Fjällräven Trekking Collectie Herfst/Winter 2019

Fjallraven Singi Collectie

De reis van Fjällräven begon met trekking, vijftig jaar geleden in het noorden van Zweden. Bij Fjällräven is trekking een gepaste activiteit voor elk seizoen: in de modder of in de sneeuw, over gras of over steen. De oprichter van het merk, Åke Nordin, testte persoonlijk ieder nieuw product op duurzaamheid, functionaliteit en betrouwbaarheid. En nog steeds test Fjällräven producten in echte en uitdagende omstandigheden.

In Herfst/Winter 2019 plaatst Fjällräven tevens het meest vernuftige materiaal uit de natuur op de voorgrond. Wol wordt komend seizoen op meer producten dan ooit toegepast. En het materiaalgebruik gaat terug naar de oorsprong door de verwerking van wol in nieuwe functionele producten geschikt voor traditionele trekking. De Singi collectie is vernieuwd met gerecyclede en organische materialen, evenals traceerbaar wol. En succesvolle trekking evenementen zoals de Fjällräven Classic leiden ver weg van fysieke én digitale snelwegen, naar daar waar de wildernis wacht.

Singi Collectie.

De nieuwe Singi-collectie is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar tijdloze stijl, maar ook hoge kwaliteitseisen aan kleding en uitrusting stellen. Singi producten omvatten de beste eigenschappen van Fjällräven kleding uit de afgelopen decennia. Zo heeft de robuuste Vidda Pro Jacket, van het slijtvaste en ventilerende G-1000 Eco, maar liefst zeven (voor vrouwen) tot acht (voor mannen) praktische zakken. Een royale verstelbare capuchon maakt dit waterdichte en winddichte jack ideaal om verschillende weersomstandigheden mee te trotseren, ongeacht het seizoen. Ook de Vidda Pro Ventilated Trousers is weerbestendig, dankzij de royale ventilatieritsen van de heup tot de knie. Verstevigde knieën met openingen voor kneepads maken de duurzame trekkingbroek geschikt voor het veeleisende buitenleven.

De Singi 48, Singi 28 en Singi Stubben zijn nieuwe rugtassen voor lange of korte tochten door de natuur. Elke tas is gemaakt van G-1000 HeavyDuty Eco S met een verstevigde, waterdichte basis van nylon. De Singi-rugtassen bevatten daisy chain webbing om extra uitrusting aan te bevestigen, bijvoorbeeld in de vorm van de Singi Side Pocket en de Singi Gear Holder. De Singi Stubben bevat een ingebouwd frame, zodat men op de rugtas kan gaan zitten. De Singi 48 bevat een robuust, ergonomisch draagsysteem met verstelbare ruglengte, waarin een klimaatvriendelijk frame van FSC-gecertificeerd Europees berkenhout is verwerkt. Beide tassen bieden extra toegang tot het hoofdvak, door middel van ritsen aan de voorkant of onderzijde, zodat de inhoud van de rugtas gemakkelijker te bereiken is.

Waarom wol?

Als het gaat om het gebruik van wol, is Fjällräven een baanbrekend bedrijf. Voor de Herfst/Winter 2019 collectie gebruikt Fjällräven steeds meer gerecyclede wol, het breidt het gebruik van traceerbare wol uit, het blijft Zweedse wol gebruiken en teruggewonnen wol toevoegen. Dit alles moet Fjällräven helpen het doel te behalen als meest duurzame merk in de outdoor industrie.

De geavanceerde natuurlijke vezel en wellicht het meest functionele materiaal van de natuur is:

• Duurzaam en elastisch
• Hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar
• Verwarmd als het koud is en koelt aangenaam bij warm weer
• Geurbestendig en vochtafdrijvend

Lookbook

Benieuw naar de hele collectie. Download dan het lookbook. En wil je nog meer weten of online bestellen, ga dan naar www.fjallraven.nl

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.