VAUDE op de 1e plaats bij ranking van duurzaamheidsrapporten

Vaude Green Shape Core Collection

Bij de nationale ranking van duurzaamheidsrapporten heeft VAUDE de 1e plaats in de categorie “midden- en kleinbedrijf” (MKB) behaald. De outdoorfabrikant, die met 671 van de 700 punten een uitstekend resultaat behaalde, werd zo voor de beste transparantie m.b.t. duurzaamheid geëerd.

Jan Lorch, manager Verkoop & CSR bij VAUDE, nam de onderscheiding op 21 februari bij het ministerie voor Arbeid en Sociale Zaken (BMAS) in Berlijn in ontvangst. De door het ministerie gesteunde onafhankelijke ranking werd door het Institut für ökologische Wirtschaftsforschung (Instituut voor ecologisch economisch onderzoek, IÖW) en het ondernemersverbond “future – verwantwortung unternehmen” ingesteld. Bij de inmiddels 10e ranking werden méér dan 100 rapporten beoordeeld en in totaal zes ondernemingen bekroond.

“VAUDE is zeer verheugd met deze schitterende onderscheiding. Het toont dat we omvangrijk en competent over ons holistisch duurzaamheidsmanagement rapporteren. Daarbij kiezen we moderne formats, die het onze doelgroepen gemakkelijk maken, de gewenste informatie te vinden. De verklaring van de jury, dat we daarmee ook standaarden voor andere ondernemingen zetten, motiveert ons en is een mooie beloning voor het fantastische teamwork, zonder welke een dergelijk rapport met deze kwaliteit niet mogelijk zou zijn”, aldus Jan Lorch.

Rolf Schmachtenberg, staatssecretaris van het ministerie, feliciteerde de prijswinnaars: “De bekroonde ondernemingen lopen op het gebied van duurzaamheid voorop. Dankzij een transparante berichtgeving over hun ecologische en sociale verantwoordelijkheid maken ze het hun klanten en zakelijke partners mogelijk hun prestaties duidelijk te beoordelen en, indien nodig, verbeteringen te eisen.”

Hoogste transparantie: VAUDE duurzaamheidsrapport

VAUDE behaalde met 671 van de 700 punten de eerste plaats bij de MKB-rapporten. “Het duurzaamheidsrapport beschrijft de wezenlijke sociale, ecologische en economische effecten in de supply chain en het hoofdkantoor. Systematisch leidt VAUDE daaruit haar actiegebieden af en stelt meetbare doelen en maatregelen voor. Of de doelen voor de rapportagetermijn 2017 bereikt werden, wordt middels een stoplichtsysteem zichtbaar voorgesteld. Ook niet behaalde doelstellingen worden daarbij openlijk besproken en uitgelegd”, aldus het jury-verslag. Benadrukt werd ook, dat VAUDE een bijdrage levert aan het algemeen welzijn, wat aan de hand van de Common Good balans meetbaar is. VAUDE publiceert haar duurzaamheidsrapport jaarlijks volgens de internationale standaard van het Global Reporting Initiative (GRI), welke voor de hoogst mogelijke transparantie staat.

Klik hier voor het VAUDE duurzaamheidsrapport.

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.