Ik ga op vakantie en neem mee… een camper!

PaulCamper

Met de camper op hikevakantie biedt ‘the best of both worlds’

Met een groepje vrienden op een hike-vakantie gaan naar de bergen heeft vaak nogal wat voeten in de aarde. De eerste en belangrijkste vraag: hoe krijgen we alle bagage en kampeermateriaal mee, liefst met maar één voertuig? Vier personen is natuurlijk prima te doen. Twee voorin en twee achterin. Maar ook nog bagage, backpacks, tenten en slaapmateriaal mee, dat is weer een ander verhaal. De oplossing is even eenvoudig als mobiel: een camper!

Het Duitse bedrijf PaulCamper biedt een uitgebreide selectie campers die direct te huren zijn van een particuliere eigenaar, via een peer-to-peer constructie dus. Dit deelconcept is al bekend van bijvoorbeeld AirBnB. Het leuke aan PaulCamper is dat je niet alleen kunt kiezen uit nieuwe campers. In het aanbod zitten net zo goed karakteristieke Volkswagen T1’s waarin je je een hippie waant, als hypermoderne kampeerwagens met een voorruit van twee bij twee meter. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken en je kunt gericht zoeken op wat het beste uitkomt voor jou en je reisgezelschap.

Paul Camper

Best van twee werelden

Met de camper op hikevakantie biedt ‘the best of both worlds’. De ruimte en faciliteiten van een huisje, maar de mobiliteit van een tent. Want daar komt het tweede grote discussiepunt van veel wandelaars: waar gaan we heen en waar slaan we ons kamp op? In een huisje ben je vaak gebonden aan het omringende landschap en dat heb je na een week vaak wel gezien. Het nadeel van op één plek verblijven is dat je uiteindelijk maar een relatief klein gebied kunt bestrijken. Vaak kom je ook op plaatsen waar je al eerder bent geweest. Bijvoorbeeld die ene straat of die ene heuvel die je moet aflopen om weer bij de camping of het huisje te komen. Je moet immers altijd weer terugkomen op dezelfde plek. Maar met een camper zijn de mogelijkheden groot, bijna oneindig.

Flexibiliteit

Je kunt van camping naar camping rijden en ondertussen een gebied bestrijken van tientallen tot honderden kilometers. Perfect voor als je meerdere bezienswaardigheden of meerdere landschappen in relatief korte tijd wilt kunnen beleven. Je kunt bijvoorbeeld ook een berg over wandelen, zonder je druk te maken hoe en of je nog terugkomt die dag. Zaak is wel dat elke dag één persoon zich opoffert om de camper te nemen en de bagage annex verblijfplaats naar de volgende camping te rijden. Iets wat in de bergen behoorlijk wat tijd kan kosten, door het gebrek aan verharde wegen. Je kunt natuurlijk ook je eigen ‘chauffeur’ meenemen, een vriend of vriendin die het heerlijk vindt om rustig van camping naar camping te toeren.

Tijdens de dag kan de camper ook als hulpmiddel dienen voor extra drinken, voedsel of om teveel meegenomen kleding af te geven. Of juist het tegenovergestelde, namelijk extra kleding omdat het toch kouder bleek te zijn dan gedacht. De rest van de groep kan zich in elk geval uitleven in het landschap dat onderweg opdoemt en toeleven naar de barbecue, waarvoor de chauffeur ondertussen al boodschappen heeft gedaan.

PaulCamper

Hikers, wandelaars, lopers. Hoe je ze ook noemt, wie droomt er niet van echte wandelroutes door de bergen te volgen, met verschillende start- en finishplaatsen? Of misschien wel om van de gebaande paden af te wijken en je eigen route te maken? Met een camper is alles mogelijk. Met het comfort van een relatief normaal bed en veilig tegen eventuele regen. Campings hebben bovendien veelal de flexibiliteit dat je voor één of twee nachten kunt boeken, vaak zelfs op de dag van aankomst. Met een camper ben je niet alleen flexibel in de bestemmingen die je aandoet, maar ook om ergens langer te blijven als het boven verwachting mooi is. Of juist eerder te vertrekken als de reisgids toch iets optimistischer bleek dan de realiteit.

Neem eens een duik in het aanbod van PaulCamper en bekijk wat allemaal mogelijk is voor deze zomer. Kijk voor meer info op www.paulcamper.nl

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.