Rugzak met waterzak kopen? Dit zijn de beste drinkrugzakken van 2022

Beste waterzak rugzak

Tijdens outdoor activiteiten is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Je kunt natuurlijk een flinke fles water in een rugzak stoppen, maar dan moet je wel elke keer stoppen om iets te drinken. Dit resulteert er vaak in dat je toch wat minder drinkt dan goed zou zijn. Met een goede drinkrugzak over waterzak rugzak kun je gewoon doorgaan met wandelen, hiken of hardlopen en rechtstreeks uit je waterzak drinken via een slangetje. Maar hoe kies je de beste waterzak rugzak? In dit artikel vertellen we je precies waar je op moet letten om de beste drinkrugzak te kiezen. Ook hebben we onze eigen favoriete waterzak rugzakken voor je op een rijtje gezet.

Top 10 beste rugzakken met waterzak

1. CamelBak Octane Dart Drinkrugzak – Zwart

CamelBak Octane Dart Drinkrugzak - Zwart

De beste drinkrugzak van dit moment is de CamelBak Octane Dart waterzak rugzak. Hij is met slechts 200 gram zeer licht van gewicht en perfect voor hardlopen en wandelen, maar ook voor bijvoorbeeld mountainbiken. De waterzak rugzak is gemaakt van 70D Nylon Ripstop en kan prima tegen een stootje. 

De drinkrugzak heeft een totale inhoud van 4,5 liter en je kunt er een waterzak van 1,5 liter in kwijt. De overige ruimte is handig voor wat extra spulletjes, iets te eten en een vest of extra t-shirt. Het is een comfortabele waterzak rugzak met mesh schouderbanden en padding voor goede ventilatie en drukverdeling. Het borstriempje houdt hem goed op z’n plaats als je hardloopt of mountainbiket.

Je kunt deze waterzak rugzak bij de volgende webshops bestellen

2. Evadict Drinkrugzak voor Trail Liter – Drinkrugzak Waterzak

Evadict Drinkrugzak voor Trail Liter - Drinkrugzak Waterzak

Deze waterzak rugzak van Decathlon is de beste drinkrugzak onder de 20 euro. Hij heeft een inhoud van 5 liter en is voorzien van verschillende handige opbergvakjes voor sleutels, smartphone, regenkleding, windjack en etenswaren. Uiteraard heeft de rugzak ook ruimte voor een waterzak van 1 liter. Hij is speciaal ontworpen voor trailrunning, maar hij is ook heel geschikt voor wandelen, hiken en mountainbiken.

Het rugpand is gemaakt van comfortabel molton, waardoor de drinkrugzak zich vormt naar je rug. Verder is hij eenvoudig op maat te maken en hangt hij stabiel. Hierdoor draagt hij erg comfortabel en zit hij niet in de weg bij allerlei bewegingen.

Je kunt deze waterzak rugzak bij de volgende webshops bestellen

3. Thule UpTake Bike Hydration Drinkrugzak – 8 liter – Blue

Thule UpTake Bike Hydration Drinkrugzak - 8 liter - Blue

De Thule UpTake drinkrugzak is wat groter dan de hierboven genoemde drinkrugzakken. Hij heeft een totale inhoud van 8 liter en je kunt er een waterzak van 2,5 liter in kwijt. Hierdoor is deze waterzak rugzak geschikt voor langere ritten of tochten. Hij is speciaal ontworpen voor op de fiets, maar kan ook prima gebruikt worden voor wandeltochten. Je kunt er heel wat spulletjes, eten en wat dunne extra kleding in kwijt.

Door het ventilerende rugpaneel draagt de Thule waterzak rugzak comfortabel en wordt je rug minder nat van het zweet. Dankzij de reflecterende elementen en de achterlicht bevestiging draagt de drinkrugzak ook bij aan je veiligheid in het donker.

Je kunt deze waterzak rugzak bij de volgende webshops bestellen

Waarom een waterzak rugzak?

Een waterzak rugzak of drinkrugzak is een rugzak die speciaal ontworpen is om rechtstreeks uit een waterzak te kunnen drinken. Je hoeft de rugzak niet van je rug te halen, maar kunt tijdens het wandelen, hiken of fietsen water drinken via een slangetje. 

Voldoende water drinken is enorm belangrijk tijdens inspanningen. Zeker in de warme zomermaanden, wanneer je veel zweet, maar ook wanneer je het niet gewend bent om in de hoge bergen te sporten.

Wanneer gebruik je een drinkrugzak?

Je kunt een drinkrugzak naar eigen inzicht voor allerlei verschillende activiteiten gebruiken. Zolang je niet meer dan een paar uur onderweg bent en niet veel bagage nodig hebt, hoef je geen grote rugzak mee te nemen. Een rugzak met drinksysteem is voldoende en heeft vaak ook genoeg ruimte om wat te eten mee te nemen. Hieronder noemen we een aantal sporten waarbij een drinkrugzak goed van pas komt:

  • Hardlopen
  • Trainrunning
  • Hiken
  • Wandelen
  • Wielrennen
  • Mountainbiken

Waar je op moet letten om de beste waterzak rugzak te vinden

Om de beste waterzak rugzak of drinkrugzak te vinden, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Inhoud

Let in de eerste plaats om de inhoud van de drinkrugzak. Hou er rekening mee dat de inhoud van de rugzak niet hetzelfde is als de inhoud van de waterzak. De CamelBak Octane Dart waterzak rugzak heeft bijvoorbeeld een inhoud van 3,5 liter en een waterzak van 1,5 liter. Dit betekent dat je nog 2 liter over hebt voor andere spulletjes en iets te eten. Vaak wordt aangeraden om tijdens sportieve activiteiten 1 liter water per 2 uur te drinken. Veel mensen redden het echter ook prima 3 of 4 uur met 1 liter water. Dit kun je het beste zelf uitproberen door niet meteen een hele lange afstand te lopen of fietsen met een kleine waterzak.

Draagcomfort

Je wilt niet dat de drinkrugzak je belemmert in je bewegingen of dat hij ergens schuurt of heen een weer zwiept. Je kunt het beste een waterzak rugzak kiezen met een smalle vorm en eenvoudig aan te passen borst- en schouderbanden. Ook een ventilerend rugpand – zoals de Thule UpTake Bike Hydration Drinkrugzak heeft – draagt bij aan het draagcomfort.

Gewicht

Meestal is het zo dat hoe meer inhoud een waterzak rugzak heeft, hoe meer hij zelf ook weegt. Als je zo snel mogelijk wilt, kun je het beste een waterzak rugzak kiezen met een laag gewicht, zoals de Evadict Drinkrugzak. Het is echter wel belangrijk dat je voldoende water mee kunt nemen voor je hele rit of tocht. Deze afweging kun je alleen zelf maken.

Waterzak rugzak beste

Opbergvakken en compartimenten

Let ook op opbergvakken en extra compartimenten. Is de waterzak gescheiden van de andere compartimenten? En is er een kleiner vakje voorzien voor sleutels en portemonnee? Verschillende compartimenten en opbergvakjes maken het gemakkelijker om snel iets te pakken.

Samenvatting

Een goede waterzak rugzak is gemakkelijk in gebruik en niet te zwaar. Je gebruiks een drinkrugzak bijvoorbeeld tijdens het wandelen, hiken, wielrennen, mountainbiken, trailrunnen of hardlopen. Je moet er vrij mee kunnen bewegen en eventueel ook nog wat andere spulletjes in kwijt kunnen. Een drinksysteem rugzak zorgt ervoor dat je goed gehydrateerd blijft en je helemaal kunt focussen op je rit of tocht. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste waterzak rugzak hebt gevonden.

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.