In een aantal van Europa’s meest verbluffende landschappen staan de mooiste uitkijktorens

Van de wilde landschappen van Noorwegen tot het veen landschap van Nederland. En van de uitgestrekte valleien van Schotland tot het majestueuze berglandschap van Noord Italië. Observatieposten die op een natuurlijke wijze zijn geintegreerd in het landschap bieden liefhebbers zo veel extra. We zetten 8 van deze man-made pareltjes voor jou op een rij.

1Wild Reindeer Centre Pavilion (Snohetta) – Hjerkinn, Noorwegen

Een mijl lange pad leidt bezoekers naar de Noorse Wild Reindeer Centre Pavilion, die ligt in het landschap aan de rand van Dovrefjell National Park. De volledig van golvend dennenhout vervaardigde uitkijkpunt met enorm panorama venster doet het wilde landschap van het Nationale Park binnenkomen zoals het bedoeld is.

Meer info www.snohetta.com

2De periscoop – Fochteloërveen, Nederland

De uitkijktoren in het Fochteloërveen met zijn adembenemende uitzicht -in het voorjaar zicht op de kraanvogels- is een opvallende verschijning. De 18 m hoge toren is als een gedraaide zeven en wordt ook wel de periscoop genoemd. De toren is geïntegreerd in de natuurlijke omgeving. Om het beeld van het uitgestrekte open veengebied niet te verstoren staat de toren in de bosrand. De toren heeft een stalen constructie die geheel bekleed is met onbehandeld larikshout, dat vergrijst in de tijd. Hierdoor wordt de toren één met de achterliggende bosrand.

Meer info www.natuurmonumenten.nl

3Mirrored Cabin – NP Loch Lomond en Trossachs, Schotland

De kubus structuur is opgebouwd uit multiplex en gelamineerd in spiegelend roestvrij staal, die het mogelijk maakt om te verdwijnen in Schotland groene, glooiende heuvels. De cabine is prachtig om naar te kijken vanaf de buitenkant. Voor degenen die liever van binnenuit het majestueuze landschap willen beleven, geeft het bankje met de reflecterende wanden zicht rondom.

4Aurland Overlook – Aurland, Noorwegen

Hoewel het einde van dit platform slechts 10 boven de grond uitkomt, geeft de Aurland Overlook de beleving van het pad-to-infinity. Het 4 meter brede plateau met z’n 30 meter lange vloerplanken geven je het gevoel dat je zo een reis naar de hemel kunt maken. Met de gebogen constructie aan het einde van de loopbrug wekt het ontwerp de illusie dat je zo over de rand zal worden geleid, een letterlijke vlucht in de diepte van het onderliggende fjord.

Meer info www.visitflam.com

5Seljord Watchtower – Bjørgeøyan, Noorwegen

De Seljord uitkijktoren prijkt 100 meter de lucht in, als een reusachtige periscoop het meer van Seljord overziend. De houten constructie heeft een wenteltrap die bezoekers naar boven leidt.

6Messner Mountain Museum – Kronplatz – Italië

De beroemde bergbeklimmer Reinhold Messner heeft het afgelopen decennium een prahtig netwerk van musea ontwikkeld, alle gewijd aan zijn favoriete landschapen. Zijn laatste museum, gelegen op de top van de 2275 meter hoge berg Kronplatz in Noord-Italië, zijn de MMM Corones. Deze betonnen constructie is ingebouwd in de berg en heeft spectaculaire balkons als uitkijkpunten.

Meer info www.messner-mountain-museum.it

7Vogeluitkijktoren – Graswarder, Duitsland

Deze 15-meter hoge toren is gelegen op de lange schiereiland Graswarder, die behoren tot de Baltische badplaats Heiligenhafen. De volledig uit hout opgetrokken constructie overziet een groots vogelreservaat.

 

Zelf een mooi uitkijkpunt gezien?

Laat hieronder een reactie achter of post jouw foto op facebook.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.