5 Onmisbare Anti Insect Producten Voor In Je Ruzak

anti insect producten

Welke Anti Insect Producten mogen niet ontbreken in jouw outdoor uitrusting?

Met een opkomende teek epidemie in Europa, de groeiende wereldwijde bezorgdheid over het, door de Aedes muggen verspreide, Zika virus evenals de andere, meer typische zomer ‘beestjes’, is er nooit een betere tijd geweest om een ​​aantal maatregelen te overwegen om deze ongewenste insecten af te weren.

Insectwerende sokken

Voeten en benen zijn vaak het meest gevoelig voor insectenbeten en teken als ze tegen het lage gras en struikgewas aan vegen. Nu is een lange broek nog altijd een prima oplossing voor die situaties. Heb je niet altijd zin om een lange broek aan te trekken dan is ook het overwegen waard om speciale anti-insect sokken aan te trekken.

anti insect producten

Anti-Insecten Spray

Een anti-insecten spray voorkomt die akelige insecten beten. De spray is makkelijk aan te brengen en beschermt ober het algemeen een paar uur lang. De sprays zijn verkrijgbaar in handige compacte flacons die je makkelijk overal mee naar toe kunt nemen. De sprays zijn er veelal in twee varianten; met en zonder DEET.

deet

Water filter

Schoon, veilig, drinkbaar water is van vitaal belang wanneer je niet uit betrouwbare waterbronnen kunt drinken, of dat nu in het hooggebergte is of in een onbekende stad. (en flessenwater niet voorhanden is). Met een waterfilter kun je veilig drinken uit een waterbron, waar je ook bent. Een waterfilter heeft geavanceerde technologie om schadelijke bacteriën en protozoa te filteren. Waterfilters zijn er in diverse vormen. Van een rietje tot bidon met ingebouwd filter en van oplosmiddel tot hyper modern filter. Bekijk hier alle modellen.

waterfilter

Geïmpregneerde klamboe

Wild kamperen of een bivak onder de sterren geldt als een van de beste outdoor ervaringen. Afhankelijk van waar je naartoe gaat, kan een geïmpregneerd muskietennet een van de waardevolste outdoorartikelen uit je uitrusting beschouwd worden. Een dergelijke klamboe biedt een optimale bescherming tegen bijtende insecten die ziekten kunnen overbrengen, zoals malaria, gele koorts en knokkelkoorts.

klamboe

>> Vind hier jouw ideale klamboe

Anti-teken kit

Ok, ok! De anti-teken kit is niet echt preventief. Maar toch nemen dit product in onze top 5. De reden hiervoor is dat bij het snel verwijderen van een teek de kans op besmetting (met als mogelijk gevolg de ziekte van Lyme en Tick-encefalitis) tot een minimum beperkt wordt. En aangezien voorkomen beter is dan genezen is een eervolle vermelding tot de moeite waard.

teken kit

EHBO Kit

Ongeacht het seizoen of de locatie, elke keer dat je hoofd in de vrije natuur is, bestaat er altijd een kans dat jij of een lid van de groep een wondje overhoudt aan een insectenbeet. Verkoelende zalf, after-bite creme of verbandmiddelen zijn dan geen overbodige luxe. Neem daarom altijd een goed gevulde EHBO kit mee.

ehbo kitBekijk het complete gamma van de EHBO-kits hier.

Lees ook de artikelen over:

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.