Hiken In De Zuid-Afrikaanse Drakensbergen

drakensbergen

In onze ‘outdoor column’ delen gastbloggers hun avonturen met jou. Ditmaal is Anne aan het woord. Ze neemt je mee op haar reis naar Drakensbergen.

[su_divider top=”no” text=”Ga naar boven” style=”dashed” divider_color=”#dadada” size=”2″]

Het is een zonnige dag in augustus als we ons klaar maken voor een mooie hike. Vanuit onze accommodatie in de Drakensbergen gaat er een wandelroute naar de Rainbow Gorge. De wandelroute is niet zo lang maar toch zorgen we voor goede schoenen en kleding. We hebben immers geen idee wat we bij hiken in Zuid-Afrika kunnen verwachten!

De vorige avond zijn we in het prachtige Didima Camp gearriveerd. Het Didima Camp ligt hoog in de Drakensbergen en vanuit onze lodges hebben we een schitterend uitzicht op Cathedral Peak, een van de hogere toppen van de Drakensbergen. We hebben gisteren urenlang in de auto gezeten vanaf Johannesburg en we besluiten dan ook om vandaag de auto te laten staan. De wandelroute naar de Rainbow Gorge vertrekt echter vanuit onze accommodatie dus dat komt goed uit!

Stampen op de grond

De route begint bij het conferentiegebouw van het Didima Camp en we zien het pad omhoog lopen richting de bergen. Het is niet zo steil en prima te doen! De route wijst eigenlijk zichzelf wel en we kunnen ontspannen van het prachtige uitzicht genieten. Wat een schitterend deel van Zuid-Afrika is dit!

drakensbergen

Zo af en toe stampen we op de grond om eventuele slangen te verjagen. In deze periode van het jaar houden ze hun winterslaap maar het is zo’n zonnige dag dat we elk risico willen vermijden!

Handen en voeten nodig

Na een tijdje lopen horen we het geklater van de Ndumeni River: we zijn bij de Rainbow Gorge. De route brengt ons nu naar de beboste kloof waar de rivier door loopt. We lopen nu in de verkoelende schaduw. Langzaamaan wordt het pad steeds avontuurlijker en we hebben vaak handen en voeten nodig om vooruit te komen. Soms is het even zoeken maar steeds weer vinden we een pad en kunnen we onze weg vervolgen. Als het echt lastig wordt, zijn er zelfs steile ladders die ons verder helpen.

rainbow gorge

De Rainbow Gorge heeft haar naam ontvangen van de regenbogen die de zon in de rivier tevoorschijn tovert. We zien ze helaas niet maar de prachtige, steeds veranderende kleuren van het water zijn ook echt de moeite waard. Links en rechts rijzen hoge rotsen recht omhoog.

Een leuke verrassing!

Als we uiteindelijk bij een smal punt in de kloof komen waar het pad echt lijkt te eindigen, houden we even een tussenstop en keren daarna terug via dezelfde route. Terug lijkt een stuk sneller te gaan dan heen en voor we het weten zien we de rondavels (inheems ronde hut) van het Didima Camp alweer in de diepte onder ons liggen.

We dalen rustig af en zien dan ineens grote groepen bavianen rondscharrelen in het gras. Wat een leuke verrassing! We blijven op gepaste afstand omdat de apen nog wel eens kunnen uithalen maar schieten wel volop fotootjes van de grappige dieren.

De wandeling eindigt op het zonnige terras van Didima Camp waar een verfrissend drankje er wel in gaat!

Reisinformatie (red.)

Didima Camp ligt in Noorden van Maloti-Drakensberg Park niet ver van de grens met Lesotho. De bergketen Drakensbergen is een groot onderdeel van het park en loopt van Noord naar Zuid. De hoogste pieken van de Drakensbergen reiken tot 3482 meter hoogte  en zijn daarmee de hoogste van het land. In het Zuid-Sotho heet de bergketen Maloti en in de taal van de Zoeloes heet de bergketen uKhahlamba, wat “barrière van speren” betekent.

didima camp

Wil je ook net als Anne een avontuurlijke reis in Zuid-Afrika beleven? Kijk op www.actief-reizen.nl voor een enorm groot aanbod

Anne Treur
Reizen, schrijven en fotograferen zijn mijn drie grote passies die samenkomen in het reisbloggen. Op www.ditisanne.nl vind je inspiratie voor actieve reizen, roadtrips, stedentrips en allerlei mooie bestemmingen. Reis je mee?