Product Review: Thule Guidepost 75 Ltr Trekkingrugzak

Thule Guidepost 75

Een trekkingrugzak zoals je die van Thule mag verwachten: zeer gebruiksvriendelijk, met oog voor detail

Het gerenommeerde Zweedse merk Thule is natuurlijk bekend om z’n dak- en fietsdragers en dakkoffers van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast biedt het merk echter ook een zeer interessante lijn reistassen en rugzakken voor de actieve buitensporter of reiziger. En uit deze laatste categorie reviewen wij de Thule Guidepost 75Ltr herenmodel.

Kenmerken van de Thule Guidepost 75

De Thule Guidepost 75 rugzak is de ideale tas voor tijdens een weekendje weg of voor lange outdoortochten. De rugzak is gemaakt van stevig nylon en is daardoor bestand tegen een stootje. De Thule Guidepost is het raspaardje uit de rugzakken serie die Thule in z’n programma heeft. De gehele serie kent drie herenmodellen (85L, 75L en 65L) en twee damesmodellen (75L en 65L). Met uitzondering van het 85L model heeft iedere model ook nog twee kleurvarianten.

Comfort / pasvorm

De Thule Guidepost 75 is een rugzak voorzien van het transHub-ophangingssysteem, een systeem met één aluminium steun en een geraamte van verenstaal. Hierdoor wordt het gewicht overgebracht naar de heupen en zo worden rug en nek ontlast. Ideaal dus voor een meerdaagse trekking waarbij je op een comfortabele wijze die extra kilootjes mee kunt torsen. Het verstelbare rugpand maakt het extra comfortabel.

Thule Guidepost 75
Verstelbaar rugpand

Naast het in hoogte verstelbare rugpand is ook de breedte van de schouderbanden eenvoudig af te stellen dankzij het QuickFit Shoulder yoke-systeem.

Op breedte instelbare schouderbanden

Het rugpand, de schouderbanden en heupgordel van de Guidepost is met zachte gedeeltes bekleed op die plaatsen waar de druk het grootst is. Omdat de heupband bovendien meedraait, draait de tas automatisch met alle bewegingen mee, zodat je stabieler kunt lopen en niet uit balans raakt op die ruigere paden.

Meebewegende heupband

Tezamen met de verschillende afstelmogelijkheden kan de Thule Guidepost uitermate goed op het lichaam afgestemd worden. Wat leidt tot een zeer comfortabel geheel. Al met al voelt de rugzak zeer stabiel aan door het lichtgewicht aluminium frame die de volledige inhoud van de rugtas goed draagt.

Gebruiksgemak / features

De Thule Guidepost 75 heeft een zorgvuldig samengestelde set van features. Allereerst een zeer ruim hoofdcompartiment die dankzij z’n grote opening makkelijk toegang geeft tot al je spullen.

Thule Guidepost 75
Ruim hoofdvak

De rugzak bevat daarnaast een topvak dat, eenmaal binnenste-buiten gekeerd, tevens dienst doet als afneembaar dagrugzakje. Innovatie en creativiteit in optima forma.

Thule Guidepost 75
Topvak

Thule Guidepost 75
Innovatie: topvak te gebruiken als dagrugzak

Tevens heeft deze ruime tas twee vakken op de voorkant met rits en tevens een paneel aan de zijkant met een J-rits, zodat je ook tijdens rustpauzes gemakkelijk bij spullen in het hoofdcompartiment kunt komen. Een stevige, comfortabele trekkingrugtas die alles in zich bergt voor die heren met een avontuurlijke instelling.

Thule Guidepost 75
J-vak met easy access tot hoofdvak

Thule Guidepost 75
Voorvak

Heupgordelvakken: De heupgordel is voorzien van twee gordelvakken. Rechts een ritsbare meshpocket. Ideaal voor snacks telefoon of andere kleine spullen die je graag bij de hand wilt houden. Aan de linkerzijde bevindt zich een waterdichte etui welke, eenmaal losgekoppeld, te gebruiken is als handtasje.

Verwijderbare, waterdichte gordeletui

Zijvakken/fleshouders: Naast de hoofd-, top en voorvakken beschikt de Guidepost ook over twee zijvakken. Ook over deze ogenschijnlijk eenvoudige vakken is goed nagedacht. De randen lopen namelijk schuin af waardoor je tijdens het lopen makkelijk de fles of andere spullen uit het vak kunt halen zonder de rugzak helemaal af te doen.

Thule Guidepost 75
Zijvakken met schuine rand voor easy access

Bevestigingslussen: De rugzak biedt met z’n 75 liter aan volume voldoende ruimte vol een volwaardige kampeeruitrusting. Wil je toch nog meer meenemen dan bieden verschillende bevestigingslussen op de rugzak de mogelijkheid om je outdoorgear aan de rugtas te vast te maken. Tevens is de rugzak voorzien van twee lussen specifiek voor wandelstokken of ijsbijl. En om het geheel lekker compact te houden zijn er diverse compressiestraps aangebracht.

Regenhoes: Ga je met de Guidepost de regen in? Geen probleem. De -in het voorvak- geïntegreerde, afneembare en goed zichtbare regenhoes zorgt ervoor dat jouw spullen droog blijven.

Kabelgeleiding: Weer een leuke innovatieve oplossing is de wijze waarop Thule de mogelijkheid heeft gecreëerd om bijvoorbeeld het snoer van je hoofdtelefoon weg te werken.

Thule Guidepost 75

Duurzaamheid & weersbestendigheid

Het materiaal van alle varianten is het absoluut robuuste Cordura weefsel. Het merendeel van de backpack is vervaardigd uit 210D stevig materiaal. De gebieden, zoals de onderzijde, die over het algemeen nog wat mee te voortduren hebben, zijn versterkt met 315D dikke stof.

Technische specificaties

Thule Guidepost 75 Ltr

Online kopen?

Model Heren www.bever.nl
Inhoud 75Ltr www.bergfreunde.nl
Kleur Zwart / Middengrijs 
Materiaal 210D Cordura Nylon, 315D Cordura Nylon

 Downloads

Afmeting 80x32x36cm   Rugzak afstellen
Gewicht 2,8kg  Maattabel
Verkoopprijs €299

Meer weten?

Kijk voor meer info en andere verkoopadressen op www.thule.com.

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.