Boek: Aap op schoenen met een buikje

 

En, voel je je een beetje aangesproken? Hoeft niet hoor, het boek van Rene Brant verklaart wat er met ons mensen is gebeurd sinds de oertijd. Een te snelle overgang naar het moderne leven zorgt voor tal van mismatches op het gebied van voeding, rust, milieu. Ook jij herkent deze vast. ‘Aap op schoenen met een buikje’ is leuk boek met een evolutionaire blik op onze gezondheid.

Na het lezen van het boek wil je nog maar 1 ding, naar buiten en als oermens genieten. Als dat geen ultiem outdoorgevoel is!

——–

Ooit waren we oermensen, uitstekend aangepast aan het leven in de jungle. Nu leven we in een jungle van beton. Deze overgang verliep zo snel dat onze oeroude genen het niet konden bijbenen en niet meer passen bij onze moderne leefomgeving en het hectische levensritme. Dat levert diverse mismatches op: ongezonde voeding, een verstoorde darmflora, bewegingsarmoede, een verwarde biologische klok, chronische stress en een vervuild leefmilieu.

Voor onze onaangepastheid betalen we een prijs, want deze mismatches resulteren in de bekende welvaartsziekten die inmiddels epidemische vormen beginnen aan te nemen: obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, chronische vermoeidheidsstoornissen en een aantal vormen van kanker en astma.

René Brant onderzoekt in deze levendige journalistieke speurtocht welke aanpassingen we aan de omgeving kunnen doen om er meer mee in de pas te lopen, zodat onze gezondheid verbetert. Want wie wil er nu niet gezond(er) oud worden?

René Brant is journalist en schrijft op freelancebasis artikelen over gezondheid, natuur en milieu voor verschillende tijdschriften waaronder Zin, Toer Actief, Reader’s Digest, Groene Hart Magazine en Zuid-Hollands Landschap.

Bestel het boekje op: https://www.scriptum.nl

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.