Review: Helio Pocket Camping Lantaarn

FlexTail Gear Helio

Flextail Gear Helio – De beste verkoop op Kickstarter in 2017

Recentelijk ontving de redactie ter review een innovatief, crowdfunded product uit het assortiment van het tot dusver bij ons onbekende merk FlexTail Gear. “De kleinste en lichtste kampeerlantaarn” – aldus de Nederlandse distributeur E-Gadget. Een goede reden om dat eens van dichtbij te bekijken.

FlexTail Gear Helio

Size does matter

Om maar direct met de deur in huis te vallen. De Helio is inderdaad klein. Met een afmeting van 5 x 3 x3.5cm en een gewicht van slechts 45 gram is de Helio kleiner dan een gemiddeld kippenei. Geen sta in de weg dus als je voor je meerdaagse trekking je rugzak volstouwt met alle spullen die noodzakelijk zijn. Voor de Helio kampeerlantaarn is er altijd een plekje over.

FlexTail Gear Helio

En komt er dan toch een moment dat je iedere kubieke centimeter in jouw backpack hebt weten te benutten, dan biedt de handige bevestigingshaak uitkomst. Klip het lampje, met de bijgeleverde karabiner, aan de buitenzijde van je pack et voila!

FlexTail Gear Helio

Prestaties

Naast volume en gewicht is de lichtsterkte vanzelfsprekend ook een belangrijk, zo niet het belangrijkste, criterium. En met dat uitgangspunt in het achterhoofd heeft FlexTail Gear een kleine krachtpatser ontwikkeld. Maximaal 200 Lumen perst de Helio uit z’n kleine “lijfje” zodra deze in de hoogste stand wordt gezet. Voor het lezen of andere situaties kan de Helio met een druk op knop teruggeschakeld worden naar een medium of low stand. In geval van nood kan de SOS functie geactiveerd worden.

Robuustheid

Gemaakt van ABS kunststof biedt de Helio een hitte-, chemische en valbestendige behuizing en garandeert daarmee de zekerheid van langdurig gebruik. Een ideaal lampje dus om mee te nemen tijdens de ruige outdoorbelevenissen. Daar komt nog bij dat de Helio in ingeklapte toestand waterdicht is (IP4).

Powerbank

Afhankelijk van de lichtstand kan je tot 60 uur onafgebroken gebruik maken van het micro lantaarntje. En als dat niet voldoende is dan koppel je gewoon een mobiele powerbank aan de usb-poort voor nog eens uren aan licht. Wel moet de FlexTail Gear Helio daarvoor even opengeklapt worden en met USB-2.0 poort aan de powerbank gekoppeld worden. Waterdicht is ie in deze stand niet.

FlexTail Gear Helio

Opladen

De integreerde accu van de Helio is oplaadbaar via de micro-usb poort. In combinatie met bijvoorbeeld een handige InCharge kabel kan de Helio inpluggen op bijvoorbeeld de USB-poort van jouw laptop. Een ledindicator geeft aan wanneer de accu volledig is opgeladen.

FlexTail Gear Helio

Verkrijgbaarheid

De FlexTail Gear Helio is verkrijgbaar in de kleuren oranje, wit en blauw voor €29.95 bij o.a. www.gadgetbusiness.nl.

Winactie

Wil jij de Helio winnen? Ga dan snel naar onze winactie pagina.

 

 

 

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.