Een Heerlijke Indian Summer Met De Keen Terradora en Keen Evofit

Keen Terradora Evofit

Korte review Keen Evofit en Keen Terradora

De herfst en wintercollectie van menig fashion fabrikant doet al bijna weer zijn intrede. Toch brengen we graag nog de Keen Evofit sandaal en Keen Terradora hiking schoen onder de aandacht. Wat ons betreft kan die nazomer namelijk niet lang genoeg duren en daar hoort natuurlijk passend schoeisel bij.

Keen Evofit

Bij het woord sandaal heeft menigeen de associatie van stoffig en oubollig. Met de nieuwe Keen Evofit sandaal wordt dat vooroordeel in één klap naar de prullenbak verwezen. De met een Outdoor-award bekroonde Keen Evofit is namelijk niet alleen een hoogst functionele sandaal, de looks zijn werkelijk fantastisch. Zes hippe kleuren, waaronder de door ons geteste ‘crappable/summer fig’ stralen je tegemoet.

Maar goed looks zorgen er natuurlijk niet voor dat je comfortabel loopt en ook dat aspect verdient buitengewoon een dikke voldoende. De rubberen aquagrip buitenzool zorgt voor optimale grip en de verwijderbare anatomische PU binnenzool voor het ondersteunde comfort.

keen evofit

De quick dry synthetische stof is natuurlijk geschikt voor in het water. De sokachtige pasvorm zit heerlijk zacht rond de voet waardoor deze aanvoelt als een tweede huid. De ventilatie door de ruime openingen voorkomen zweterige plekken.

keen evofit

En dat de Evofit ook voor ruigere terreinen is ontwikkeld getuige de robuuste neus aan de voorzijde. Deze beschermt de tenen goed tegen gravel, boomstronkjes of uitstekende stoeptegels.

keen evofitDe quick lace vetermethode zorgt er voor dat je de Evo’s in no time aan en uit kunt trekken.

Keen Evofit

Conclusie: de Keen Evofit biedt uitstekende buitensportprestaties op verschillende ondergronden en is bovendien geschikt voor in het water. Wat ons betreft dus een goede keuze voor een nazomerse dag op of rond het water. De verkoopadviesprijs bedraagt €129.95 en is nu met 50% korting verkrijgbaar bij Bever.

Keen Terradora

Ook de Keen Terradora is deze zomer in een nieuw model verschenen. Wat ons betreft logisch, want de super lichte hiking schoen voor dames zit enorm comfortabel. We mochten het vorige model ook eens testen en toen was het oordeel al net zo positief. Logisch allicht, want qua design is de schoen identiek gebleven. Ok ok ten aanzien van de kleuren zijn er enkele nieuwe variaties bijgekomen, maar het comfort, het lage gewicht en de ultieme pasvorm zijn allemaal gebleven.

Keen Terradora

Ook de rubberen buitenzool voor maximale grip is weer toegepast net als de PU binnenzool die voor ultieme demping en comfort zorgt.

Keen Terradora

Conclusie: net als z’n voorganger verdient de nieuwe Keen Terradora meer dan een goede pluim. Het is een heerlijke hiking schoen voor normale omstandigheden. Kijk voor alle details naar het review van het vorige model van de Keen Terradora. De verkoopadviesprijs van de Keen Terradora bedraagt €139.95 en is o.a. verkrijgbaar bij Bever.

 

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.