7x Tips Ter Voorkoming Van De Meest Voorkomende Outdoor Kwaaltjes

ehbo
Pexels, Rawpixel

“Water? Check. Eten? Check. EHBO-kit? Misschien!?” Klinkt dat bekend? Dat zou niet moeten. Ongelukken gebeuren nu eenmaal en dus is kan je er maar beter goed op voorbereid zijn. Hieronder hebben gespeld de basis voor een verblijf in het spel deze zomer en daarbuiten.

Bereid je voor

Begin je voorbereiding door je paklijst af te stemmen op het land van bestemming. Een trip naar bijvoorbeeld een tropische bestemming vereist een andere paklijst dan een 4-weekse wildernis trip in Alaska. Neem hier de tijd voor zodat je alle spullen die je hoogstwaarschijnlijk nodig hebt ook daadwerkelijk bij je hebt.

Wrap it Up

Verstuikingen zijn een van de meest voorkomende letsels als je op pad gaat. En wees eerlijk, dit kan ook jou gebeuren toch. Ieder wandelaar is wel eens gestruikeld over een klein uitstekend boomworteltje of een loszittende kei op een bergpaadje. Neem altijd sporttape mee om extra versteviging aan te brengen bij kwetsbare gewrichten of beter nog, tape kwetsbare gewrichten preventief in.

Hou het hoofd koel

Of het nu een flinke schaafwond is of een aanraking aan een net iets te hete koffiepot, de kans op een brandwondje is altijd aanwezig. Behandel lichte brandwonden door het gebied rondom de wond te koelen met koud water om het wondje vervolgens te reinigen en te voorzien van verkoelende hydrogel zalf onder gaas.

Hou wonden schoon

Een algemene reisregel luidt: hoe verder weg je bent van de bewoonde wereld, des te voorzichtiger je wilt zijn. Natuurlijk, ongelukken gebeuren, en wanneer ze plaats vinden, is het essentieel ze meteen te behandelen. Start met het schoonmaken van de wond met behulp van water en pas daarna een antibioticum zalf toe, en dek de wond tot slot af met een waterdichte bandage.

Behandel blaren

Blaren kunnen een aangename wandeling om te zetten tot een helse tocht. De beste manier om ze te vermijden is door passende schoenen te dragen en potentiële hot spot gebieden te bedekken met een stuk sporttape. Krijg je dan toch een blaar, dan is er een makkelijke oplossing voor de hand; de blaarpleister.

Drink!

In het heetst van het avontuur, is het gemakkelijk om uit te drogen. Een goede vuistregel om voldoende gehydrateerd te blijven: iedereen moet om de vier tot vijf uur plassen. Als jij niet tot die categorie behoort, is de kans groot dat je uitgedroogd bent. Drink niet alleen wanneer je al dorst hebt, maar drink vaker wat kleinere hoeveelheden. Omdat niet overall voldoende schoon drinkwater aanwezig is, is het aan te raden jodiumtabletten of een waterfilter mee te nemen voor het reinigen van het water uit de lokale bergbeek.

Volg een cursus

Het EHBO College biedt speciale EHBO Outdoor cursussen voor personen die outdoor actief zijn. De opleiding Outdoor EHBO gaat in op de letsels en ongevallen die je kunt tegenkomen tijdens buitensport-activiteiten zoals hiken, bergwandelen, lange wandeltochten, klimmen, eenvoudige survivaltochten of andere meerdaagse activiteiten waarbij je een stukje van de bewoonde wereld af bent, of waar hulp om een andere reden even op zich kan laten wachten.

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.