Review: HanWag Alverstone II GTX Lady

hanwag alverstone

Aan het einde van ieder jaar kondigen outdoormerken de nieuwe lente/zomer collectie voor het volgende jaar aan. Duimen draaiend en watertandend wordt er dan door de redactie uitgekeken naar de eerste fysieke exemplaren die in ons land verschijnen. En deze eerste exemplaren moeten natuurlijk door iemand gereviewd worden…tsja iemand moet het doen! Dit maal trokken we er op uit met de nieuwe HanWag Alverstone II GTX Lady.

Een bergschoen voor de veeleisende alpinist

De Alverstone II GTX van Hanwag is een bergschoen uit de C-categorie. Dit betekent een schoen die gemaakt is voor veeleisende bergwandelaars; wandelaars die hoog in bergen willen wandelen of zelfs de bergen willen beklimmen. De schoen beschermd de enkels goed en is op uitdagende tochten in alpien gebied dus in zijn element.

hanwag alverstone

Ultiem draagcomfort

Wandelen in de bergen met rugzak vereist stabiliteit van de schoen enerzijds en anderzijds een beperkt gewicht van de schoen. Niets is minder prettiger dan met je zware rugzak een hele dag in alpien landschap rond te dwalen op te zware en instabiele schoenen. Niet alleen ontzettend vermoeiend maar ook gevaarlijk. Beide aspecten zitten bij de nieuwe Alverstone dan ook wel snor. De schoen biedt de vereiste stabiliteit voor trekking met een zware rugzak, maar is ook lichtgewicht en flexibel genoeg voor gebruik op rotsachtig terrein.

De schoen is bovendien voorzien van een verstevigde schoenpunt, verstevigde hiel en een stootrand ter bescherming tegen rolstenen. En dit maalt de HanWag Alverstone tot een uiterst comfortabele wandelschoen voor de iets extremere wandelomstandigheden.

En dan het toegepaste materiaal. Dit is combi van leer (bovenwerk) en synthetisch stof voorzien van het GoreTex membraan dat er niet alleen voor zorgt dat de schoen zeer flexibel is maar er tevens voor zorgt dat de schoen onder alle omstandigheden langdurig waterdicht blijft. Het GoreTex membraan is bovendien ademend en dat er voor dat zweetvoeten tot een minimum beperkt blijven.

hanwag alverstone

Grip op alle terreinen

De Alverstone beschikt over een PU tussenzool (TPU-stabilisering, 3D PrismBase) en biedt goede steun aan de voet zodat de kans op vermoeidheid beperkt blijft. De Vibram buitenzool zorgt voor veel grip op elk terrein, zowel bergop- als bergafwaarts. En ondanks dat de buitenzool stug lijkt is deze verrassend flexibel waardoor een goede afrol van de voet mogelijk is.

hanwag alverstone

Features

De Alverstone beschikt over robuuste ‘Click Clamp’ veterogen voor 2-zone veterbinding met een lus voor het makkelijk openen van de strak gespannen veters.

hanwag alverstone hanwag alverstone

Tot slot, ook het materiaal aan de binnenzijde van de schoen is het vermelden nog waard. Een heerlijke zachte binnenvoering maakt de schoen compleet.

hanwag alverstone

Technische specificaties van de HanWag Alverstone II GTX Lady

  • Model: vrouw
  • Type schoen: B/C bergschoen
  • Materiaal: combi leer/synthetisch
  • Waterdicht : Ja (GoreTex)
  • Buitenzool: Vibram
  • Gewicht: vanaf 1220gram per paar
  • Verkoopadviesprijs: €279.99
  • Verkrijgbare kleur: asphalt/orink

Meer weten? Kijk op www.hanwag.nl

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.