Bergen kindervermaak in de Kitzbüheler Alpen

kitzbuehler alpen
Susanne Jutzeler via Pexels

Uitstapjes op de berg in de Kitzbüheler Alpen – avonturenwerelden voor families in Tirol

Er valt veel te ontdekken in de Kitzbüheler Alpen in Tirol en vooral boven op de berg: almen, weides, bossen, kleine bergbeken en natuurlijk de spannende avonturen op de berg. De Kitzbüheler Alpen zijn niet alleen interessant voor de gelauwerde bergwandelaar of mountainbiker. Het is tevens een super plek voor kinderen en families.

Er zijn veel mogelijkheden voor de kleine gasten van de Kitzbüheler Alpen. Alles bij elkaar zijn het 10 avonturenwerelden voor families, die met veel spanning, spel en plezier de zomervakantie in de Kitzbüheler Alpen tot een echt hoogtepunt maken. Met de gunstig geprijsde Kitzbüheler Alpen Sommer Card kan je bovendien de gondelbanen en avonturenwerelden in de Kitzbüheler Alpen met slechts 1 ticket zo vaak gebruiken als u wilt. Ontdek de bergen van de Kitzbüheler Alpen op speelse wijze!

Familieparadijs met 10 Bergavonturenwerelden en 25 Themawandelroutes:

De Kitzbüheler Alpen bieden voor kinderen letterlijk bergen vermaak. Met liefst 10 bergavonturenwerelden en 25 themawandelroutes voor jong en oud verspreid door de regio en vele familievriendelijke accommodaties is succes gegarandeerd. Kinderen leggen spelenderwijs kilometers af en krijgen een gezonde dosis frisse berglucht cadeau. Ook bij slecht weer biedt de regio volop alternatieven, waaronder de sinds vorig jaar nieuwe klimhal in St. Johann. De talrijke culinaire highlights zijn de kers op de taart voor een onvergetelijke zomervakantie in familieparadijs de Kitzbüheler Alpen.

De 10 bergavonturenwerelden op een rij!

#1 Klimbos Hornpak

Het klimbos Hornpark ligt aan de Kitzbüheler Horn in St. Johann in Tirol. Het Hornpark ligt direct aan het middenstation van de gondelbaan Harschbichl aan het Angerer-alm-bergmeer en biedt een geweldig uitzicht op de Wilder Kaiser en de omliggende bergwereld. Het klimbos in St. Johann in Tirol is het grootste park in de Kitzbüheler Alpen en een hoogtepunt voor avonturiers. Het biedt avonturiers en duizelingsvrije-adrenaline-junkies 8 verschillende parcoursen met meer dan 80 elementen in verschillende moeilijkheidsgraden! Een bijzonder hoogtepunt van het Hornpark is het flying fox parcours. Hier kunt u over een gezamenlijke vluchtlengte van meer dan 500 meter door de lucht zweven. De langste touw-glijbaan is 210 meter lang en gaat over het Angerer-alm-bergmeer. Een speciaal parcours voor kinderen vanaf 3 jaar zorgt ervoor dat het Hornpark ideaal is voor de hele familie. U vindt hier nieuwe uitdagingen die draaien om moed, behendigheid, leuke opdrachten voor kinderen, bijzondere uitzichten en vooral veel plezier!

Meer weten? Kijk op www.hornpark.at.

#2 Alpinolino in Westendorf – het ontdekkerspark op de berg

Het bergavontuur voor groot en klein. Elke dag een nieuw bergavontuur? In de Kitzbüheler Alpen is dat geen probleem! Meerdere familie-bergavonturenwerelden staan er op te wachten om hun kleine en grote gasten spannende dagen te laten beleven. Het Alpinolino-ontdekkerspark in Westendorf is een van deze magische en spannende bergavonturenwerelden midden in Tirol. Twee eigen themawandelwegen, de “Himmelsteig” en de “Holzwurmweg” bieden de hele dag door afwisselend speurplezier, spellen, dieren en spanning voor de hele familie.

Meer weten? Kijk op www.kitzbueheler-alpen.com.

#3 Hexenwasser in Söll – water beleven

Het bergpark Hexenwasser in de Kitzbüheler Alpen ligt in Söll. Verbazen – onderzoeken – begrijpen is het motto van deze bijzondere belevenis. Het complex op de berg biedt meer dan 60 onderdelen met veel water, voor de hele familie. Ontdekkers kunnen blij zijn. Heksenladders, magische pompen en veel tover- en spierkracht zijn nodig in het Hexenwasser. Speels en competent zorgen de begeleiders ervoor dat de bezoekers de fascinerende wonderen van de natuur zien, zich erover verbazen en ze tenslotte begrijpen kunnen. In de Hexenwasser werkplaats kan je je eigen persoonlijke herinnering “hexen”, of het nu gaat om een heksenbezem, een heksenmunt of een gelukssteen. Op de langste “blote-voeten-weg” van Oostenrijk voelt u de natuur onder uw voetzolen. De Hohe Salve is het berg-hoogtepunt van het Hexenwasser. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de omringende bergwereld van de Kitzbüheler Alpen in Tirol. Laat u in het Hexenwasser betoveren!

Meer weten? Kijk op www.hexenwasser.at.

#4 Ellmis toverwereld in Ellmau – kinderspeelpark op de Hartkaiser

Op de Hartkaiser (1.555 m) in Ellmau lokt het meer dan 4.000 m² grote speelpark Ellmi´s Toverwereld, die bestaat uit een mystieke fabelwereld van feeën, kabouters en bosgeesten. In totaal kunnen op de Hartkaiser 5 verschillende themawegen bezocht worden. Met het bergtreintje gaat de reis vanuit Ellmau comfortabel omhoog naar de Hartkaiser. Jong en oud beleven daar spannende avonturen, mytische momenten en veel magische zaken. In het bos en op de weide wachten fabelachtige wezens erop ontdekt te worden. Grote hits zijn daarnaast ook de houtsnij-hut, de kinderboerderij, een klimkasteel, een doolhof, een 15 m waterspuit, een magisch regenwoud en de boomtoppenweg. Van de kracht van de bergen en de adembenemende coulisse kunt u ook genieten op het zonneterras van het panoramarestaurant Bergkaiser. Beleef spel en plezier in het kinderspeelpark op de Hartkaiser!

Meer weten? Kijk op www.ellmi.at.

#5 Triassic Park op de Steinplatte in Waidring

Stap in de gondel en dan op naar de oertijd! Een reis naar een allang vergane wereld. In contact met zeereptielen en andere levende wezens van meer dan 200 miljoen jaar geleden. In een interactieve tentoonstelling op ca. 400 m² oppervlakte wordt de bezoekers de gelegenheid geboden naar een fascinerende en al lang vergane wereld te “reizen”. Met interactieve stations en de modernste multimediatechniek wordt de bezoekers dit spannende thema op speelse wijze nader gebracht.Op het buitenterrein ligt een ca. 210 m² grote “minizee” omgeven door het hoogst gelegen zandstrand van de Alpen, de ca. 1.400 m² grote “Triassic Beach”. Hier kunnen de kleine bezoekers in een bij het water plonzen en spelen, terwijl de volwassenen zich op het strand met zijn grandioze uitzicht ontspannen. In de tussentijd nemen de kinderen zelf aan een opgraving deel om naar verborgen schatten in het zand te zoeken.

Meer weten? Kijk op www.triassicpart.at.

#6 Timoks Alm en Timoks Coaster in Fieberbrunn

Bergen met leuke attracties in de best verstopte bergwereld in Fieberbrunn. Malse almweides omringd door wildromantische bergen … en daar midden in heel veel coole hotspots:
In de best verstopte bergwereld valt het nodige te ontdekken – zowel voor de groten als de kleintjes. Klimgeiten opgelet: zes reusachtige granietblokken liggen er op te wachten om door jou beklommen te worden! Ook het nieuwe bos-klimpark heeft de nodige verrassingen in petto (hindernisparcours uit boomstammen en touwen, e.v.m.) en verlangt het nodige aan behendigheid. Veel te ontdekken valt er in het wildpark bij berggasthof Wildalpgatterl: hier kun je het imposante gewei van een damhert van heel dichtbij bekijken.

Meer weten? Kijk op www.timoksalm.at.

#7 Juppis toverbos en kwajongensland in het Alpbachtal

Juppis toverbos is een rondwandelweg op de berg, geschikt voor kinderwagens, die naast het bergstation van de Reitherkogelbahn ligt. De 2 km lange rondwandelweg in het Alpbachtal betekent reuzenpret voor de hele familie. Veel speelstations met een wiebelpaadje, spookveen, vogelnestschommel en nog veel meer, zoals uitzichtsplatformen vormen de weg naar het avontuur. Ook in het Alpbachtal ligt het kwajongensland. Deze avonturenspeelplaats direct onder het bergstation van de Wiederbergerhornbahn, verenigt plezier en spanning met een heerlijk uitzicht op de Kitzbüheler Alpen. Hier vindt u een mini-klimpark, een stokpaard-parcours en springkussens voor de kleine veroveraars. Breng uw dag door met Juppi in het Alpbachtal!

Meer weten? Kijk op www.kitzbueheler-alpen.com.

#8 Kaiserwelt Scheffau in de bergwereld Wilder Kaiser

De Kaiserwelt in Scheffau ligt tussen het bergstation Scheffau-Brandstadl en het bergrestaurant Brandstadl in het wandelgebied Wilder Kaiser – Brixental. Direct bij het bergstation van de gondel, maken groot en klein zich los van het normale leven, zo gauw ze door de kasteelpoort in het Kaiserwald lopen. Verstopte weggetjes, boomhutten en het betoverde bos zijn een echt paradijs voor kinderen en families op 1.650 m zeehoogte. Hier kunnen kinderen hun avontuurzin uitleven en de geheimen van het bos ontdekken. In de aangrenzende speelwereld vinden de kinderen plezier en action zonder einde. Voor alle toekomstige ridders en kasteelvrouwen is er van maandag tot en met vrijdag de mogelijkheid (in de vakanties ook op zondag) om in de knutselkamer met kaisershop naar hartelust te knutselen, te schilderen en te spelen. Voor de kleinsten staan bij bergrestaurant Brandstadl een aantal trapauto´s klaar. Op een klein heuveltje daarnaast staan allerlei speelzaken, zoals trampoline glijbanen en een kleine touwbaan. Ontdek de speelse Kaiserwelt in Scheffau!

Meer weten? Kijk op www.kaiserwelt.at.

#9 Magische Filzalmsee – bergmeer en hoogveen in Hochbrixen

De Filzalmsee (1.300 m) in Hochbrixen ligt prachtig in de bergwereld van de Kitzbüheler Alpen. Ingebed in het natuurlijke almlandschap en met een zeldzame dier- en plantenwereld zijn het bergmeer en het hoogveen een geheime tip voor families. Panoramarondwandelwegen voor groot en klein, een biotoop met kijkkast en ontdekkersstations zorgen ervoor dat een dag bij de Filzalmsee heel spannend wordt. Hier kunnen de geheimen van de onderwaterwereld ontdekt worden. Kinderen vinden bij het bergmeer ook een grote zandbak met leuke verrassingen. Nog meer attracties vindt u ook langs de themawegen “Riesenspaß” (reuzenpret), “Riesenweg” (reuzenweg) en “Riesenwald” (reuzenbos). Goed voor de gezondheid en het welbevinden zijn daarnaast de verschillende Kneipp-stations zoals het veen-waadbassin en doorwaad-vijvers. De bergrestaurants rondom de Filzalmsee verwennen hun gasten met specialiteiten uit de regio. Ontdek de Filzalmsee in Hochbrixen!

Meer weten? Kijk op www.filzalmsee.at.

#10 Hohe Salve – de mooiste uitzichtsberg van Tirol

De uitzichtsberg Hohe Salve in de Kitzbüheler Alpen is zowel vanuit Hopfgarten als vanuit Söll comfortabel met de gondel te bereiken. Op een hoogte van 1.829 m heeft u een uniek uitzicht op de bergtoppen van de Alpen in Tirol: Großglockner, Großvenediger, de Hohe Tauern met 70 bergen van 3000+ m, Rofangebergte, Wilder Kaiser. Voor wandelaars zijn er goed bewegwijzerde panoramawegen en gemoedelijke hutten. Op de top van de Hohe Salve staat het Salvenkirchlein. Een bezoek aan de hoogst gelegen bedevaartskerk van Oostenrijk laat zich goed combineren met een wandeling. Een ander hoogtepunt op de berg is het spectaculaire bikepark met een 3 km lange downhillroute in Hopfgarten. Ca. 600 m hoogteverschil met technisch veeleisende stukken, snelle bochten, wortels en sprongen, liggen er op te wachten om bedwongen te worden. Geniet van het indrukwekkende 360°C uitzicht over Oostenrijks hoogste bergen!

Meer weten? Kijk op www.kitzbueheler-alpen.com.

Kitzbüheler Alpen Sommer Card

De bergavonturenwerelden zijn goed met de gondel te bereiken. Alleen een ritje in de gondel is voor kinderen al een feestje. Wil je de goedkoopste gondelverbindingen en entreekaartjes voor de parken alsmede vele andere kortingen bij ca. 50 aangesloten partners? Neem dan een summercard. Kijk voor meer informatie op www.kitzbueheler-alpen.com.

De Kitzbüheler Alpen beslaan vier vakantiegebieden: Brixental, St. Johann in Tirol, Hohe Salve en PillerseeTal. De in het totaal 20 oorden rondom Kitzbühel, waaronder bekende plaatsen als Kirchberg, Hopfgarten, St. Johann in Tirol en Fieberbrunn, zijn typerend voor bewaarde Tiroolse charme. Een sterk punt van deze bestemming is het omvangrijke aanbod voor families, wandelaars, outdoor- en sportliefhebbers. Het gebied heeft ongeveer 2.500 km wandelwegen, 1.000 km fietswegen en 800 km mountainbike-trails. Samen met zes andere toerismeregio´s vormen ze de E-bike regio Kitzbüheler Alpen Kaisergebirge en bieden samen ruim 300 E-bikes, 60 verhuur- en accu-oplaadpunten en zeven fiets(vak/service)winkels.

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.