5x Geweldige Wandelroutes In Het Verenigd Koninkrijk

wandelen in engeland
Pexels, Johan Foehner

Beroemd gemaakt door een ontelbaar aantal poëten, artiesten en fotografen van over de hele wereld, het Britse landschap is een van de meest gevierde landschappen op aarde. Tel daarbij op dat de geschiedenis is ingebed in elk stukje wandelroute in het land, waardoor je bij elke top of uitkijkpunt tot de ontdekking komt dat duizenden anderen je voor gingen.

Voordat je op een volgende trekking gaat, raadpleeg dan eerst eens deze lijst waarin de allerbeste wandelingen van Groot-Brittannië staan beschreven: van gebaande paden tot verborgen juweeltjes!

West Highland Way, Glasgow

Door velen beschouwd als een van de beste wandelroutes in de wereld, de West Highland Way was Schotlands eerste lange-afstandswandelroute. Geniet van de schoonheid van het industriële tijdperk door te beginnen bij de buitenwijken van Glasgow en neem het adembenemende uitzicht aan het einde van het pad in je op, staande aan de voet van de berg Ben Nevis! Als je op zoek bent naar een comfortabele verblijfplaats tijdens je wandelvakantie, dan vind je genoeg vakantiehuizen door heel Schotland die wandelaars een knusse plek aanbieden om te relaxen en om op te laden na een lange dag wandelen.

Helvellyn, Lake District

Geromantiseerd door de poëet Wordsworth in 1816, Helvellyn’s bijzonder mooie landschap zal je overdonderen en sprakeloos achterlaten. Wees alleen wel voorzichtig bij de Striding Edge – een scherpe, steile rand die zelfs een ervaren klimmer niet in de koude kleren gaat zitten.

Tryfan, Snowdonia

Bekend als de enige route op het Britse vasteland dat enkele obstakels als onderdeel van de klim heeft, Tryfan is eigenlijk een veel makkelijkere klim dan je zou denken. Maak indruk op Instagram met de indrukwekkende vergezichten van Snowdania met de twee toppen Adam en Eva – als je de ruim 1,5 meter lange sprong durft te wagen, natuurlijk. Vergeet ook vooral niet je GoPro mee te nemen op dit avontuur!

Lizard Peninsula, Cornwall

Het 965-meter lange stuk aan de Zuidwestkust mag dan misschien niet de meest bekende route zijn in deze lijst, maar wat het ontbreekt aan bekendheid, maakt het ruimschoots goed met zijn ongetemde schoonheid. De dramatische, elf kilometer lange Lizard-route is de thuisbasis voor enkele van de meest zeldzame flora en fauna die het land te bieden heeft, inclusief het bijzonder genaamde ‘hairy greenweed’ – evenals de alpenkraai, zoals bekend op het Cornish wapenschild, wat opnieuw bekendheid genoot sinds de jaren zeventig. Ook als vogels spotten niet jouw ding is, is er zeker genoeg om te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan Asparagus Island of Mullion Cove voor een gezonde dosis avontuur en natuur.

Lagan Towpath, County Down

Ontworpen in de 18e eeuw voor het transport van grote ladingen tijdens de Industriële Revolutie, dit verborgen juweeltje is een van Emerald Ilse zijn best bewaarde geheimen. Nu is dit pad een schilderachtige, kalme tocht van ruim 17 kilometer langs moerasland, weiland en bos die de rivier genaamd Lagan volgt van Belfast, over de historische Shaw’s Bridge naar het Union Locks-gebied. Voor ervaren wandelaars is er een optie om deze route met een aantal kilometer te vergroten, hetgeen je de kans biedt om prachtige moderne kunst te bewonderen – inclusief de lokale favorieten ‘Nuala with the Hula’ en het 10-meter grote keramische standbeeld genaamd ‘Big Fish’. En ben je meer van het watersporten dan stap je in de kano of kajak om het landschap te ontdekken.

Dus of je nu in bent voor ruige wildernis of gewoonweg voor een buitentraining, er is niets zoals een tocht door het Britse platteland – en het valt niet te ontkennen dat het Verenigd Koninkrijk genoeg ontzagwekkende beklimmingen heeft die zelfs de meest ambitieuze wandelaars uitdaagt! Hillwalk Tours organiseert duurzame wandeltochten in het Verenigd Koninkrijk. Zij zorgen ervoor dat jij nergens aan hoeft te denken. Wandelschoenen aan en gaan!

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.