56 wandeltochten tijdens het Guernsey Lente-Wandelfestival

Guernsey

Guernsey Spring Walking Festival 2019: van 25 mei tot en met 9 juni

Er is geen betere manier om Guernsey te ontdekken dan tijdens het Lente-Wandelfestival 2019. Het vindt plaats van 25 mei tot en met 9 juni 2019 en er is keuze uit maar liefst 56 wandelingen met elk een eigen thema. Je kunt, onder leiding van een professionele gids, ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds gaan wandelen op dit prachtige Kanaaleiland voor de Normandische kust.

In de voetstappen van Renoir en Victor Hugo, de bezetting tijdens WO II, de Gezonken Vallei, Proeverij in St. Peter Port en Land of Milk and Money: dit zijn zomaar een aantal thema’s die je kunt vinden op www.visitguernsey.com. Je boekt een complete reis met vlucht, hotel en wandelingen eenvoudig via www.sunair.nl.

Het aanbod is indrukwekkend, er zijn wandelingen in alle soorten en afstanden. Wil je meer weten over de geschiedenis van Guernsey, maak dan een stads- of kasteelwandeling. Of bezoek de schilderachtige dorpjes met een heerlijke mix van Engelse en Franse cultuur. Ook de wandelingen door de natuur en langs de adembenemende kust, over hoge kliffen en langs witte stranden zijn een aanrader.

Je kunt ook op de ongerepte, kleinere eilandjes Herm en Sark gaan wandelen. Deze zijn prima bereikbaar met de boot vanuit Guernsey en zo klein dat je alles lopend kunt doen.

Een weekje Guernsey

Guernsey ligt in de hoek tussen de Normandische en Bretonse kust op slechts een uur vliegen van Nederland. De eilanders zijn erg vriendelijk en gastvrij. Dankzij de warme Golfstroom hebben de Kanaaleilanden een mild klimaat; de lente begint er al vroeg.

Een achtdaagse vliegreis naar Guernsey boek je eenvoudig via www.sunair.nl. Je verblijft in Le Chêne Bed & Breakfast dat is gehuisvest in een karaktervol Manor House uit 1842. Het wordt geleid door een Nederlands echtpaar en ligt op een ideale locatie voor wandelliefhebbers. Achtdaagse vliegreis, inclusief 7 hotelovernachtingen en Engels ontbijt vanaf € 771 p.p.

Kijk voor meer wandelvakanties op Guernsey en het Verenigd Koninkrijk op www.actief-reizen.nl.

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.