buitensportmaterialen als een waterfilter, divers kookgerei, gasflesjes, gevriesdroogde maaltijden of verschillende soorten kleding. Nee, gewoon een rugzak met enkele basale benodigdheden. Simpelweg omdat je niet lang onderweg bent.

Meer rust

Tuurlijk, een avondje weg te voet zal je niet zo ver te krijgen als een week-lange trektocht. Maar het is gegarandeerd meer rustgevend dan met je auto naar de familie camping rijden om vervolgens tussen feestvierende jongeren je tentje op te zetten, terwijl je probeert te luisteren naar het ruisen van wind of een kabbelend beekje.

Laagdrempelig

Een korte afstand en een lichte bepakking maken het voor een onervaren iemand een zeer aangename eerste kennismaking met ‘trekking’. Wel de enigszins primitieve ervaring van het slapen op een net iets te dun slaapmatje, maar wel de heerlijke beleving van ontspanning en rust. En wil je het helemaal een drempelloze eerste ervaring laten zijn voor je reisgenoot, draag dan net even iets meer bepakking dan je wandelpartner.

Mid-weeks

Het grote voordeel van een één nacht trip, oftewel een 2-daagse trekking,  in het midden van de week is dat de kans op een nagenoeg lege – en dus super rustige kampeerplek – zeer groot is. Ultiem relaxen toch! Bovendien hoef je er niet eens vrij voor te nemen van je werk. Gewoon iets vroeger stoppen op de vertrekdag en iets later beginnen op de dag van terugkomst. Ok, een dagje vrij geeft nog wat meer ontspanning, maar waar een wil is …

Weekend handen vrij

Er is zeker iets voor te zeggen om ieder uur uit het weekend te persen om maximaal van je vrije tijd in de buitenlucht te genieten. Maar dan houd je geen tijd over voor al die andere leuke of minder leuke zaken zoals boodschappen doen, klussen aan het huis en bbq-en met je vrienden. Kortom, met een one-night-trekking trip heb je het beste van twee werelden; volop genieten van de rust die het backpacken en kamperen met zich meebrengt en ook tijd om al die andere dingen te doen!

Dus houd je van wandelen met een nachtje onder de sterrenhemel, plan dan een 2-daagse trekking en ervaar de ultieme ontspanning. Heb jij goede tips voor een korte 2 daagse wandeling? Laat het ons weten en geef hieronder een reactie!

Ben je op zoek naar wat meer uitdaging? Dan is de de Fjalraven Classic – een trektocht van 110km dwars door de Zweedse wildernis- misschien wel iets voor jou ! Of boek een wandelreis uit het grote aanbod van www.actief-reizen.nl.

 

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.