Eerste Outdoor Smartwatch met Android Wear 2.0

Casio’s nieuwste smartwatch! De Casio WSD-F20 is de eerste wearable met Android Wear 2.0

Dit is de tweede robuuste smartwatch van Casio die zeer geschikt is voor outdooractiviteiten en sporten. Net als zijn voorganger de F10 is de F20 ook waterdicht tot 50 meter en dermate schokbestendig dat deze voldoet aan een standaard van het Amerikaanse leger op het gebied van stevigheid. In tegenstelling tot de F10 heeft Casio nu wel een GPS-sensor toegevoegd. Het ontbreken hiervan was voor mensen die op zoek zijn naar een outdoorhorloge een ‘deal breaker’ en dus een welkome toevoeging.

Het design van de nieuwe smartwatch ziet er nog robuuster uit dan zijn voorganger vanwege een extra rand met tekstlabels. Er zitten verschillende fysieke knoppen waarmee je de gps-functie activeert of andere belangrijke features, zoals hoogtemeter, kompas of barometer.

Ook nu is er weer de keuze tussen een kleurendisplay en monochrome variant bij het gebruik. Het beeldscherm dat alleen enkele grijstinten en de tijd weergeeft, is energiezuiniger. Wel worden dan ook synchronisatie en connectiviteitsopties uitgeschakeld. Het scherm van de smartwatch heeft een speciale behandeling gehad waardoor het minder gevoelig is voor vingerafdrukken.

Android Wear 2.0

Opvallend aan deze wearable is dat hij op Android Wear 2.0 loopt. Google kondigde de nieuwe versie van het besturingssysteem vorig jaar al aan, met een geplande releasedatum van eind 2016. Uiteindelijk bleek het bedrijf meer tijd nodig te hebben en werd besloten de update pas in 2017 uit te rollen. Google heeft echter nog altijd niet laten weten wanneer Android Wear 2.0 officieel beschikbaar is. Aangezien de Casio WSD-F20 van de software voorzien is én in april verschijnt, suggereert dat dat we de update uiterlijk in april kunnen verwachten.

Met Android Wear 2.0 kunnen ontwikkelaars zelfstandige apps bouwen voor smartwatches. De huidige wearables vereisen nog een verbinding met je smartphones, maar dat is straks niet meer nodig. Apparaten als de WSD-F20 kunnen zelf via WiFi of Bluetooth verbinding maken met het internet en andere apparaten. Zo kun je je bewegingsdata, afspraken voor de dag of andere belangrijke info opzoeken en invoeren zonder een mobieltje in de buurt. Daarnaast krijg Wear een opgefrist design, een eigen Play Store en verschillende andere verbeteringen.

Kenmerken van de WSD F20

GPS + full color map

Jouw huidige locatie wordt bepaald door een zeer energie zuinige GPS en wordt getoond op een full color offline map. De GPS positie wordt bepaald aan de hand van drie satellieten. De kaarten kunnen worden gedownload via Mapbox, een provider van wereldwijde kaarten. De kaarten worden ook offline getoond in gebieden waar geen bereik is.

Display weergave

De Casio WSD F20 biedt twee nieuwe display designs – door middel van een tik op het touchscreen te bereiken; een “location” weergave en een “Traveler” weergave.


Location display
: een zeer geavanceerde positie weergave door middel van GPS positiebepaling en map presentatie.Casio WSD F20

Traveler display: Deze weergave toont specifieke informatie zoals datum, hoogtemeter, kompas en barometer.Casio WSD F20

Casio WSD F20

Kaart management

Door de koppeling tussen de GPS en de full-color kaarten is het niet alleen mogelijk om je locatie nauwkeurig te tonen, maar ook kan je eenvoudig afgelegde routes van je outdoor activiteiten opnemen. Ook is het mogelijk om op de route persoonlijke ‘memos’, in de vorm van ingesproken berichten of markers op te nemen.

Casio WSD F20

Daarnaast biedt de smart outdoorwatch de optie om verschillende kaarttypen te kiezen, ideaal als je jouw activiteit of situatie om een andere weergave vragen.

Casio WSD F20

Prijs en verkrijgbaarheid

De Casio WSD-F20 is vanaf 21 april te koop in verschillende landen, al is nog onduidelijk of deze wearable ook in Nederland verschijnt. De adviesprijs ligt waarschijnlijk zo rond de 400 tot 500 euro.

Meer weten? Kijk op www.casio.com.

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.