De nieuwe Mammut Barryvox S – Voor de race tegen de klok

In de winter verleiden maagdelijke poederpistes freeriders en skitourers naar open terrein, waarbij men zich voorbij liften en geprepareerde pistes wanen op zoek naar adrenaline en avontuur. Op dit terrein moet de veiligheidsapparatuur voldoen aan de eisen van elke situatie en zo snel en gemakkelijk mogelijk werken in geval van nood.

Sinds de lancering 45 jaar geleden, is de Mammut Barryvox® een lawinepieptontvanger waar de off-piste rijder impliciet op kan vertrouwen – niet het minst omdat hij nog steeds volledig in Zwitserland wordt ontwikkeld en geproduceerd. Deze winter zet Mammut deze compromisloze betrouwbaarheid voort in de nieuwe generatie met de Barryvox® S. Het apparaat biedt enkele belangrijke verbeteringen op het gebied van bediening en prestaties.

Sneller doelwit bereik door directe begeleiding

De Barryvox® S vermindert aanzienlijk de afstand die afgelegd moet worden om het bedolven object te vinden. Een duidelijke pijl brengt je naar het doel en vereenvoudigt het zoeken aanzienlijk. Dit vermindert de af te leggen afstand en daarmee de zoektijd aanzienlijk in vergelijking met het vorige proces van “bracketing in een kruis”. Kortom: volg de pijl!

De Barryvox® S toont niet alleen de afstand en richting, maar ook het aantal bedolven objecten. De speciale markeerfunctie begeleidt je van het ene object naar het andere. Hiermee kun je een duidelijk overzicht houden op de verschillende objeceten, zelfs in stressvolle situaties, en ze veel sneller redden.

Mammut Barryvox S

Versimpelde gebruikersinterface

Simpel is het vaak veiliger. Met dit in gedachten heeft Mammut de werking van de Barryvox® volledig herzien. Beperkt daglicht of verblindende zonneschijn? Geen probleem, de achtergrondverlichting past zich aan. De ergonomische vorm van het apparaat maakt een eenvoudige bediening mogelijk, zelfs als je handschoenen draagt. De hoofdschakelaar en de schuifknop zijn ook geoptimaliseerd voor intuïtief gebruik. De vereenvoudigde gebruikersinterface helpt je om je hoofd koel te houden, zelfs in noodsituaties.

Specificaties Mammut Barryvox s

  • Reikwijdte: Reikwijdte max. 70 m digitaal/95 m analoog
  • Breedte van de zoekstrook: Max. 70 m digitaal/80 m analoog
  • Gebruiksduur: Min. 300 u Zenden
  • Stroomvoorziening: 3 x AAA-batterijen alkaline/lithium
  • Garantie: Mammut-garantie 5 jaar
  • Afmetingen: 115 mm x 67 mm x 27 mm
  • Gewicht: 205 g (incl. batterijen)
  • Extra’s: Lawinepieps met 3 antennen digitaal + analoog
  • Functies: Smart Search, Omkeerfunctie Analoge en digitale modus, Dringende oproep voor redding, Autom. Zendomschakeling, Vitale parameters
  • Aanduiding meerdere slachtoffers: Ja; Met markeer- en ontmarkeerfunctie; Scrollen in de lijst van bedolven personen; Grotere zoekinstelling
  • Gebruikshandleiding in 12 talen

Online kopen

De Mammut Barryvox S is verkrijgbaar bij de outdoor speciaalzaken. Adviesprijs €379,95. Meer weten kijk op www.mammut.ch.

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.