Canada, het land van ongerepte schoonheid en ongekende avonturen.

Van kanovaren en orka’s spotten tot kamperen op afgelegen plekken. Wat jouw voorkeur ook is, Canada heeft het allemaal. Kies één van je favoriete avontuurlijke activiteiten en beleef een onvergetelijke zomer of winter in The Great Wide North!

1Orka’s spotten

Orka’s in het wild zien: voor velen is het een droom. Canada staat bekend als één van de beste landen ter wereld voor het spotten van deze grote ‘killer whales’. Startpunt is het aan de west-kust gelegen Vancouver Island. Vanuit een high-power speedboot het wateroppervlak afzoekend naar de o zo kenmerkende rugvin die uit het water omhoog komt. Een ongelofelijke ervaring die je hart sneller doet kloppen.

Meer info op www.oceanecoventures.com

2Wildernis trekking in Willmore

Aan ongerepte natuur geen gebrek in het westen van Canada. In de uitlopers van de Rocky Mountains ligt één van Canada’s meest desolate natuurparken; Willmore Wilderness. Dit park, dat ten noorden ligt van de meer bekende parken als Jasper en Banff national park, is een must voor actief kampeerders en natuurliefhebbers.

Meer info op www.albertaparks.ca

3Mountainbiken in Whistler

Whistler is één van Noord Amerika’s beste skigebieden, misschien zelfs wel van de hele wereld. En in de zomer? In de zomer een walhalla voor mountainbikers. Van beginnend tot extreem gevorderde bikers. Voor ieder niveau is Whistler the-place-to-be. Van wereldklasse mountainbike parcours tot het unieke verharde Valley Trail-netwerk, Whistler is een wonderland voor tweewieler-fanaten.

Meer info op www.whistler.com

4Storm kijken op Vancouver Island

Aan het einde van ieder jaar vormt Vancouver Island, gelegen aan de west-kust, de frontlinie voor zeer spectaculaire stormen.  Met alleen maar de Pacific Ocean tussen het eiland en Japan, groeien deze stormen tot ongekende razende reuzen, met meters hoge golven die op de kust beuken. Hoewel af en toe een beetje spannend, zo ongelooflijk de moeite waard om het strand te bezoeken en de kracht van de natuur te ervaren.

5Walvissen spotten

Canada wordt niet voor niets een ‘walviswalhalla’ genoemd: het wemelt er van de dieren. British Columbia, vlakbij Vancouver Island, is de beste plek om de waterreuzen in het wild te spotten. Ga mee op een boottocht op zoek naar de verschillende soorten walvissen, zoals de bultrugwalvis (vanuit Tofino), de dwergvinvis (vanuit Nova Scotia) en de zeldzame witte walvis (in Quebéc).

Meer info op www.oceanecoventures.com

6Per kano of kajak de Rocky Mountains verkennen

Helderblauwe meren omgeven door de majestueuze bergtoppen van de Rocky Mountains. Kanoën en kajakken krijgt hier een nieuwe dimensie! In de provincie Alberta vind je kanotochten voor alle niveaus. Maakt het nog avontuurlijker en ga wilde dieren spotten bij een avondkanotocht door Jasper National Park, verken het schilderachtige Lake Louise of glijd met je kano door het water van het Banff National Park.

Meer info op www.banfflakelouise.com

7Met een helikopter over de Niagara Falls

Een spectaculair watergordijn, dat mensen van over de hele wereld trekt. De Niagara Falls zijn de trots van Canada – en terecht. Je kunt de watervallen in Ontorio bekijken vanaf een wandelroute of een boot op het water. Maar nog beter: zweef er vlak boven met een helikopter! Een vlucht vanuit Niagara District Airport biedt je een adembenemend uitzicht over de watervallen en voert je vervolgens over wijnstreek Niagara-on-the-lake.

Meer info op www.niagarahelicopters.com

8IJsberen in Churchill

Het in het noord-oosten gelegen Churchill ligt precies op de migratieroute van de ijsberen die in de winter jagen op het ijs van de bevroren baai en zomers hun tijd doorbrengen op het land. Gedurende deze migratie periode kan je de ijsberen in hun natuurlijke omgeving in volle glorie aanschouwen. Maar laat je niet misleiden. Deze zeer schattig uitziende knuffelberen zijn niet alleen groot, maar kunnen ook bijzonder nieuwsgierig zijn.

Meer info op www.everythingchurchill.com

9Trans Canada trail

Je hebt op zijn minst een paar jaar nodig om de hele Trans Canada Trail te lopen. Een trail die aardig op weg is om het langste recreatieve wandelpad van de wereld te worden. Te beginnen bij het meest oostelijke punt van Noord-Amerika, legt deze trail een totale lengte van maarliefst 21.500 km af. Half zo lang als de aarde rond is. Als jij als getraind wandelaar zo’n 30 km per dag aflegt zal het bijna precies twee jaar duren om het hele pad te voltooien. Uitdaging genoeg voor je?

Meer info op www.thegreattrail.ca

Wat zijn jouw 9 mooiste avonturen in canada?

Mis je avonturen in bovenstaand artikel? Laat het ons weten door een reactie op dit bericht te geven.

Meer inspiratie

Gepakt door het Canada virus en op zoek naar meer info? Bestel dan de Canada Reisgids.

Koop online: Reisgids Canada
Koop online: Reisgids Canad

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.