Lekker buiten slapen, hoe doe je dat eigenlijk?

De 12 “lekker buiten slapen” geboden

Stel je voor, de zon gaat onder en vanuit je tent zie je laatste lichtstralen achter de alpenweide verdwijnen, daarmee het einde van een prachtige wandeldag in bergen aankondigend. Terwijl jij je lekker in je slaapzak nestelt, de pure Zen van het moment inademt, voel je iets. Iets onder je heup?  Nee, het gevoel is nu verplaatst. Misschien helpt het als je je even omdraait? Nee, dat helpt ook niet. Je blijft draaien en draaien er van uitgaande dat het gewoon aan jou ligt. Dan, na een uur van eindeloos draaien en keren, steekt een lichte bries op die de tent heen en weer doet schudden. Maar dat is ok zeg je hardop tegen jezelf. Het geluid van de wind die tegen de tent blaast doet je ongetwijfeld lekker in slaap vallen. Maar dan brengt een bijna-volle-blaas je weer vol bij je bewustzijn en denk je dat je die nacht niet meer je ogen dicht gaat doen …

Jij hebt het ook meegemaakt, toch? Zo niet, dan is de kans groot dat dit alsnog gaat gebeuren, ofwel als een beginnende actief kampeerder, of als iemand die zich niet houdt aan de 12 “altijd lekker buiten slapen” geboden.

Om zo’n slechte nacht te voorkomen heeft Therm-a-Rest (producent van o.a. slaapmatjes) een handige infographic samengesteld, die een goede nacht buiten nagenoeg garandeert. En natuurlijk hebben ze niet alle tips in de infographic kunnen weergeven, dus geef je persoonlijke tips gerust door via de ‘reactie’ mogelijkheid onder dit bericht. We zullen er allemaal beter door kunnen slapen.
lekker buiten slapen

Bron: Therm-a-Rest

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.