Een actieve vakantie op Mallorca

Een actieve vakantie op Mallorca

Wanneer je denkt aan FTI vakanties naar Mallorca, dan denk je misschien aan de reizen die in het teken van feesten staan. Dat is immers iets wat veel gebeurt op dit eiland. Dan is het toch belangrijk om jouw beeld eens een beetje bij te stellen. Op dit eiland gebeurt namelijk nog heel veel meer dan feesten alleen. Het is namelijk ook één van de mooiste gebieden die je in Europa kan vinden. Alleen al om die reden is het dus ook een aantrekkelijke plek voor de liefhebbers van outdoorvakanties te noemen.

Leer springen van een klif

Misschien ben je een echte liefhebber van outdoorsporten. Dan heb je waarschijnlijk ook al heel veel dingen geprobeerd. De kans is echter behoorlijk reëel dat je klifjumpen nog nooit een kans hebt gegeven. Dan is een reis naar Mallorca precies wat je zoekt. Hier kan je namelijk wel juist deze sport een keer beoefenen. Het is natuurlijk altijd leuk om de spanning op te zoeken en de adrenaline door je aderen te voelen gieren. Daar is deze sport dan ook perfect geschikt voor te noemen. Dat is iets wat iedere liefhebber een keer geprobeerd moet hebben.

Lekker het water op

Dat je outdoor bezig bent, betekent niet automatisch dat je ook altijd alleen maar op zoek bent naar spanning en sensatie. Misschien ben je juist wel op zoek naar rust. En wat werkt er nu beter om tot rust te komen dan het water? Dat is juist ook de reden om water op te zoeken tijdens je vakantie. Bedenk je dan dat je op een eiland bent als je Mallorca bezoekt. De mogelijkheden om te varen in allerlei vormen worden je overal om de oren geslagen. Het zou wel heel vreemd zijn wil je daar geen gebruik van maken.

Sporten in de open lucht

Dat Mallorca een plek is om tot rust te komen, dat hebben veel experts ook wel ontdekt. Daarom kan je ook allerlei workshops en themavakanties vieren op deze plek. Dat doe je bijvoorbeeld wanneer je ervoor kiest om lekker te sporten in de open lucht als onderdeel van je vakantie. Er zijn vaak mogelijkheden om aan allerlei lessen in de buitenlucht deel te nemen. Zo word je sterker, fitter en gezonder en kom je als herboren terug na je vakantie op het eiland. Ook dat kan dus een goede vorm zijn om je outdoorvakantie in te vullen.

Uitdagende vormen van fietsen

Mallorca is ook al vele jaren een paradijs voor fietsers. Het is namelijk zo dat je hier heel gemakkelijk van de geasfalteerde wegen af kan en de uitdaging aan kan gaan. Zo waren er bijvoorbeeld altijd al veel mountainbikers die hier naartoe kwamen om de vakantie door te brengen. Tegenwoordig zie je er ook de nodige gravelaars. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om georganiseerde toertochten te ondernemen. Ook dat kan misschien wel helemaal jouw ding zijn. Alleen al om die reden is het leuk om als fietsliefhebber lekker naar Mallorca te gaan om je vakantie door te brengen.