Nederlandse Startup Lanceert Revolutionaire Outdoor Jas

Oneshell

One-Shell: 5-in-1 kledingstuk geschikt voor sporten en reizen bij alle extreme temperaturen

Afgelopen wee lanceerde de Amsterdamse startup ‘One Shell’ een hypermoderne outdoor jas die geschikt is voor sporten en reizen bij zowel hoge als extreem lage temperaturen. In vergelijking met een traditionele Gore-Tex jas is ‘One Shell’ drie keer zo licht, twee keer meer ademend en toch volledig water- en winddicht. Dit maakt de jas geschikt voor alle outdoor sporten en iedere reis.

De buitenste jas, ‘The One’, is gemaakt van Dyneema. Deze stof is ontwikkeld voor de hightech zeilen tijdens The America’s Cup zeilrace. The One kan los worden gedragen of gecombineerd met twee binnenlagen die ieder ook zelf los gedragen kunnen worden. De eerste binnenlaag, ‘The Hybrid’ is ontworpen voor activiteiten met hoge intensiteit en gemaakt van Polartec Alpha. Dit materiaal is speciaal ontwikkeld voor The US Special Forces om warmte af te geven zonder dat je ervan transpireert. De tweede binnenlaag, ‘The Freeze’, is gemaakt voor extreme kou. Aerogel, dat verwerkt is in deze laag, is een materiaal ontwikkeld door de NASA. Dit geeft de ‘The Freeze’ 50% meer warmte voor hetzelfde gewicht.

Verschillende topatleten waaronder een sprinter, een iron man, een kiteboarder, een roeier, een bergbeklimmer en een snowboarder, hebben de jas op locatie getest. Allen waren zij overdonderd door de extreem goede prestaties, het lichte gewicht en het kleine volume van deze 5-in-1 jas.

Het idee voor deze jas ontstond toen bedenker Jaap Vriesendorp in Singapore ging wonen. In de weekenden zeilde hij in Thailand, skiede hij in Japan of beklom hij bergen in Indonesië. Voor elk van deze activiteiten is een andere jas nodig. Jassen van hoge kwaliteit zijn duur en nemen veel ruimte in. De 5-in-1 jas ontwikkeld door het team van One Shell lost die problematiek in één keer op.

Vriesendorp: “Deze technologische innovatie komt niet van de bekende merken zoals The Northface of Patagonia maar van een ‘gewone’ Nederlandse startup. Dit is een voorteken dat ook deze industrie zich erop moeten voorbereiden ‘disrupt’ te worden Wij verwachten dat deze jas een grote hype gaat worden en dat veel topatleten en vrijetijdsporters investeren in een uniforme jas voor alle weertypen.”

‘One Shell’ wordt op 16 oktober 2018 gelanceerd via het crowdfundingplatform Kickstarter.

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.