5 Redenen Om Te Gaan Trailrunnen

wat is trailrunning
Foto: Brian Metzler via Unsplash

Het is algemeen bekend dat buiten zijn goed voor je is. En waarschijnlijk heb je al heel vaak gehoord dat hardlopen goed voor je is. Maar wat betekend ‘goed voor je’ nu eigenlijk? Wat zijn nu eigenlijk die voordelen? Wij zetten de 5 redenen om te gaan trailrunnen voor jou op een rij.

Be happy

We zijn sociale wezens en houden over het algemeen van gezelschap. De interactie met anderen geeft ons een goed gevoel en maakt ons blij. Hardlopen is een geweldige manier om nieuwe gelijkgestemde mensen te ontmoeten. Dus meld je aan bij een club of haal een paar vrienden over. Hardlopen en socialiseren maken endorfine aan in je lichaam en dit verbetert je humeur. Dus door de twee (hardlopen en socializen) met elkaar te verbinden zal jouw stresslevel drastisch verminderen.

Word fit

Bewegen en dus ook hardlopen is goed voor het hele lichaam; botten, hart en taille. Hardlopen verhoogt de stofwisseling, waarvoor je cellen om meer energie vragen en dus meer calorieën verbranden. Afslanken door middel van hardlopen is echter geen absoluut gegeven. Je zult ook zeer gedisciplineerd met je eten om moeten gaan. Pas dan zul je zien dat de pondjes er van afvallen. Hardlopen helpt ook bij het vergroten van de botdichtheid en het verbeteren van uw cardiovasculaire systeem. Je hart wordt sterker en pompt meer bloed rond in je lichaam, waardoor je hele lichaam efficiënter en gezonder wordt.

Wees trots

Je kent ze wel, die mensen die vol zelfvertrouwen lijken, een fitte uitstraling hebben en de hele wereld aan lijken te kunnen. Maar hoe doen ze dit toch? We willen allemaal wel zo zijn, maar ogenschijnlijk doen ze niet veel andere dan jij en ik. Wat doen ze dan anders? Grote kans dat deze mensen hardlopen. Hardlopers stellen doelen, gaan grenzen over, zijn mentaal sterk. Hierdoor neemt het zelfvertrouwen toe en dit maakt trots. Start dus nu met hardlopen en wees trots.

Blijf jong

Naarmate je ouder wordt, neemt ook de jeugdigheid af. Maar dit verouderingsproces kan ietwat uitgesteld worden door jezelf zowel fysiek als mentaal in goede conditie te houden. Hardlopen is een manier om hier invulling aan te geven. Het houdt je actiever. Bovendien verhoogt hardlopen ook de productie van het menselijk groeihormoon waardoor de productie van nieuwe cellen toeneemt. Wie wil er nu niet jong blijven? Hardlopen dus!

Word slim

Hardlopen is goed voor de geest, het helpt ons te focussen en te motiveren en het helpt om stress te verminderen. Het helpt ons bovendien om gedachten te ordenen en problemen makkelijker aan te doorzien. Het geeft ons de motivatie om zaken in het dagelijkse leven aan te pakken. Het verandert jouw levensstijl. Zaken gaan meer vanzelfsprekend.

En ja, eerlijk is eerlijk. Het is soms best lastig om jezelf uit de stoel en in de sportkleren te hijsen en je dagelijkse rondje te doen. Maar denk aan deze 5 redenen om te gaan trailrunnen en je zult zien dat het je lichaam en geest verbetert.

Meer weten over trailrunnen?

Ben je geïnteresseerd geraakt over trailrunnen en wil je meer weten? Lees dan ook de blogs over “Wat is trailrunning?” of “9 Essentiele items voor trailrunners“.

Trailrunning producten

Starten met trailrunnen is eenvoudig. Met een sportshirt, broek en een paar sportschoenen kan je prima starten. Wil je het iets professioneler aanpakken en overweeg je speciale trailrunningschoenen, drinkvest, sporthorloge, etc, kijk dan eens in de Trailrunning rubriek op de website van Bever voor producten die bij jou passen.

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.