Rondreizen in Nieuw-Zeeland: zo bereid je je reis voor

Rondreizen in Nieuw-Zeeland: zo bereid je je reis voor

Nieuw-Zeeland mag dan aan de andere kant van de wereld liggen, toch zijn veel dingen net als thuis. Het is tenslotte een westers land. Dus er zal geen cultuurschok zijn als je in Nieuw-Zeeland aankomt. Alles is goed georganiseerd en ongecompliceerd. Het toerisme in Nieuw-Zeeland is de laatste 10 jaar sterk geprofessionaliseerd. 

Als je je zorgen maakt om alleen te zijn als je een rondreis door Nieuw-Zeeland gaat maken: Het tegendeel is waar. Je komt veel medereizigers tegen in Nieuw-Zeeland. Dus je zult je zeker niet alleen voelen. 

De planning

Als je een lange periode in Nieuw-Zeeland doorbrengt, moet je goed voorbereid zijn. Je moet je vlucht vroeg boeken om te profiteren van goedkope tarieven. Ook is het belangrijk om een tas of praktische koffer aan te schaffen waarin je gemakkelijk kan sjouwen met de spullen die je mee wilt nemen van A naar B. Maak vooraf alvast een lange wandeling om te bekijken of je jouw bagage praktisch mee kunt nemen. 

Om goed te bedenken wat je allemaal mee wilt nemen en niet kunt vergeten is het handig om een paklijst op te stellen. Zo heb je altijd je medicijnen, opladers en andere belangrijke zaken bij je. Bovendien moet je vóór de rondreis een ruw reisschema opstellen, zodat je weet waar je naar toe moet. Als je binnenlandse vluchten en treinreizen slim combineert, kun je het hele land doorreizen. 

De beste tijd om te reizen

De beste tijd om te reizen

Het hoogseizoen ligt tussen december en februari, de zomermaanden van Nieuw-Zeeland. Tijdens deze maanden kun je het beste weer verwachten: warm en weinig regen. Tijdens je verblijf in Nieuw-Zeeland is zelfs de nazomer nog erg warm en regende het er bijna nooit Zomer betekent ook dat niet alles zo mooi groen is als je zou denken. Na een tijdje worden de weiden behoorlijk bruin.

Het Noordereiland is over het algemeen warmer dan het Zuidereiland. Als je veel tijd aan het strand wilt doorbrengen, moet je rekening houden met het noorden. Zelfs in de winter is het nog aangenaam op het Noordereiland.

Reisduur

Een reisduur van zes weken is een goede tijd. Hierbij kun je niet alles zien, maar wel voldoende om met een voldaan gevoel terug naar huis te vertrekken. Deze tijd kun je het beste verdelen tussen het noordelijke en zuidelijke eiland. Bepaal van tevoren wat je wilt zien en baseer daarop hoe lang je wilt gaan. Vliegen naar Nieuw-Zeeland is de beste optie om bij het land te komen. Hou er rekening mee dat dit tijd zal innemen van je reis. Een reis zal al gauw minimaal 24 uur in beslag nemen en dit kan oplopen tot 48 uur. 

Enthousiast geworden van het reizen door Nieuw-Zeeland. Plan jouw reis met de bovenstaande handigheidjes. We wensen je veel plezier met de reis. 

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.