Review: Coleman Maluti 3

coleman maluti 3

Dit jaar is de vakantie voor iedereen anders. Hoewel de landen om ons heen langzaam maar zeker weer open gaan voor toerisme, kiest het merendeel van de Nederlanders er toch voor om in eigen land met vakantie te gaan. Een weekje naar de Veluwe, een midweek naar één van de Waddeneilanden of gewoon een paar dagen op een heerlijk rustig natuurkampeerterrein. Met de Coleman Maluti 3 blackout tent heb je in ieder geval een goede ‘reispartner’.

Coleman Maluti 3 BlackOut Tent

De Coleman Maluti 3 BlackOut Tent is een halfgeodetische tunneltent voorzien van een 3-persoons slaapcabine en een ruime voortent waar je je kampeerspullen of rugzakken gemakkelijk kwijt kunt.

coleman maluti 3

Het mooie aan de voortent is dat deze twee ruime ingangen heeft zodat je in kunt spelen op de windrichting. Enorm handig als je genoodzaakt bent om indoor te koken en toch graag een ingang open wilt hebben voor een goede ventilatie.

coleman maluti 3

Weerbestendig en robuust

De buitentent van de Coleman Maluti 3 is gemaakt van polyester met een waterkolom van maar liefst 6000 mm. Het frame van deze tent wordt gevormd door 3 stevige, holle, lichtgewicht n opvouwbare aluminium stokken. Dankzij de kleur gecodeerde stokken is intuïtief duidelijk welk stok door welke lussen moet worden geleidt.

coleman maluti 3

In combinatie met de goed verstelbare en reflecterende scheerlijnen, verankerd met stijlvolle aluminium tentharingen, staat de tent als een huis.

Koelere en betere nachten

De Coleman Maluti 3 is voorzien van het gepatenteerde BlackOut Bedroom®. Deze technologie zorgt er voor dat de slaapcabine volledig verduisterend is. Dit zorgt er enerzijds voor dat je ‘s ochtends niet direct bij het eerste daglicht wakker wordt. Anderzijds zorgt het er voor dat de cabine overdag zo’n 5 ° C koeler blijft en ‘s nachts tot 1 ° C warmer. Wat ons betreft een absolute pre.

Aandacht voor details

Aandacht voor details vinden we op de redactie altijd ultiem. En ook de Coleman Maluti 3 heeft een aantal details die het noemen de moeite waard zijn. Zo heeft de achterzijde van de tent een opstaande rand van zo’n 30 cm. Dit zorgt er aan de binnenzijde voor dat je meer hoofdruimte hebt en daardoor niet met je hoofd tegen de binnentent aan ligt (voor de langere kampeerders onder ons).

Twee andere details betreft de UV Guard ™ zonbescherming en de vuur vertragende werking van het toegepaste materiaal. De buitentijk is voorzien van factor SPF50 wat zorgt voor een goede bescherming tegen ultravioletstraling. Tevens is het buitenmateriaal zelf dovend in geval van een ongeluk waarbij sprake is van vuur.

Tot slot

De Coleman Maluti 3 wordt geleverd in een hoes met geïntegreerde opzetinstructie.

De verkoopadviesprijs bedraagt €289,99 en is o.a. online verkrijgbaar in de Coleman webshop.

Specificaties Coleman Maluti 3

  • Tunneltent
  • Buitentent: Polyester, PU gecoat 6000 mm, naden getaped
  • Slaapcabine: Ademend polyester
  • Grondzeil: PE
  • Aluminium stokken
  • Afmeting 205 x 335 cm
  • Twee ingangen
  • 3 persoons slaapcabine
  • Gewicht: 4 kg
  • Afmetingen verpakt: 39 x 22 cm
Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.