Flinke fietskuiten gezocht voor de TransKitzAlp MTB route

transkitzalp

Nieuw: de lange afstand fietsroute door de Kitzbüheler Alpen – Tirol

Gemaakt van aarde, steen en hout. Dat zijn de kemerken van de nieuwe MTB route door de Kitzbüheler Alpen. In totaal 187 kilometer fietsroute verdeeld over vier etappes en met 8.600 hoogtemeters. Een must voor alle fietsliefhebbers, want de route is zowel voor mountainbikers als E(mountain)bikers geschikt. De splinternieuwe TransKitzAlp lange afstand fietsroute start in Mariastein en eindigt in Fieberbrunn. Met een scala aan slaap- en eetmogelijkheden beloven de Kitzbüheler Alpen alle deelnemers van deze fietsuitdaging een vitale reset.

Het is een toptour voor bikers die graag hoogtemeters willen maken en het technisch niet moeilijk willen hebben — aldus fiets-profi Kurt Exenberger ook wel Mister Mountainbike genoemd. Deze voormalige racewieler en mountainbiker heeft de eerste Bike-Academy in Oostenrijk gestart en traint het Oostenrijkse nationale Mountainbiketeam.

TransKitzAlp MTB route in 4 etappen

De TransLitzAlp MTB route is een meerdaagse lange afstand route door het hart van de Kitzbüheler Alpen. De route voert van west naar oost over prachtige alpenweiden, langs berghutten, panoramische vergezichten en verschillende bezienswaardigheden. De route is een onvergetelijke ervaring en biedt veel sensatie in alle vier de etappes.

TransKitzAlp MTB route

Eerste etappe: van Mariastein naar Hopfgarten

In de eerste etappe leg je 34 kilometer af met 1.500 hoogtemeters. Een perfecte route om op te warmen en te wennen aan het overweldigende bergdecor. De route voert langs vele culturele hotspots alsmede oeroude boerderijen en biedt adembenemende uitzichten over de stad Wörgl en het dal. Bezienswaardigheden onderweg zijn de Wallfahrtskirche in Mariastein, de Möslalm en de Pfarrkirche in Hopfgarten.

Tweede etappe: van Hofpgarten naar Brixen im Thale

De tweede etappe is met 47 kilometer en 2.100 hoogtemeters een stuk pittiger. Je start in Hopfgarten en fietst langs het zonnige plateau van de Penningberg via de Haagalm naar Kelchsau en eindigt in Brixen im Thale. Bezienswaardigheden onderweg zijn de vele oude hoven op de Penningberg, het dorpscentrum van Kelchsau en het Windautal.

Derde etappe: van Brixem im Thale naar Oberndorf in Tirol

Voor KitzAlpBike-marathonners is deze derde etappe van Brixen im Thale naar Oberndorf in Tirol een reeds bekende route. De route telt 47 kilometer, 2.300 hoogtemeters en wordt gekenmerkt door een uitdagende bergopwaartse start, uitgestrekte almstukken en bijna oneindige trails. Bezienswaardigheden onderweg zijn de Choralpe, de Kraftplatz Harlassanger Kapelle en de Fleckalmtrail.

Vierde etappe: van Oberndorf in Tirol naar Fieberbrunn

De laatste etappe van de lange afstand fietsroute is van Oberndorf in Tirol naar Fieberbrunn, 59 kilometer, 2.400 hoogtemeters. Deze route bestaat uit twee zeer contraire delen met aan de ene kant de toeristisch aantrekkelijke Kitzbüheler Horn en de andere kant de route over natuurlijk kalksteen en almweiden met knusse almhutten. Vista-points zijn de Huber-Bierturm in St. Johann in Tirol, de Huberalm in Erpfendorf en het Jakobskreuz.

Kijk hier voor meer informatie over de TransKitzAlp op www.transkitzalp.at.

 

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.