Een Introductie In Micro Avontuur

microavontuur
Pixabay, Free-Photos

De complete Inca Trail lopen, Mount Everest beklimmen, 3 maanden lang door Patagonië dwalen. Bij ieder outdoormens gaat het bloed sneller stromen van dit soort avonturen. Maar wees even eerlijk, dit soort avonturen is voor slechts weinigen weggelegd. Tijd, geld of andere verplichtingen werpen al snel een drempel op. Toch hoeft het avontuur niet altijd groots te zijn. Avontuur is ook te vinden bij jou om hoek; eenvoudiger en voor iedereen bereikbaar. Het concept van het micro avontuur is geboren.

Een micro avontuur is een kleine versie van een expeditie avontuur. Een micro avontuur is dichtbij, goedkoop en kan van 5 tot 9, een uur overdag of in het weekend. Bij een micro avontuur gaat het niet zo zeer om de uitdagende landschappen of de lengte van het avontuur. Nee, bij een micro avontuur staat alleen de uitdaging centraal. Gewoon even lekker naar buiten, even uit de dagelijkse sleur komen. Een verfrissend moment ergens dicht bij huis.

Het concept komt van Alastair Humphrey. Een avonturier in hart en nieren die ook op zoek was naar de kleinere avonturen dichtbij huis. Hij vond deze avonturen in kleine fietstochten, een rondje rennen in het plaatselijke bos of een kleine kanotocht. Eigenlijk kan je alles verzinnen zolang het even die spanning geeft en de dagelijkse sleur doorbreekt. Het is de spanning en sensatie van iets beginnen waarvan je in de eerste instantie niet dacht dat je het zou kunnen.

Met microavonturen maak je geweldige herinneringen die je stuk voor stuk nooit zal gaan vergeten. Nieuwe onbekende omstandigheden vereisen nieuwe denkprocessen en energie, initiatief, snel handelen en een positieve houding naar succes toe. Door je comfort zone te verlaten zet je dingen in een nieuw perspectief.

Wat is jouw eerstvolgende micro avontuur?

Begint het al te kriebelen en heb je al ideeën over jouw eerstvolgende micro avontuur? Of ben je een beetje inspiratieloos? In dat laatste geval helpen we je graaf een handje door een 5-tal micro avonturen met je delen.

Ga wild zwemmen

Van meertjes tot kanalen en van poelen tot sloten, Nederland kent onnoemlijk veel waterwegen. Dus trek een wetsuite aan en zwem de wijde wereld in. Het enige dat je nodig hebt is een portie lef.

Ga sterren kijken

In het donker is de beleving altijd anders. De omgeving is stiller, de dierengeluiden spannender, de ervaring intenser. Op plekken waar het omgevingslicht minder is, lijken sterren feller te stralen. Zoek een donkere plek op (bijvoorbeeld in het bos) en droom weg bij die miljoenen glinsterende pareltjes aan de hemel.

Aanschouw de zonsopkomst

Zoek een plek in de ‘middle-of-nowhere’ en geniet van die prachtige zomerse zonsopkomst. De dag kan gewoonweg niet mooier beginnen. Het enige dat je nodig hebt is een bivakzak en een matje.

Volg een kanaal naar z’n oorsprong

Waar je ook woont, iedere plaats in Nederland kent wel een rivier, kanaal of sloot. Heb je enig idee waar die sloot bij jou in de buurt vandaan komt. Nee? Pak je rugzak en doe je wandelschoenen aan en volg die sloot terug naar de oorsprong.

Neem de trein naar een onbekende plek en fiets terug

Koop een enkeltje naar een voor jou onbekend gebied en fiets terug. Een fietskaartje (of app), jouw vertrouwde tweewieler en een rugzakje met wat snacks en drinken is het enige wat je nodig hebt om dit micro avontuur te beleven.

Deel jouw micro avontuur

Ben jij een een micro avonturier? Dan zijn we zeer geïnteresseerd in jouw persoonlijke verhalen. Laat hieronder een reactie achter en deel jouw micro avontuur met onze lezers.

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.