Must haves voor wanneer jij buiten op avontuur gaat

Must haves voor wanneer jij buiten op avontuur gaat

Jij als wandel- en outdoorliefhebber gaat natuurlijk vaak op pad. Maar doe je dit wel verstandig met een goede voorbereiding en een goede basisuitrusting? Check in dit blog of bij jou de basis op orde is.

Goede telefoon met goede aanbieder

Erg belangrijk als je op pad gaat, is een goede en betrouwbare mobiele telefoon zoals de samsung a53 5g. Je wilt natuurlijk niet dat als je in niemandsland staat, je telefoon er ineens mee ophoudt. Of dat je inmiddels zo’n oude telefoon hebt dat de batterij maar 10 uurtjes meegaat, en geen elektriciteit (d.m.v. een powerbank) mee hebt. Maar minstens zo belangrijk als een nieuwe telefoon is een goede en betrouwbare aanbieder van data en telefonie, zodat je overal bereik hebt. Als je een sim-kaart hebt van Simyo weet je zeker dat je goed zit, zij maken gebruik van het betrouwbare netwerk van KPN.

Wat ook nog een aanrader is qua goede telefoon voor als je vaak op pad gaat, is de samsung s21 fe. Niet alleen betrouwbaar, je kunt door het grote scherm ook overal een bioscoopervaring hebben. Ook bovenop een berg! En als je daar dan toch bent, maak dan met de sublieme camera ook direct even een fotootje.

Goede kleding + schoenen

Goede kleding + schoenen

Niets is zo vervelend om nét op pad te gaan, en je voelt dat er zich een blaar ontwikkelt omdat je de verkeerde schoenen aan hebt voor de tocht die je wilde gaan maken. En je moet dan nog 15 kilometer… Je wilt je niet aanstellen dus je loopt maar door en verbijt de pijn, aan het eind van de dag heb je enorm last van je voet en je houdt hier een paar dagen last van. Dat wil je niet, en dit voorkom je met goede wandelschoenen.

Ook niet lekker zittende kleding, kleding wat tóch niet helemaal water- of winddicht is, of kleding wat gaat schuren is zwaar irritant tijdens je outdoor activiteit. Juíst op het moment dat je wilt gaan ontspannen, maak je je weer druk om dit soort zaken. Dit hoeft niet, als je je goed voorbereidt.

Offline kaart

Bij een offline kaart kun je denken aan een fysieke kaart, maar dat is eigenlijk niet wat hier wordt bedoeld. Met de app Maps.Me kun je gemakkelijk offline kaarten downloaden, zo verdwaal jij nergens. Ook als je geen data hebt. Je kunt offline wel op de kaart kijken waar je bent, want de telefoon maakt dan gebruik van het GPS-signaal.

Outdoor-activiteiten zijn erg leuk en gezond, maar voorkom irritaties en ongemak. Hoe? Door een goede basisuitrusting te hebben. Een betrouwbare telefoon (met eventueel een powerbank), goede kleding + schoenen en een offline kaart zijn hierbij onmisbaar.

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.