Dit is de beste lichtgewicht tent die je nu kunt kopen

Beste lichtgewicht tent

Als je het leuk vindt om te backpacken of te kamperen, kun je eigenlijk niet zonder lichtgewicht tent. Je kunt hiermee op een veilige- en comfortabele manier kamperen. Daarnaast zijn dit soort tenten uiteraard zeer praktisch om mee te nemen onderweg. Het aanbod in lichtgewicht tenten is dusdanig groot en veelzijdig dat de kans groot is dat je jezelf zult afvragen wat nu de beste lichtgewicht tent is en waar je op moet letten bij de aankoop hiervan. Outdoorinfo geeft je het antwoord op deze vragen. 

Top 10 beste lichtgewicht tenten

De 5 beste lichtgewicht tenten nader uitgelicht

1. MSR Hubba Hubba NX Tent

MSR Hubba Hubba NX Tent

De MSR Hubba Hubba NX Tent is een koepeltent die ruimte biedt aan twee personen.

De tent heeft een stahoogte van 100 mm. De MSR Hubba Hubba NX Tent heeft een groene kleurstelling en heeft een gewicht van 1,5 KG.

Je kunt deze lichtgewicht tent bij de volgende webshops bestellen

2. Nordisk Oppland 3

Nordisk Oppland 3

De Nordisk Oppland 3 is een tunneltent die ruimte biedt aan drie personen. De tent heeft een stahoogte van 110 mm.

De Nordisk Oppland 3 heeft een rode kleurstelling en heeft een gewicht van 2,3 KG.

Je kunt deze lichtgewicht tent bij de volgende webshops bestellen

3. Expeditie Tent T2+

Expeditie Tent T2+Expeditie Tent T2+

De Expeditie Tent T2+ is een koepeltent die ruimte biedt aan twee personen. De tent heeft een stahoogte van 105 mm.

De Expeditie Tent T2+ heeft een groene kleurstelling en heeft een gewicht van 1,9 KG.

Je kunt deze lichtgewicht tent bij de volgende webshops bestellen

4. Defcon 5 Tent Bivi Bivvy Bag

Defcon 5 Tent Bivi Bivvy Bag

De Defcon 5 Tent Bivi Bivvy Bag is een eenpersoons bivaktent. De tent heeft een stahoogte van 50 mm.

De Defcon 5 Tent Bivi Bivvy Bag heeft een groene kleurstelling en heeft een gewicht van 1,7 KG.

Je kunt deze lichtgewicht tent bij de volgende webshops bestellen

amazon.nl Amazon.nl €139,95 Bekijken
bol.com Bol.com €149,95 Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: 19 oktober 2021 08:12

5. High Peak Minipack Tunneltent

High Peak Minipack Tunneltent

De High Peak Minipack Tunneltent is een tent die ruimte biedt aan twee personen. De tent heeft een stahoogte van 95 mm.

De High Peak Minipack Tunneltent heeft een blauwe kleurstelling en heeft een gewicht van 1,6 KG.

Je kunt deze lichtgewicht tent bij de volgende webshops bestellen

bol.com Bol.com €39,37 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
niet op voorraad
Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: 19 oktober 2021 08:12

De voornaamste eisen aan lichtgewicht tenten

Een goede tent is onmisbaar als je gaat kamperen of backpacken. De doelstelling van het gebruik van de tent zullen de basis vormen voor de keuzes die je hierin maakt. De belangrijkste eis is uiteraard dat je tent compact en licht van gewicht moet zijn om je slaapgelegenheid mee te kunnen nemen tijdens je wandelingen of je fietstochten.  Daarnaast wil je uiteraard dat je tent zo compact mogelijk is om op iedere gewenste plek op te kunnen zetten. Het zal je niet gebeuren dat je een fantastisch plek gevonden hebt om te kamperen maar dat dit niet mogelijk is omdat je tent eenvoudigweg te groot is. Een ander praktisch punt die je zeker als voorname eis aan lichtgewicht tenten mag zien is dat je tent een optimale bescherming biedt tegen weersomstandigheden en bijvoorbeeld een eventuele overlast van insecten. Je moet er immers wel rustig in kunnen slapen. Tot slot is het zeker goed om te kijken naar de ventilatiemogelijkheden van een lichtgewicht tent. Als deze niet toereikend zijn, zal de tent klam en vochtig worden. Dit is uiteraard iets waar je helemaal niet op zit te wachten!

Pop up tent ideale lichtgewicht tent voor twee personen?

Als je op zoek bent naar dé ideale lichtgewicht tent voor twee personen, kom je al snel uit op een koepel- of tunneltent of een pop up tent. De naam “pop up” geeft precies aan wat je kunt verwachten van een dergelijke tent. Deze tent bestaat uit flexibele materialen en zal zichzelf opzetten (lees: automatisch uitklappen) als je de tent uit de verpakking haalt. Dit lijkt een ideale lichtgewicht tent voor twee personen maar niet iedere pop up tent is even stevig en bestand tegen wat extremere weersomstandigheden. Als je wat vaker met de tent op pad gaat, lijkt een “gewone” koepeltent wat minder praktisch maar dit soort tenten zijn een net iets duurzamere keuze. 

Tent lichtgewicht, hoe zwaar mag deze zijn?

Als je op zoek gaat naar een “tent lichtgewicht” zul je merken dat gewicht een ruim begrip is. Hoe zwaar mag de tent zijn en wat is het meest praktisch? In dit geval is iedere gram letterlijk meer ballast wat je mee moet nemen dus het is goed om hier een overwogen keuze in te maken. Uiteraard is het goed om het gewicht van je tent zo laag mogelijk te houden (je tent is vaak het zwaarste voorwerp dat je mee moet nemen) maar je moet wel een goede mix vormen tussen comfort (lees: ruimte), gemak en kwaliteit. Het lijkt een keuze om wat comfort in te leveren om minder gewicht te hoeven dragen maar realiseer je dat je comfortabel moet kunnen slapen om je weer op te laden voor een inspanning voor de volgende dag. Daarnaast is het niet de meest verstandige keuze om concessies te doen op de kwaliteit van je lichtgewicht tent. Je tent zorgt immers ervoor dat je warm en droog blijft. De lichtgewicht tenten die we hierboven aan je aanbevelen als de beste lichtgewicht tent, bieden een uitstekende combinatie van comfort, gemak en kwaliteit en zijn zeker niet te zwaar om mee te nemen.   

Lichtgewicht tent

Lichtgewicht tent voor drie personen? 

Als je op zoek bent naar de voor jou beste lichtgewicht tent, zal de beschikbare ruimte zeker een rol spelen bij het maken van je keuze. De meeste lichtgewicht tenten bieden ruimte aan twee volwassen personen. Er zijn ook lichtgewicht tenten voor één persoon of lichtgewicht tenten voor drie personen verkrijgbaar. Als je kiest voor een eenpersoons tent is deze uiteraard lichter van gewicht. Een lichtgewicht tent voor twee personen is echter de meest populaire keuze. Dit komt omdat met deze optie vaak een prettige balans gevonden kan worden tussen het gewicht en de beschikbare ruimte. Een driepersoons tent wordt al snel te groot en te zwaar, mits je met z’n drieën onderweg bent.

Lichtgewicht voortent een praktische keuze?

De beschikbare ruimte in de tent is een keuze die je steeds terug ziet komen als je op zoek bent naar de voor jou beste lichtgewicht tent. Het is hierbij goed te realiseren dat een twee persoons lichtgewicht tent echt ruimte biedt voor twee volwassen personen en een paar spullen. Je zult als je aan het backpacken bent in de meeste gevallen niet veel spullen bij je hebben maar als je iets van comfort wilt hebben, is het goed om een iets ruimere tent te kopen. Daarnaast is een lichtgewicht voortent zeker een praktische keuze die je kunt overwegen. 

Last but not least: de kwaliteit van de lichtgewicht tenten

Het laatste punt waar je zeker naar moet kijken als je op zoek bent naar de beste lichtgewicht tent is uiteraard de kwaliteit van de voorziening. Dit kun je onder andere afleiden aan de waterkolom. De term waterkolom geeft een indicatie hoeveel water de bodem of het tentzeil kan verdragen voordat de tent begint door te lekken. Om een beeld hierin te vormen: een tent met een waterkolom van 800mm wordt gezien als waterbestendig maar je kunt ook kiezen voor tenten met een waterkolom van 2000mm. Dit is uiteraard een betere keuze als je naar een regenachtig gebied gaat. Een ander criterium waar je zeker even je aandacht op moet vestigen is het ontwerp van de tent. Denk aan de hoeveelheid deuren, ventilatieroosters om de condensatie te verminderen en een aantal praktische zaken zoals de aanwezigheid van muggengaas en opbergvakken. Als je voor een van de opties kiest die wij je aanbevelen als beste lichtgewicht tenten, zul je een keuze maken die zeker aan je wensen zal voldoen.     

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.