Kamperen in Nederland; minder bekende kampeergebieden

Wanneer je een kampeerbestemming binnen Nederland zoekt, zal vaak worden gedacht aan bekende gebieden zoals de Noordzee kust, de Veluwe, Drenthe, Limburg of Noord Brabant. Maar er zijn veel meer leuke gebieden, waar je echter meestal niet zo snel aan zal denken. Dat kan een gemiste kans zijn om eens een andere regio te kunnen ontdekken. Ter inspiratie vind je hier verschillende minder bekende kampeergebieden.

De Biesbosch

Dit Nationaal Park is qua naam bekend maar niet als vakantiebestemming. Dat komt met name door de toegankelijkheid van het natuurgebied. Er liggen namelijk weinig wegen en verharde fietspaden. Daardoor is het voornamelijk een vakantiebestemming voor echte natuurliefhebbers. De natuur kan met name worden verkent over het water of via onverharde wandelpaden. Ook de campings passen in dit beeld. Je vindt er namelijk met name kleine en eenvoudige campings, die soms zelfs op een eiland liggen. Al kan je uiteraard ook kiezen voor een camping dat aan de rand van het gebied ligt zodat je zeker bent van een goede bereikbaarheid.

Voor liefhebbers van kanoën of wandelen, kan dit rustige gebied een leuke en originele kampeerbestemming zijn. Een handig overzicht van de mogelijkheden vind je via de volgende link op de pagina over: campings in de Biesbosch.

De Friese meren

Bij Friesland denk je waarschijnlijk al gauw aan de vele meren. En dat is niet voor niets. Het is een mooi gebied voor watersporters, bootliefhebbers, fietsers en wandelaars. Niet alleen het bekende IJsselmeer maar ook levendige meren zoals het Tjeukemeer, Sneekermeer, Heegermeer en de Groote Brekken. Een aanééngesloten watergebied met veel pleziervaart, levendige dorpen en recreatiemogelijkheden.

Dankzij de populariteit van het gebied zijn er diverse campings te vinden. Dankzij het grote aanbod kan je als kampeerder ook wat selectiever zijn bij het kiezen van een camping.

Limburg

Deze provincie is inderdaad geen onbekend gebied onder kampeerders. Maar ken je de terrassencampings al? Deze liggen op een helling van een heuvel waardoor er verschillende (vlakke) niveaus bestaan op het kampeergedeelte. Een on-Hollands fenomeen dat vaak een leuk vakantiegevoel geeft. Een extra voordeel is het uitzicht wat je meestal hebt vanaf je kampeerplek. Door de hoogteverschillen van het terrein, is het wel van belang dat je enigszins goed ter been bent.

Veerse meer

Ben je een liefhebbers van kamperen bij zoet water? Dan kan het Veerse meer in Zeeland een leuke gebied zijn. Het Veerse meer is een groot watergebied tussen de eilanden Noord Beveland en Zuid Beveland. Er zijn allerlei recreatiemogelijkheden waardoor je er de keuze hebt uit diverse campings. Variërend van grootte en het aantal faciliteiten.

Dankzij de fietspaden, mooie uitzichten en bezienswaardigheden in de regio, kan dit gebied ook leuk zijn wanneer je niet het water op gaat.

De Weerribben

Op de grens van de provincies Friesland en Overijssel ligt Nationaal park de Weerribben. Het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Een combinatie van rietvelden, moerassen, beekjes, sloten, meren en bos. Een mooi vakantiegebied voor liefhebbers van natuur en rust.

Je kunt de natuur bijvoorbeeld te voet, te fiets, per (rondvaart)boot of kano gaan ontdekken. Naast de mooie natuur vind je er ook bezienswaardigheden zoals musea, het bekende dorp Giethoorn, twee originele dierentuinen, een klimbos en zelfs een wijngaard.

Je hebt er de keuze uit diverse campings verdeeld door het Nationaal Park.

Hopelijk heb je wat inspiratie gekregen en ontdekt dat er nog genoeg minder bekende gebieden te ontdekken zijn in Nederland.