Suunto Spartan Ultra – het nieuwste GPS-horloge voor atletische en avontuurlijke outdoorsporten

Suunto Spartan Ultra multisport gps horloge — mooi, robuust en buitengewoon functioneel.

Suunto introduceert de Suunto Spartan Ultra, een premium multisport GPS-horloge voor atleten en avonturiers. Het totale concept bestaat uit de Suunto Spartan Ultra horloges, een vernieuwde Suunto Movescount service en vernieuwde apps voor zowel iPhone als Android.

In de huidige tijd van een overvloed aan informatie hebben atleten betere tools nodig om te bepalen hoe zij hun doelen efficiënter kunnen bereiken. Mensen die worden gedreven door passie om doelen te realiseren willen weten of ze alles op de juiste manier doen. Meer en meer mensen zoeken daarom advies en inspiratie in online communities van gelijkgestemden. Met het Spartan-concept bouwt Suunt voort op het inzicht dat ze hebben verkregen met de constante dialoog met atleten en coaches over de gehele wereld. Het nieuwe Suunto Spartan multisport-concept biedt geruikers nieuwe tools, met de kracht van communities, om verder en vooruit te komen.

Adventure proof

Suunto Spartan UltraSuunto Spartan Ultra horloges worden met de hand gemaakt in Finland en gebouwd om alle omstandigheden te doorstaan. De horloges zijn waterbestendig tot 100 meter en voorzien van een extreem robuust touch kleurenscherm met een brede kijkhoek en zeer goede zichtbaarheid bij fel zonlicht. Het horloge is gebouwd met een met glazvezel versterkte polyamide kast, saffier kristalglas en een bezel van zogenaamd ‘grade 5’ titanium of roestvrij staal. Voor je multisport avonturen biedt de Suunto Spartan Ultra begeleide route-navigatie, barometrische hoogte met FusedAlti™, een digitaal kompas evenals een concurrerende batterijlevensduur.

De Suunto Spartan Ultra multisport GPS-horloge is in Nederland nog steeds verkrijgbaar, namelijk op Bol.com. Bekijk de horloges die nog beschikbaar zijn hier.

Inzicht en advies

Suunto Spartan UltraDe Suunto Spartan Ultra is een echt multisport horloge. Met GPS, FusedSpeed™, hartslagmeting en ingebouwde versnellingsmeter houdt het horloge zeer nauwkeurig trainingen bij en biedt het veelzijdige informatie over je vooruitgang in een groot aantal sporten. Het biedt een groot aantal vooringestelde sport-modi, zoals triathlon, zwemmen, fietsen, hardlopen, adventure racing en wintersport – inclusief modi voor specifieke trainingsvormen, wedstrijden en activiteiten. Als hardloper heb je bijvoorbeeld de keuze uit een basis hardloopmodus die alle essentiële informatie biedt voor hardlopen. Maar ook een interval-modus, trailrunning-modus, etc. De Suunto Spartan Ultra geeft ook visuele overzichten van je trainingszwaarte, rust- en herstelstatus en je vooruitgang om je te ondersteunen bij het plannen van je training. Met het horloge kun je ook bijhouden hoe je je na elke work-out voelt.

Daarnaast houdt de Suunto Spartan Ultra ook je algemene activiteiten 24/7 bij in dagelijkse en wekelijkse stappen, calorieverbruik en actieve tijd. Verbindt het horloge met de Suunto Movescount App om notificaties van je smartphone te ontvangen. Het horloge houdt je ook op de hoogte van je persoonlijke records per sport.

Vooruitgang dankzij de community

In combinatie met de lancering van het Spartan-concept gebruikt Suunto methodes van samengestelde data om de door de community gegenereerde sportgegevens om te zetten in waardevolle trainingsinformatie. Suunto heeft miljoenen sessies van sporters geanalyseerd om zowel bestaande als nieuwe klanten antwoord te bieden op vragen als waar er getraind zou kunnen worden en hoe de vooruitgang gaat. Het eerste tool dat deze gegevens gebruikt zijn de sport-specifieke ‘heatmaps’, beschikbaar op Suunto Movescount. Heatmaps laten op een kaart zien waar een bepaalde sport veel wordt beoefend. In een later stadium zullen andere features de gegevens gaan gebruiken om bijvoorbeeld eigen data te kunnen vergelijken met gelijkgestemden.

Functies

De belangrijkste functies van de Suunto Spartan Ultra zijn:

 • Kleurenscherm
 • Touchscreen
 • 5 knoppen
 • 100 meter diep waterdicht
 • Goede touch bediening van de knoppen zodat je ook onder water de hartslagmeter nog kunt gebruiken
 • Activity tracking functies zodat je dagelijks je stappen en activiteiten kunt bijhouden
 • Geen dikke bult van een GPS die buiten de horloge uitsteekt
 • Navigatie
 • Barometer
 • Bluetooth smart voor verbinding met telefoon
 • Progressive heat maps
 • Interne accelerometer
 • Diverse sport modi

Collectie

De Suunto Spartan Ultra collectie bestaat vooralsnog uit vier modellen: Suunto Spartan Ultra All Black Titanium, Suunto Spartan Ultra Stealth Titanium, Suunto Spartan Ultra White en Suunto Spartan Ultra Black – elk verkrijgbaar met of zonder Suunto Smart Sensor voor hartslagmeting. De adviesverkoopprijs van de Suunto Spartan Ultra Titanium zal EURO 749 bedragen, die voor de Suunto Spartan Ulta EURO 649. De prijs van modellen met een HR-monitor zal 50 euro hoger liggen.

Suunto Spartan Ultra

Suunto Spartan Ultra kopen

De Suunto Spartan Ultra is in de zomer van 2016 in Nederland geïntroduceerd en is nu nog te koop op Bol.com.

Lees meer over de Suunto Spartan Ultra op www.suunto.com/spartan. (Importeur Robijns BV)

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.