Drones: last of lust? Kijk, geniet en beslis daarna!

Drones worden steeds populairder en komen dagelijks in het nieuws, maar wat is een drone nou eigenlijk precies? Wanneer je de definitie van de term ‘drone’ opzoekt vind je de volgende uitleg: ‘een onbemand luchtvaartuig zonder piloot aan boord’. Drones worden ook wel aangeduid met de afkorting UAV, wat staat voor ‘Unmanned Aerial Vehicile’. Met behulp van een afstandsbediening kan een drone vanaf de grond worden bestuurd maar soms ook zelfstandig vliegen volgens een voorgeprogrammeerde route.

Wereldwijd verschijnen drones steeds frequenter in het hemelsblauwe luchtruim. Door sommige worden ze beschouwd als irritant en gevaarlijk. Anderen kunnen hun geluk niet op met dit ultra-super-coole-mega-gadget. In welk kamp je ook staat, feit blijft dat drones een hele nieuwe wereld voor een hele grote groep mensen opent. En wees heerlijk, wat is er nu mooier dan de aarde te aanschouwen vanuit een birds-eye-view.

Met een airborn drone voorzien van videoapparatuur zijn de mogelijkheden om spectaculaire landschappen en buitensport activiteiten te filmen werkelijk oneindig. En het mooie is, met een gering budget is een drone ook voor de gewone consument binnen handbereik. En mix je hightech apparatuur met fraaie landschappen en supergave buitensporten, dan krijg je beelden om je vingers bij af te likken.

Ook in de buitensport heeft de drone al geruime tijd zijn intrede gedaan en dat levert iedere keer fantastische filmmateriaal op. Bekijk onderstaande video van OneUpComponents maar eens terwijl je lekker onderuit zit en vel dan je oordeel.

En, heb jij je mening al gevormd; drones verbannen of omarmen?

Videobron: “Quality Time” van OneUp Components op Vimeo.

1 REACTIE

  1. Omarmen! Maar wel gebonden aan bepaalde regels en etiquette. Ik kan niet wachten tot ik een kleine drone de opdracht kan geven mij te volgen op wandeltochten, kanotochten en bergbeklimmingen! Maar je moet wel altijd in je achterhoofd houden dat dit potentieel gevaarlijke apparaten zijn. Ze kunnen iemand, mens en dier, serieus verwonden. Daarnaast moet je sowieso niet vliegen in de buurt van drukke bebouwing en luchtverkeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

vijftien − dertien =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.