Hallo 2017, Hallo Goede Outdoor Voornemens. Wat Staat Er Op Jouw Bucketlist?

Outdoor-Bucketlist

Hoi 2017, leuk dat je er bent! Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen, nieuwe doelen, nieuwe goede voornemens. En wat zijn die van jou?

Goede voornemens hebben voor de meeste mensen te maken met verandering. Je wilt een nieuwe baan vinden, afvallen, etc. Dat zijn veranderingen die voortkomen uit het feit dat je niet tevreden bent met jezelf. Je kunt goede voornemens ook anders zien. Picture this: Jij bent n voelt je top. Je hebt een goed leven en in 2017 ligt de wereld aan je voeten. Je gaat iets doen wat jouw leven nog leuker en avontuurlijker maakt. Alles is mogelijk! Wat zou jij doen? Dat is jouw goede voornemen!

(Be)leef je bucketlist

Laat ik mezelf eerst nog even voorstellen. Mijn naam is Mechteld van Wezel. Ik ben nieuw op dit platform, vrij nieuw in de hike-wereld en iets minder nieuw in de blog-wereld. Die drie ingrediënten ga ik de komende tijd combineren en met jullie delen. Dat heeft alles te maken met mijn ‘bucketlist’. De bucketlist is namelijk de ideale tool bij het opstellen van goede voornemens.

To do #1: The sky is the limit

Voor wie de bucketlist niet kent: De bucketlist is een wishlist van dingen die je nog wilt doen voordat je doodgaat. Op een bucketlist staan vaak zaken zoals een wereldreis maken, alle zeven Wereldwonderen zien, de New York Marathon lopen, parachutespringen, etc. Ofwel, dingen die jij niet dagelijks doet of die van jou een bijzondere inspanning vragen. Ga voor jezelf eens na wat er op jouw bucketlist staat. Je mag het zo gek maken als je zelf wilt. Fantaseer er op los en je hebt zo een lijstje samengesteld. Kies er vervolgens een of enkele die jou het meeste aanspreekt. Eentje waar jij echt voor wilt gaan.

Hoog op mijn bucketlist staat er bijvoorbeeld eentje die van 2017 een ‘top’ jaar maakt. Een hoogtepunt. Letterlijk en figuurlijk. Dat is namelijk het beklimmen van een hoge berg. En die berg wordt de Kilimanjaro. Waarom? Omdat ik fysiek en mentaal mijn grenzen wil verleggen. Dat is een drive die ik momenteel erg sterk voel. Die drive is belangrijk. Misschien wel de belangrijkste reden waarom de meeste goede voornemens stranden, is namelijk dat je na korte tijd niet meer gemotiveerd bent. Zorg dus dat je goede voornemens echt belangrijk voor je zijn.

To do #2: En actie!

Daarna komt de lastigste stap. Het uitvoeren. Het is namelijk niet de bedoeling dat de dingen op je bucketlist daar blijven staan. Je moet de lijst ook afvinken. Meestal zijn de zaken op je bucketlist niet iets dat je zomaar even doet. Anders had je het al wel gedaan. Je hebt er dus wilskracht voor nodig. Het helpt ook om een concreet doel te stellen. Dat motiveert je om in actie te komen.

Wie al vaker een hoge berg heeft beklommen, weet dat het halen van de top zeker niet vanzelfsprekend is. Ongeveer de helft van de mensen die aan de klim van de Kilimanjaro beginnen, is genoodzaakt om onder de top om te draaien. Dit komt vooral door uitdroging, hoogteziekte, koude letsel of een combinatie daarvan. De top is dus mijn doel. Niet alleen het beklimmen an sich dus.

To do #3: Stap voor stap

Wil je het helemaal effectief aanpakken? Stel dan ook de stappen ernaartoe en bijbehorende mijlpalen vast. Je hebt niet alles in de hand, maar veel ook wel. Een stappenplan en een goede voorbereiding is dus essentieel. Actiematig, overzichtelijk en meetbaar werken. Zo kun je op tijd bijsturen waar nodig en dat vergroot de kans op slagen.

Gastblogger Marcella schreef eerder al een blog over de voorbereiding die expeditie Kilimanjaro vraagt. Maar er is uiteraard nog meer. Een geweldige conditie is voorwaarde nummer 1 voor het bereiken van de top. Dat wordt dus trainen geblazen. Daarnaast is ook de juiste uitrusting fundamenteel. Maar het aantal kilo’s aan spullen die je mee kunt nemen is beperkt, dus wat neem je wel en niet mee? Ook genoeg drinken en eten is belangrijk. Op de berg heb je veel meer water en calorieën nodig dan in het dagelijks leven. Maar hoe zorg je ervoor dat je voldoende drinkt? Welk eten neem je mee en waar laat je dat allemaal tijdens de tocht? Deze en meer onderwerpen bepalen en invullen zijn mijn stappenplan naar het doel toe.

To do #4: Boost je energie

Een laatste tip bij het kiezen van je goede voornemen(s): zorg dat de weg die je kiest, er eentje is waar je energie van krijgt. Want op het moment dat je ergens energie van krijgt, dan geeft het je een goed gevoel en kun je ze makkelijker vol houden. Ergens blij van worden, is iets dat voornamelijk in je hoofd gebeurt. Je gedachten zijn daarbij key. Een mentale overwinning, is misschien wel de grootste overwinning.

Bij een goed voornemen moet je vaak een knop om kunnen zetten. Bij het beklimmen van een hoge berg, betekent dat nadenken over hoe je omgaat met de kou. En met de vele dagen afgesloten van de rest van de wereld. Plus, hoe herken je je eigen grenzen? Doordat je vooraf op een positieve manier over je vraagtekens nadenkt, overvallen ze je niet op het moment suprême. Think positive and enjoy the ride.

SET GOALS. SMASH PLATEAUS. ENJOY THE RIDE.

Jouw persoonlijke bucktlist

Schrijf jouw bucket list en reisverhalen in een persoonlijk en authentieke traveljournal. Koop nu online voor een zeer scherpe prijs.

[product id=”16964″]

Mechteld van Wezel
“Het gaat niet om je bestemming, maar om de weg ernaartoe”. Een wijze uitspraak, die ook voor mijn avonturen geldt. Daarom wil ik deze reis graag af en toe met jullie delen op OutdoorInfo Magazine.