Ff dr tusseuut op de Veluwe

Nachtje Veluwe

Gastblogger Alinda neemt je mee in één van haar outdoor avonturen

Ken je dat: 10u hier, 11.45 daar. Dat je meegezogen wordt in de dagelijkse sleur. Dat je een paar tellen weg droomt.. hoe heerlijk het zou zijn even geen tijd, afspraken en verplichtingen.. Trrringg daar gaat de telefoon.

Ff dr tusseuut

“ff dr tusseuut” zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen op de Veluwe. Je pakt je backpack en vult dit met belangrijke praktische spullen en stapt op je mountainbike. Als je de weg inrijdt waar geen huizen staan en de auto’s niet langs je heen razen voel je al ontspanning en de rust komt je tegemoet.

Avontuur. Heerlijk met bijna niks je zo goed kunnen redden in de natuur. Je hoeft alleen rekening te houden dat je alles natuur- en diervriendelijk aanpakt.

Na een heerlijk bosrit kom je aan op de camping, zet je tentje op en je haalt een vuurkorf. (Op de Veluwe is het niet mogelijk om vrij vuur te stoken) In het naast gelegen bos ga je hout sprokkelen en 2 taken die geschikt zijn om je eten op te bereiden. Niets mooiers dan lekker in de buitenlucht te leven.

Het wordt schemer en het vuurtje knettert mooi. Geritsel in de bosjes, 2 felle oogjes kijken je kant op. Wauw een wild zwijn, gelukkig zit er een omheining om de camping heen, maar wat is dat gaaf. Je hart gaat als een razende tekeer, schitterend. Nagenietend met marshmallows onder een heldere sterrenhemel, kruip je daarna lekker je tentje in.

Zonsopgang Veluwe

De volgende ochtend wordt je lekker fris wakker en maak je je ontbijtje klaar boven het vuurtje. Net voor de zon opkomt stap je op je mountainbike. Heerlijk crossen door de bossen als de meeste mensen nog lekker liggen te slapen, dan is de natuur op z’n mooist. Dat is mijn mening. In de verte zie je nog net twee reetjes wegspringen en je ziet de zon onwijs mooi opkomen. Bij terugkomst op de camping worden net de eerste mensen wakker en pak jij alle spulletjes weer in je backpack en fiets je richting huis.

Maar 1 nachtje, maar ‘r ff helemoal dr tusseuut’ op de Veluwe.

Winterkamperen

En voor diegene die denkt dat kamperen alleen iets is voor tijdens de warme dagen, lees dan het artikel ‘5 Tips waarom winterkamperen zo leuk is.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de Veluwe of ben je op zoek naar mooie fiets-, wandel- of mountaibikeroutes bekijk dan een van de vele gidsjes bij onze partner boekhandel De Zwerver.

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.