Review: Fjällräven Bergtagen 38

fjallraven bergtagen 38

De Fjällräven Bergtagen 38 is een minimalistische alpiene rugzak. Perfect voor skiën boven de boomgrens, alpine trekking, klimmen en andere bergactiviteiten waar gewicht, betrouwbaarheid en duurzaamheid belangrijk zijn.

Met één hoofdcompartiment biedt de Bergtagen een inhoud van maar liefst 38 liter. De grote top opening met afsluitkoord zorgt er voor dat je makkelijk bij jouw spullen kunt komen.

fjallraven bergtagen 38

Innovatie in draagcomfort

De Bergtagen 38 is een heuse bergsportrugzak, gebouwd voor flexibiliteit en comfort op lange dagen in de bergen. De Bergtagen heeft een uniek externe houten FSC-gecertificeerd berken frame dat – samen met het bovenste deksel en de heupgordel – gemakkelijk te verwijderen is. Het frame met heupgordel bieden voldoende steun en het deksel zorgt voor extra inhoud tijdens de ‘approach’. Eenmaal richting de top kan je met minimale middelen doorstoten.

fjallraven bergtagen 38

Dat comfort het uitgangspunt is geweest bij het designproces blijkt absoluut uit het eindproduct. Ter vergroting van het draagcomfort is de Bergtagen 38 voorzien van een verstelbare heupgordel, borstband – verticaal instelbaar –  en natuurlijk loadlifters om de gewichtsverdeling beter ter balanceren. De Bergtagen heeft een vaste ruglengte maar is wel in 2 maten verkrijgbaar.

fjallraven bergtagen 38

Het unieke externe houten frame zorgt zoals eerder gezegd voor draagcomfort/steun tijdens de trip naar de top. Om de laatste meters nog comfortabeler te maken kan je gewicht besparen door heupgordel, top vak en houten draagframe te verwijderen. Dit laatste gaat super eenvoudig door een drukknoop los te maken en beide frame elementen simpel er uit te trekken via het aanwezig trekkoordje. Ook het terugplaatsen levert geen problemen op.

fjallraven bergtagen 38 fjallraven bergtagen 38

Duurzaam en robuust materiaal

Van een technische rugzak mag je natuurlijk verwachten dat deze waterdicht en duurzaam is. En dat geldt als geen ander voor de Bergtagen. De rugzak is vervaardigd uit Fjällräven’s eigen Bergshell-materiaal van gerecycled nylon en innovatieve, platte 400 Denier ripstop die slijtvast is.

fjallraven bergtagen 38

Features

Dat de Fjällräven Bergtagen 38 minimalistisch is betekent nog niet dat er geen enkele features zijn, integendeel. Het verwijderbare deksel is voorzien van twee (buiten- en binnenzijde) opbergvakken met rits.

fjallraven bergtagen 38 fjallraven bergtagen 38

De verwijderbare heupgordel heeft tevens een klein vakje. Ideaal voor snacks, gps of ander kleine artikelen die je graag binnen handbereik wilt hebben.

fjallraven bergtagen 38

Tot slot, en dit zijn misschien wel de belangrijkste features, de Bergtagen beschikt over tal van bevestigingspunten voor ijsbijlen, ski’s, klimtouwen en andere uitrusting die nodig is voor een heuse summit. Bovendien is de rugzak waterzak compatibel.

fjallraven bergtagen 38

Technische specificaties Fjällräven Bergtagen 38 (M/L)

Gewicht: 1600 g
Ruglengte: medium/large (tussen 49 cm en maximaal 53,5 cm)
Materiaal: Bergshell: 400D 100% polyamide
Volume: 38 l
Breedte: 29 cm
Hoogte: 56 cm
Diepte: 18 cm
Waterdicht: ja
Geslacht: Unisex
Milieu-informatie: Gerecycled

De verkoopadviesprijs bedraagt €279. Kijk voor meer info op www.fjallraven.com.

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.