4x adembenemende wandelbestemmingen in Frankrijk

4x adembenemende wandelbestemmingen in Frankrijk

Ben jij een echte wandelliefhebber en droom je altijd al van wandelen in Frankrijk? Lees dan gauw verder. Frankrijk is een erg groot land en heeft daarom ook veel verschillende wandelregio’s. Hieronder vind je inspiratie voor prachtige wandelbestemmingen in Frankrijk!

Franse Alpen

De Franse Alpen is een van de meest populaire bestemmingen voor een wandelvakantie. De Franse Alpen liggen natuurlijk in een groot gebied waar je meerdere regio’s vind die geschikt zijn om te wandelen. Denk bijvoorbeeld aan het Mont Blanc gebied, de Aravis regio, de Querays regio, de Vanoise regio en nog veel meer andere gebieden. De Franse Alpen biedt voor iedere wandelaar wel een geschikte wandelroute en de keuze is voor de meeste mensen vaak te groot. In de Franse Alpen is er voor ieder niveau wel een geschikte wandelroute. Als je een beginnende wandelaar bent, zou je eerst een wandelroute door het dal kunnen uitproberen. Ook is het dan handig om een goede uitrusting aan te trekken voor het wandelen. Draag bijvoorbeeld compressiekousen als beginnend wandelaar. Zo voorkom je blessures en vervelende kwaaltjes zoals blaren. Ben je juist een gevorderde wandelaar? Dan kun je gelijk voor de wat moeilijkere bergbeklimmingen gaan!

Vogezen

Het berggebied de Vogezen is ook een goede bestemming om verschillende prachtige wandelroutes te lopen. De Vogezen staan bekend om de ronde bergtoppen, prachtige meren en bossen. Ook hier kunnen zowel beginnende als gevorderde wandelaars terecht. Zo kun je in de zogenoemde Lage Vogezen genieten van wat kortere en minder intensieve wandelingen. In de Hoge Vogezen kun je juist terecht voor wat meer uitdaging en veel meer hoogteverschil. Zo zit er voor iedereen wel een geschikte wandelroute tussen!

Franse Pyreneeën

De Franse Pyreneeën zijn ook de moeite waard om in overweging te nemen als je op wandelvakantie naar Frankrijk gaat! Hier kun je terecht voor het klimmen naar hoge toppen, het lopen van huttentochten en de uitzichten over prachtige bergmeren. Je kunt kiezen voor wandelroutes van een of meerdere dagen. De Franse Pyreneeën zijn erg geschikt voor de wat meer gevorderde wandelaars en minder voor de beginnende wandelaar. De grote hoogteverschillen zorgen ervoor dat het niveau van de meeste wandelroutes erg hoog ligt. Houd hier dus zeker rekening mee bij het uitzoeken van je bestemming!

Franse Ardennen

Als je wat dichter bij Nederland wilt blijven kun je ook voor een wandelvakantie in de Franse Ardennen kiezen. De Franse Ardennen liggen relatief dicht bij de grens van Nederland en je kunt de regio makkelijk met de auto bereiken. Hier kun je genieten van uitzichten over meren, bossen en rotsformaties. Het niveau van de meeste wandelingen in de Ardennen ligt niet erg hoog, dus dit is een ideale bestemming voor beginnende wandelaars of gezinnen met kinderen! Als je voor het eerst op wandelvakantie gaat, is het handig om compressiekousen wandelsokken aan te schaffen. Zo voorkom je blessures en vervelende kwaaltjes.

Met al deze inspiratie voor wandelvakanties in Frankrijk kun je vast een mooie bestemming uitkiezen!

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.