De ultieme modulaire kajak – de PaKayak 14

PaKayak modulaire kajak

Met deze gloednieuwe modulaire kajak is het tijdperk van dakdragers en overvolle schuurtjes voorbij

Voor kajakliefhebbers is het mobiliteitsvraagstuk eindelijk voorbij! Geen opslag van je kajak in de toch al overvolle schuur, geen vervoer op dakdragers die het benzineverbruik drastisch doen toenemen en geen concessies aan het product zelf. De modulaire kajak van PaKayak maakt het allemaal mogelijk.

De PaKayak Bluefin 14 is een zogenaamde modulaire kajak; een kajak die uit losse segmenten is opgebouwd. Het allergrootste voordeel hiervan is MOBILITEIT. Volledig geassembleerd is deze 14-footer (4.27mtr) een volwaardige kajak die ruim voldoende stabiliteit en prestaties levert. De ware kracht komt echter tot uiting in zijn gedemonteerde staat. De 6 individuele segmenten kunnen namelijk in elkaar gestapeld worden waardoor er een zeer compact geheel ontstaat. Met een lengte van 1mtr heeft het genestelde pakket een formaat van een flinke reiskoffer of reistas. En met een gewicht van nog geen 25kg is deze compacte nieuwkomer weliswaar niet een vedergewicht, maar zeer goed draagbaar.

PaKayak modulaire kajak

Zeewaardige klem constructie

Om de sterkte en waterdichtheid van de Pakayak te garanderen, is er gebruik gemaakt van ontwerptechnieken die ook met succes zijn toegepast in onder andere de duiksport. Dezelfde basistechnologie voor het klemsysteem wordt bijvoorbeeld gebruikt bij onderwater duik camera’s en duik lichten. De toegepaste vier-punts verbindingstechniek verschaft niet alleen een perfecte afdichting maar verhoogt ook de sterkte bij de verbindingspunten zelf. Dit alles voor maar één doel; de gebruiker het absolute gevoel te geven dat er een solide boot gevaren wordt.

 

 

Snel en eenvoudig te monteren

De makers van de PaKayak dachten maar aan één ding toen ze met het ontwerp begonnen:”De gebruiker wil snel kunnen genieten!”. Het is dan ook niet verrassend dat de designers het voor elkaar hebben gekregen om een kajak te ontwerpen die slechts in 5 minuten volledig geassembleerd is. Met de clip-constructie worden de 6 segmenten krachtig aan elkaar geklemd. Clip, clip, clip en je bent klaar. De kers op de taart – er zijn geen losse onderdelen.

Gemakkelijk Transport en Opslag

Met slechts 25kg kan jij, en jij alleen, jouw kajak meenemen naar de bestemming van je dromen. Geen partner regelen om even mee te helpen tillen, geen dakdragers, geen gedoe met overdragen over oneffen paden. En het belangrijkste van allemaal? Geen extra opslagruimte of garage, gewoon een klein plekje op zolder gereserveerd voor jouw PaKayak.

PaKayak modulaire kajak

Kenmerken

Twee schotten houden voor en achter compartimenten waterdicht en er is een gewatteerde opklapbare zitting en rugleuning die, vanwege het zitcomfort,  je langer in het water zal blijven houden. Ook inbegrepen: verstelbare voetsteunen, reflecterende lijnen, bungee dek tuigage, voor en achter handvatten, en nog veel meer. Tevens is er optioneel een roer verkrijgbaar.

  • Gemonteerd afmetingen: 4.26mtr x 61cm x 41cm (lxbxh)
  • Geneste afmetingen: 107cm x 71cm x 41cm (lxbxh)
  • Cockpit: 46cm x  87 cm
  • Gewicht: 25 kg
  • Materiaal: Plastic hars speciaal ontwikkeld voor kajak-industrie
  • Max draagcapaciteit : 124kg

Uniek?

De modulaire kajak of vouwbare kajak is niet nieuw. Zo zijn er de Oru Vouwkano en sit-in of sit-on kajak van Point65. Beide prima alternatieven maar wellicht toch niet helemaal vergelijkbaar met de zeewaardige hard-side touring kajak van PaKayak.

De PaKayak zal zijn intrede doen medio juni in de USA met een prijsindicatie van $1695. Of en wanneer deze naar Europa komt is nog onbekend. Maar wat ons betreft is ie meer dan welkom!

Meer weten? Kijk op http://pakayak.com/

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.