Dit zijn de mooiste wandelroutes op Tenerife

Dit zijn de mooiste wandelroutes op Tenerife

Ga jij binnenkort op vakantie naar Tenerife en ben jij een echte wandelliefhebber? Lees dan gauw verder. De meeste mensen kennen het eiland Tenerife als een vakantiebestemming voor zon, zee en strand. Maar niets is minder waar. Het eiland heeft ook veel prachtige wandelingen te bieden door mooie natuur. Tenerife is erg makkelijk bereikbaar met het vliegtuig en goedkope vluchten naar Tenerife kun je snel en gemakkelijk boeken. Ook is het leuk om alvast inspiratie op te doen voor een aantal wandelroutes. Hieronder vind je een aantal prachtige wandelroutes die zeker niet kunnen ontbreken op vakantie in Tenerife!

Wandel door het Nationaal Park ‘El Teide’

Tenerife heeft een indrukwekkend Nationaal Park waar zich de vulkaan ‘El Teide’ bevindt. Deze vulkaan is maar liefst 3700 meter hoog en daarmee de hoogste berg van heel Spanje. Het park is de ideale omgeving voor prachtige en indrukwekkende wandelroutes. Je vind er veel verschillende routes voor zowel beginnende wandelaars als gevorderde wandelaars. Verder kun je er genieten van prachtige lavavelden, weidse uitzichten en uitdagende wandelingen. Vooral als je op een grote hoogte gaat wandelen kan het zwaar worden. Als je van plan bent om te gaan wandelen in het Nationaal Park ‘El Teide’, is het handig om de wandeling van tevoren goed voor te bereiden!

Wandel door het Nationaal Park ‘El Teide’

Wandel in Zuid-Tenerife bij ‘Las Vegas’

Een andere wandelroute die erg mooi is om te doen als je op vakantie in Tenerife bent is de wandelroute langs de huisjes van Las Vegas. Deze route loopt door Zuid-Tenerife en is in totaal 8 kilometer lang. De route komt langs een oud dorp ‘Las Vegas’, waar je de ouderwetse architectuur kunt bewonderen. Zo zie je hoe de huizen vroeger in de Canarische Eilanden werden gebouwd. Verder is de route erg landelijk en kun je genieten van de prachtige natuur van Zuidelijk Tenerife. Deze wandeling is erg goed te doen en heeft bijna geen hoogteverschil. Ideaal voor beginnende wandelaars en voor als het bijvoorbeeld een dag erg warm is.

De wandelroute ‘Abades Tajao’

Een andere wandelroute in het Zuiden van Tenerife is de ‘Abades Tajao’. Deze wandelroute loopt vanaf een oud melaatsendorp naar een schattig vissersdorpje. De wandeling loopt langs een prachtig ongerept gedeelte van de kust, waar je kunt genieten van ruige kustlijnen en uitzichten over de zee. Een aanrader voor als je in het zuidelijke gedeelte van Tenerife verblijft en een mooie wandeling langs de zee wilt doen.

Met al deze inspiratie voor mooie wandelingen wordt je wandelvakantie naar Tenerife vast onvergetelijk!

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.