4x Bijzondere Glampingplekken Op Weg Naar Machu Picchu

glamping in peru

Ultiem genieten van de natuur in de Heilige Vallei van Peru

Waarschijnlijk komt Peru niet als eerste in je op als je aan kamperen denkt. Maar de prachtige landschappen in Peru lenen zich perfect voor een uniek kampeeravontuur. Zo is Heilige Vallei – dé uitvalsbasis voor de oude Inca-stad Machu Picchu – een van de meest aantrekkelijke gebieden in de buurt van Cusco, met hoge bergen die een groene mantel van landbouwgronden, bijzondere archeologische vindplaatsen, pittoreske stadjes en een prachtige rivier omringen. In dit gebied kun je op verschillende manieren midden in de natuur overnachten, zonder het comfort en de aantrekkingskracht van de meest verfijnde accommodaties op te geven. We zetten een aantal van deze unieke en authentieke glamping plekken voor je op een rijtje. Perfecte locaties waar genoten kan worden van dagen in de prachtige natuur en avonden onder een indrukwekkende sterrenhemel.

Chaska Ocupi – Unieke ervaring onder de sterren

De net geopende glamping Chaska Ocupi – wat ‘onder de sterren’ betekent in de Quechua taal – biedt gasten rust en ontspanning in zorgvuldig ingerichte luxe tenten, omgeven door bossen en kleine beekjes. In de avond worden er heerlijke diners met typische Peruaanse gerechten geserveerd, bereid met lokale biologische producten uit de streek. Daarna kan er aangeschoven worden bij het vreugdevuur onder het licht van de sterren en de maan, waar offers worden gebracht aan Pachamama, terwijl er traditionele Andes liederen gezongen worden. De comfortabele tenten zijn voorzien van een eigen badkamer met warme douche, toilet en wastafel, en hebben ieder een klein overdekt terras waar gasten kunnen genieten van het prachtige landschap. Al met al een onvergetelijke ervaring voor diegenen die een romantische nacht in de Peruaanse Andes willen beleven.

glamping in peru
Chaska Ocupi

Skylodge Adventure – Slapen op grote hoogte

Voor de echte waaghalzen zijn er Skylodge Adventure Suites. Drie exclusieve transparante capsules die aan een steile rots in de Heilige Vallei hangen. Om hier te komen moeten gasten 400 meter klimmen (via ferrata) of hiken over een moeilijk pad inclusief ziplinen. Maar eenmaal aangekomen in de cabine hoeft er niets meer gedaan te worden, want diner met wijn en ontbijt worden bezorgd bij je suite. Vanaf nu is het enkel genieten van een 300° uitzicht op de Urubamba rivier en de omliggende groene velden van de magische en mystieke vallei of de indrukwekkende sterrenhemel. Het is ook mogelijk om hier alleen te lunchen.

glamping in peru
Skylodge Adventures

Peru Ecocamp – Luxueuze kampeerervaring tijdens Salkantay Trek

De Salkantay Trek is een onder de toeristen zeer populaire manier om Machu Picchu te bezoeken. Een meerdaags avontuur dat je meeneemt langs het Salkantay pad, over ongerepte berghellingen, langs gletsjermeren zoals Humantay en pittoreske dorpjes, om uiteindelijk aan te komen bij de oude Inca-stad. Peru Ecocamp biedt vier strategisch geplaatste Ecocamps met unieke ‘domes’ langs deze route die gasten een luxueuze kampeerervaring in een natuurlijke omgeving bieden, terwijl de impact op het milieu tot een absoluut minimum wordt beperkt. De koepels hebben een oppervlakte van 28mm2 en zijn voorzien van een kingsize bed, een eigen badkamer en een houtkachel. De gastronomische ervaring is per kamp aangepast met verse en biologische ingrediënten die typisch zijn voor de hoogte waarop het kamp zich bevindt.

glamping in peru
Peru Ecocamp

Qhispikay Sustainable Glamping – Culturele ervaring met de lokale bevolking

Bij de drie verschillende glampings van Qhispikay Sustainable Glamping in de Heilige Vallei staat de samenwerking met de lokale bevolking van de dorpjes Huiloc, Misminay en Viacha centraal. De tenten staan op het terrein van gastgezinnen die een unieke culturele ervaring leveren die voor altijd in het geheugen gegrift zal staan. Zo laten ze de omgeving van deze prachtige plekken zien, leren gasten over hun tradities en verrassen gasten met heerlijke typische gerechten uit de streek. De luxe tenten zijn voorzien van echte bedden en elektriciteit.

glamping in peru
Qhispikay Sustainable Glamping
Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.