5 activiteiten tijdens het kamperen

5 activiteiten tijdens het kamperen

De lente staat weer voor de deur en dat betekent dat het kampeerseizoen weer bijna van start gaat. De echte avonturiers kunnen binnenkort weer lekker op pad met de tent, caravan of camper. Even lekker één worden met de natuur en genieten van de vrijheid, dat klinkt natuurlijk helemaal top. Maar wat kan je eigenlijk allemaal voor gave dingen doen als je gaat kamperen? Hieronder vind je een aantal leuke activiteiten om te doen tijdens je kampeervakantie.

Een avontuurlijke speurtocht

Ga je kamperen met kinderen? Dan mag een goed georganiseerde speurtocht natuurlijk niet ontbreken. Dit valt namelijk bij vrijwel ieder kind enorm in de smaak. Even weg met alle telefoons, Ipads en andere elektronica en lekker de natuur in. Zorg dat je als ouder vroeg uit de veren gaat om een mooie route uit te stippelen. Voorzie deze route van een spoor met herkenbare items. Loop de route met de kids en laat ze de uitgestippelde speurtocht ontdekken. Maak de tocht helemaal af met een begraven schat.

Spannende kampvuur verhalen

Spannende kampvuur verhalen

Kampvuur verhalen, wie kent ze niet. Wanneer het begint te schemeren kun je beginnen met het aanmaken van een veilig vuurtje (gebruik een korf). Staat je kampvuur goed aan? Dan kunnen de eerste verhalen verteld worden. Dit kunnen griezelverhalen zijn of gewoon grappige en leuke verhalen. Check van te voren even in welke verhalen je gezelschap zin heeft. Enge verhalen zijn niet voor iedereen weggelegd. Tip voor de meerderjarige onder ons: maak je avond helemaal af met een lekker glas wijn. Bestel voorafgaand aan je kampeertrip daarom even een lekker wijnpakket.

Heerlijk verdwalen in een goed boek

Neem een aantal goede boeken of tijdschriften mee op je kampeertrip. Hoe lekker is het namelijk om in de vrije natuur tot rust te komen met een spannend boek? Verdwaal in een goede literaire thriller of leer jezelf wat nieuws met een informatief boek. Waar men thuis vaak niet de rust kan vinden om aan een nieuw boek te beginnen lukt dit op vakantie waarschijnlijk wel. Check eens het enorme boeken assortiment van Bol.com.

Game night

Een kampeertrip is niet compleet zonder een echte game night. Nee, we bedoelen hier niet de Playstation mee, die laten we lekker thuis. Tijdens game night worden er namelijk enkel bord en kaartspellen gespeeld. Denk aan een potje ganzenbord of pak groots uit met een avondje monopoly. Ben je meer van de klassieke kaartspellen? Zorg dan dat er genoeg pakjes kaarten mee worden genomen en ga een lekker potje toepen of pesten. Mogen de beste winnen.  

Yoga in de buitenlucht Yoga is niet iets waar je meteen aan zou denken wanneer je gaat kamperen. Toch kan het een yogasessie bijdragen aan de ontspanning. Leg eens matje neer en eindig je dag met een kleine yogasessie. Je zult versteld staan van de rust die je ervaart na yoga in de open lucht. Zoek van tevoren wel even een tutorial op die matcht met jouw yoga niveau. Wat zal jij s’avonds lekker slapen na deze sessie. Vind hier nog meer tips voor een goede nachtrust in een tent

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.