Volop inspiratie op de fiets- en wandelkaarten van Nedersaksen

Je wilt gaan fietsen of wandelen in Duitsland, maar hebt geen idee welke streek of route je moet kiezen? Duitsland heeft tenslotte meer dan 75.000 km aan gemarkeerde fietspaden en maar liefst 300.000 km wandelpaden. In Nedersaksen hebben ze het gemakkelijk voor je gemaakt en vind je op de geactualiseerde Nederlandstalige fiets- en wandelkaarten heel veel inspirerende ideeën. Naast de handige overzichtskaart staan beschrijvingen van de mooiste routes, verspreid over heel Nedersaksen, inclusief de lengte en het aantal hoogtemeters. Naast meerdaagse tochten wordt ook een aantal dagtochten voorgesteld.

 

Heideschapen en grillige rotsformaties

Het aanbod aan wandelmogelijkheden is net zo gevarieerd als de voorkeuren van wandelaars. Van wandelen op je blote voeten over het zand van het Werelderfgoed Waddenzee op de Wattenroute, een gemoedelijke wandeling op de Heidschnuckenweg over de Lüneburger Heide, tot aan een uitdagende tocht door de Harz, het hoogste gebergte van Noord-Duitsland. De Harzer Baudensteig, die de mooiste ‘Bauden’ (berghutten) aan de zonnige kant van de Harz met elkaar verbindt, is een uitdagende wandelroute in de Harz. Geniet onderweg van de gastvrijheid en heerlijke specialiteiten in knusse eetgelegenheden midden in het bos of op de berg. De Ith-Hils-Weg dankt zijn naam aan de twee gelijknamige bergruggen. Deze rondwandeling loopt langs spectaculaire kliffen met grillige rotsformaties en weidse uitzichten over het Weserbergland. Maar ook net over de grens vind je al echte bergen. Perfect voor een korte wandelvakantie. Bijvoorbeeld de Ahornweg in het UNESCO Natur- und Geopark TERRA.vita, vlak bij Osnabrück: een mooie mix van bossen, prachtige uitkijkjes en gezonde kuuroorden.

Downloadbare wandelkaart Nedersaksen – kijk op www.vakantieland-nedersaksen.nl

Sprookjes en feestelijk theedrinken

De nieuwe nummer 1 fietsroute van Duitsland, de Weser-Radweg, verbindt verschillende veelzijdige landschappen. Vanuit Hann. Münden, waar door het samenvloeien van de Werra en de Fulda de Weser ontstaat, fiets je door het Weserbergland tot aan Cuxhaven aan de Noordzee. De sprookjes van de gebroeders Grimm, zoals de Rattenvanger van Hamelen en de Bremer Stadsmuzikanten, vormen een rode draad. Ook net over de grens ligt een aantal verassende fietsroutes. De Friesenroute Rad up Pad bijvoorbeeld is een mooie kennismaking met Ostfriesland. Wat een fietstocht langs dijken, vuurtorens, veenkanalen en weilanden zo anders maakt dan in eigen land zijn de eigenzinnige én gastvrije bewoners met hun bijzondere tradities, zoals een ‘theeceremonie’. Of volg de loop van de Hase en Ems door het prachtige rivierlandschap. Een fietstocht is het hele jaar de moeite waard. Maar zeker als de fruitbomen in bloei staan, of als het fruit rijp is, is deze tocht op de Hase-Ems-Tour een aanrader. Het is hier trouwens uitdrukkelijk toegestaan om te proeven van al dat heerlijks aan de bomen.

 

De kaarten kun je bestellen of downloaden op www.vakantieland-nedersaksen.nl.

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.