Outdoor vakantie in de herfst? Dit zijn de mogelijkheden

Outdoor vakantie in de herfst Dit zijn de mogelijkheden

Veel mensen gaan in de zomer op vakantie, terwijl de wereld in de herfst misschien nog wel mooier is. Misschien is het net wat minder warm en zonnig, maar vooral een actieve vakantie in de natuur is extra bijzonder als de herfstkleuren zich tonen. Dan zijn ook de meeste toeristen verdwenen en kun je veel beter in alle rust genieten van een mooie hike. We zetten een paar bestemming op een rijtje waar je in de herfst een fantastische actieve outdoor vakantie kunt hebben.

Corfu, Griekenland

Het eiland Corfu in het noorden van Griekenland is een perfecte plek voor wie op zoek is naar rust en natuur. In de herfst is temperatuur hier nog aangenaam, maar is het toeristenseizoen al voorbij. Het eiland staat vol bloemen, olijfbomen en sinaasappelgaarden en verder vind je er lieflijke dorpjes en rustige wegen. Het binnenland van het eiland is een prachtig groen gebied. In het noorden van het eiland vind je de hoogste berg van het eiland, de Pantokrator. In het zuiden vind je het Korissionmeer, dat omgeven wordt door een natuurgebied waar je tijdens een schitterende wandelen tal van vogels kunt observeren. Ook is er op het eiland de Corfu Trail, een pad van ruim 200 kilometer lang dat over oude paden van het zuiden naar het noorden van het eiland voert.

Eifel, Duitsland

De streek Eifel in Duitsland bevindt zich op slechts een paar uur rijden van Nederland. In dit heuvelachtige, beboste landschap kun je perfect wandelen of fietsen. In de herfst is het er extra mooi, omdat de natuur zich dan in al haar mooiste kleuren laat zien. Er zijn verschillende wandelpaden en fietspaden waarop je lange afstanden kunt afleggen, waaronder de Eifelsteig. Ook voor de cultuurliefhebbers die wat afwisseling zoeken is er wat te zien, bijvoorbeeld het schattige plaatsje Monschau.

Lapland, Finland

In het zeer dun bevolkte Lapland ben je flink aangewezen op de natuur, en daarom is een outdoor vakantie hier een echte uitdaging. Je kunt in Lapland uitgebreid wandelen, fietsen en zelfs kanoën. Ook is het een mooie streek om te kamperen. Check de site van CAMPZ voor de juiste materialen voor zo’n vakantie. Uiteraard kun je ook hier overweldigd worden door de herfstkleuren, die zich overigens al vanaf augustus beginnen te tonen. Je kunt rendieren spotten in het wild en lange actieve dagen afsluiten met een bezoekje aan de sauna. Als je je bezoek goed plant, is er nog een kans dat je het Noorderlicht kunt zien. Ga niet te laat in het jaar, want dan is er te weinig daglicht en kan er sneeuw vallen.

Outdoor vakantie in de herfst

New England, Verenigde Staten

In het noordoosten van de Verenigde Staten, dat collectief New England genoemd wordt, wordt het najaar ‘Indian Summer’ genoemd. Dan komen in dit bosrijke en landelijke gebied de herfstkleuren in al hun schoonheid naar voren, en dat trekt veel binnenlands toerisme. New England zit vol met charmante dorpjes, overkapte houten bruggen en koloniale geschiedenis. Het is een prachtig gebied om te wandelen en fietsen en het is dé plek om te bezoeken in de Verenigde Staten tijdens de herfstperiode.

La Gomera, Canarische Eilanden, Spanje

Reizigers noemen La Gomera ook wel La Isla Magica, bloemeneiland of wandeleiland. Hier vind je grote gebieden met ongerepte natuur, waaronder laurierbossen, groene ravijnen en idyllische valleien. Het groene hart van La Gomera wordt gevormd door het prachtige Garajonay Nationaal Park, het restant van een vulkaan. Je kunt hier fantastisch wandelen in de laurierbossen. Waar je ook begint met wandelen op La Gomera overal kun je handelspaden, daterend uit de vijftiende en zestiende eeuw, naar het groene binnenland volgen. Waar vroeger deze handelspaden werden gebruikt om de laurierbossen op het eiland te exploiteren, worden ze nu vooral betreden door bergschoenen van outdoor toeristen. In het najaar is het weer op La Gomera nog steeds heerlijk.

West Highland Way, Schotland

De prachtige wandelingen op de West Highland Way zijn het allermooist in de herfst, wanneer de herfstkleuren er in vol ornaat zijn. De route brengt je van Glasgow naar Ben Nevis. Onderweg kom je langs beroemde Schots ‘lochs’ (meren), wilde rivieren en verschillende bergtoppen. Zo ga je een uitdagende hike tegemoet in een van Europa’s mooiste landschappen. Gaandeweg worden de paden rustiger en kun je herten in de bronstijd horen. Ook passeer je de prachtige veenlanden rond Rannoch Moor met hun bijzondere geel-oranje kleur.

Dit is natuurlijk nog maar een selectie van mooie gebieden voor een actieve outdoor vakantie. Maar het biedt in ieder geval inspiratie om de wandelschoenen weer eens aan te trekken!

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.