Brugge op zijn best: 3 tips

Brugge op zijn best: 3 tips

Zin in een weekend weg van huis? Dan is Brugge de bestemming voor jou. Een romantische stad met schattige straatjes, mooie grachten en heerlijke wafels. Naast dat Brugge een hele leuk bestemming is voor een minivakantie, is het reizen naar België ook nog eens gemakkelijk en goedkoop. Met Intercity van de NS sta je binnen vier uur in het centrum van Brugge. De leukste dingen om te doen in Brugge hebben we op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden in Brugge

Brugge is een historische stad waar veel te zien is. Loop over de Grote Markt en haal een heerlijke wafel bij The House of Waffles. Zin om zelf wafels te maken? Meld je aan voor een wafelworkshop en leer hoe je heerlijke Belgische wafels kan maken. Het is tijd om Brugge van een andere kant te bekijken. Maak een rondvaart over de eindeloze kanalen die door de stad van Brugge heen liggen. Vaar langs alle authentieke panden en krijg direct inzicht in hoe de stad Brugge eruitziet. Loop ook even langs de Grote Markt, het Belfort en langs de Onze Lieve Vrouwenkerk. 

Bezienswaardigheden in Brugge

Tijd voor een hapje en een drankje

Brugge staat bekend als een van de beste biersteden van de wereld. Je kan Brugge dan ook niet verlaten zonder een Brugse Zot te hebben geproefd. Bij de Garre kan je genieten van tientallen verschillende Belgische biertjes. Het biercafé ligt in het kleinste straatje van Brugge, dus je moet wel goed zoeken om dit café te vinden! 

Wil je meer dan alleen de Brugse Zot proeven? Dan kan je bij Brouwerij de Halve Maan een rondleiding boeken inclusief een fantastisch uitzicht over Brugge. Tijdens deze rondleiding leer je hoe de Brugse Zot gebrouwen wordt en waar zijn smaak vandaan komt. Proeven is tijdens deze rondleiding natuurlijk toegestaan. Trek gekregen en zin in een versnapering? Haal dan een lekker patatje met Belgische mayonaise bij een van de vele Frietkoten op straat of loop binnen bij frituur De Bosrand.  

Overnachten in Brugge

Op zoek naar leuke hotels in Brugge? Bij Kind of Oj heb je verschillende soorten suites waar je kan verblijven. Elke kamer is uniek ingericht door de eigenaar Jo Verhoeven. Er is veel aandacht besteed aan de details en elke kamer is voorzien van een prachtig ligbad gemaakt van klei. Je vindt Kind of Oj aan de Guido Gezellelaan. Aan de Molenmeers 11 kan je verblijven bij Hotel van Cleef. De suites zijn ingericht met een bubbelbad en het hotel ligt op loopafstand van het centrum. Liever overnachten op een bijzondere locatie? Dan is het Pannenhuis een aanrader. Dit pand heeft eerder gediend als het notarishuis van Brugge. Het hotel ligt net buiten het centrum, op vijf minuten loopafstand van de oude Brugse Smedenpoort.  

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.