De ultieme paklijst voor je caravanvakantie

De ultieme paklijst voor je caravanvakantie

De zomer staat voor de deur en je weet wat dat betekent: we mogen bijna weer op vakantie! Ga jij er net zoals veel Nederlanders met de caravan op uit? Dat is helemaal niet zo gek. Wanneer je reist met de caravan heb je namelijk alle voordelen van het kamperen, zonder het gedoe van een tent. Maar hoe bereid je je eigenlijk voor op een caravanvakantie? Of dit nou je eerste reis met de caravan is of je tiende, de volgende artikelen wil je altijd meenemen op reis.

Je documenten en geld

Denk bijvoorbeeld aan je paspoort of identificatiebewijs. Maar ook aan je kentekenbewijzen, je wegenwacht kaart en je zorgpas. Vergeet daarnaast niet om je bankpas en creditcard mee te nemen. Je kunt tegenwoordig in het binnenland vrijwel overal contactloos betalen, maar in het buitenland heb je toch je creditcard soms nodig.

Voor onderweg

Even stoppen onderweg? Zorg ervoor dat je op alles bent voorbereid. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk dat je een brandblusser, veiligheidshesje en gevarendriehoek bij je hebt, al zul je deze hopelijk niet hoeven te gebruiken. Vergeet daarnaast niet om een telefoonoplader, wat contant geld en toiletpapier mee te nemen.

EHBO en medicijnen

Stel dat er iets gebeurt op reis, bijvoorbeeld dat je per ongeluk iets verkeerds eet, dan wil je hier op voorbereid zijn. De essentials die je in je caravan wilt hebben liggen zijn een verbanddoos, een thermometer, pleisters, anti-muggen spul en Norit. Vul je doosje aan met bijvoorbeeld neusspray, paracetamol en oordoppen tegen luidruchtige buren.

Caravanspullen

Reizen met de caravan betekent dat je extra ruimte hebt voor comfort, maar dat je ook aan extra spullen moet denken. Om je verblijf extra comfortabel te maken kun je een grote voortent meenemen met bijbehorende luxe stoelen en een kampeertafel. Let er daarnaast op dat je het kentekenbewijs, toiletvloeistof, een gas-/rookmelder en wielsteunen voor je caravan meeneemt.

Caravanspullen

Ontspanning/entertainment

Denk buiten de perken van het reizen met een tent! Veel Nederlanders kiezen bijvoorbeeld voor een TV in de caravan. In combinatie met een Digitale TV abonnement van Digitenne kun je overal in Nederland vanuit je caravan of boot live TV kijken. Wat maakt dit zo bijzonder? Je hebt hier geen satelliet of internet voor nodig. Top voor de kampeerplekjes zonder een goede internetverbinding!

Koken in de caravan

Een groot voordeel van reizen met de caravan is dat de meeste caravans zijn uitgerust met een keukentje. Houd jij van zelf lekker koken op vakantie? Vergeet dan niet om camping bestek en servies mee te nemen, net zoals een waterkoker en eten voor een paar dagen. Het is ook handig om alvast wat koffiefilters, suiker, thee en koffie in te slaan. En natuurlijk pannen, een afwasbak en een vaatdoek!

Heb je al deze spullen ingepakt? Dan ben je goed op weg om te vertrekken! Naast het inpakken is het ook leuk om alvast een aantal activiteiten voor te bereiden. Bekijk hier welke vette outdoor activiteiten wij aanraden op reis. Veel plezier!

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.