BioLite CampStove | Laad Je Smartphone Op Met Sprokkelhout

BioLite CampStove 2: rookvrij kampvuur, fornuis en laadstation in één

De nieuwe BioLite CampStove 2 is een kleine houtbrander die je kampvuur omzet in elektriciteit. Dit gebeurt in de oranjekleurige thermo-elektrische generator die gekoppeld is aan de brander. Via een USB-aansluiting laad je hier je smartphone en al je andere gadgets op. Een ingebouwde blower zorgt ervoor dat het vuur optimaal brandt. Zo heb je een rookvrij kampvuur, fornuis en laadstation in één. Met sprokkelhout als gratis brandstof.

De BioLite CampStove 2 is een mooie upgrade van de eerste versie. Ze heeft 50% meer power, een geïntegreerde batterij die je ook met netspanning kunt opladen en een dashboard met LED aanduiding. De brander is uitgevoerd met een blower om het vuur aan te jagen en te temperen. Er zijn vier standen: turbo, koken, sudderen en kampvuur. Handig is ook de meegeleverde 100 Lumen FlexLight lamp om bijvoorbeeld je eten te verlichten tijdens het koken.

De BioLite CampStove 2 voor hikers, kampeerders, outdoor chefs en vissers

Koken op houtvuur met de CampStove 2 is schoner dan gas en zeker zo veilig en eenvoudig. En gratis! Je hoeft geen dure brandstof meer aan te schaffen, want sprokkelhout haal je uit de vrije natuur. Handig zijn de los verkrijgbare KettlePot, Portable Grill en CoffeePress die precies op de brander passen. De CampStove 2 is ontworpen voor hikers, kampeerders, outdoor chefs en vissers, maar doet ook uitstekend dienst als noodvoorziening.

BioLite CampStove 2

Producteigenschappen BioLite CampStove 2

  • Gewicht: 1275 g
  • Vermogen: 3400 Watt
  • Brandstof: Hout, twijgjes, stokken, pellets
  • 2600 mAh batterij
  • Output: 3 Watt continu
  • Input/output: Micro USB in, USB out
  • Kooktijd: 4,5 minuten voor 1 liter
  • Laadt nagenoeg alle USB-oplaadbare apparaten op

BioLite CampStove 2 is verkrijgbaar bij de outdoorspeciaalzaak en diverse webshops. Winkeladviesprijs € 149,95. Ga voor meer informatie naar www.Technolyt.nl.

Over BioLite

De missie van BioLite is om Energy Everywhere ™ te brengen – vooral in ontwikkelingsgebieden in Afrika en India – met revolutionaire producten op het gebied van koken, opladen en verlichting. Vanuit een duurzaam business model (Parallel Innovation) wil BioLite de wereld veranderen en energie en rookvrije branders zo breed mogelijk beschikbaar maken. Drie miljard mensen koken op rokerig open vuur, vaak binnen, waardoor elk jaar vier miljoen mensen vroegtijdig komen te overlijden. Dat was aanleiding voor Jonathan Cedar en Alec Drummond om de BioLite HomeStove te ontwikkelen. Hun aanpak is niet gebaseerd op filantropie (korte termijn) maar op een duurzaam business model: Parallel Innovation (lange termijn). Dat wil zeggen dat BioLite haar opbrengsten uit de ‘westerse’ outdoormarkt investeert in een duurzame business in ontwikkelingsgebieden. Ze zijn gestart in 2009, en al meer dan 20.000 gezinnen koken met HomeStoves, waardoor meer dan 70.000 mensen binnen schonere lucht inademen. Meer informatie vind je op www.bioliteenergy.com waar je ook het Annual Impact Report 2016 kunt downloaden.

Marco Faber
Ik hou van het actieve buitenleven. Wandelen in de bergen, mountainbiken, kajakken. Centraal staan natuur en inspanning.