Tips voor de mooiste wandelvakantie in Griekenland

Tips voor de mooiste wandelvakantie in Griekenland

Wie een wandelreis door de weelderige natuur wil maken en daarbij zeker wil zijn van mooi weer, is Griekenland een prachtige bestemming. Tijdens een wandelvakantie op Griekenland kun je zowel langs het strand, door kloven, over bergkammen als door groene valleien lopen. Ook kun je op allerlei manieren de rijke cultuur opsnuiven en genieten van de mooie architectuur van het land. Griekenland kent ontzettend veel eilanden waar je ook prima terecht kunt voor een wandelvakantie. Daarnaast is het vasteland van Griekenland een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Hier kun je trektochten maken door de hoge bergen en wandelen door diepe kloven en groene valleien. In dit artikel hebben we maar liefst 10 mooie wandelvakanties in Griekenland voor je op een rijtje gezet én geven we je een aantal tips voor je wandelreis in Griekenland.

Reisorganisaties die wandelreizen naar Griekenland aanbieden

Er zijn verschillende reisorganisaties die wandelvakanties naar Griekenland aanbieden. Deze organisaties bieden zowel privéreizen als groepsreizen aan. Hieronder vind je meer informatie.

  • SNP Reizen
  • Sawadee Reizen
  • Eigen-Wijze Reizen

Top 10 wandelvakanties in Griekenland


Pindos en Olympos, 12 dagen Verrassend hiken in goddelijke gebergten 12+

Een van de allermooiste wandelreizen in Griekenland is wat ons betreft deze 12 daagse wandelreis door de bergen. Tijdens deze vakantie verblijf je in bergpensions en berghutten en ontdek je elke dag een nieuw stukje van de indrukwekkende Griekse bergen. Je gaat onder andere de 20 kilometer lange Vikoskloof doorkruisen. Deze kloof in Griekenland staat ook met bekend als de Griekse Grand Canyon. Halverwege de week word je naar een ander mooi gebied gebracht en ga je de toppen van de Olympos bewandelen.

Deze 12 daagse wandelvakantie in Griekenland is dus eigenlijk een samenstelling van 2 huttentochten. De wandelreis is ook geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar, waardoor het een ideale gezinsvakantie is voor avontuurlijke families. Tussen de wandeltochten door is er tijd om te ontspannen, zwemmen of raften. Op alle dagen wordt er ontbijt en een diner voor je geregeld, de lunch regel je zelf. Een goede conditie is essentieel aangezien je aardig wat uren op een dag loopt en ook hoogtemeters maakt.

Boek deze wandelvakantie bij de volgende reisorganisatie(s):


8-daagse wandelvakantie op Evia in Griekenland | Sawadee Reizen

Ook deze 8 daagse wandelvakantie in Griekenland van Sawadee Reizen is een echte aanrader. Tijdens deze wandelreis bevind je je op het eiland Evia. Dit langgerekte eiland ligt niet zo ver van Athene en is bereikbaar via een brug of met een ferry. In dit geval reis je met de ferry om op Evia te komen. Eenmaal hier verblijf je 7 nachten in het dorpje Karystos in een gezellig hotel. Vanuit het hotel ga je het eiland verkennen door mooie wandelingen te maken. Het eiland kent een gevarieerd landschap met bergen, rotsen, kloven, stranden en ruige kustlijnen.

Naast de beeldschone natuur is er ook cultuur en geschiedenis te vinden op het Griekse eiland. Zo hij er indrukwekkende zuilen uit de tijd van de Romeinen te bewonderen in de oude keizerlijke steengroeven. Tijdens de wandelreis ga je dan ook verschillende archeologische schatten ontdekken. Elke ochtend staat er ontbijt voor je klaar en op de meeste dagen ook het diner. De lunch regel je zelf.

Evia

Boek deze wandelvakantie bij de volgende reisorganisatie(s):


Prachtige 15-daagse wandelvakantie Zakynthos en Kefalonia

Deze 15 daagse wandelvakantie vindt plaats op de 2 mooie Ionische eilanden Zakynthos en Kefalonia. Zakynthos staat bekend als een van de groenste Griekse eilanden om te wandelen en is beroemd door de krijtwitte rotsen die uit de helderblauwe zee opstijgen. Kefalonia is een eiland met een ruig en ongerept landschap, grillige kusten en sfeervolle dorpjes. Het is een rustig eiland waar je heerlijk kunt wandelen. Ook kun je er natuurlijk volop fijne terrasjes vinden en smaakvol uit eten. Tijdens de wandelreis maak je ook een dagexcursie naar Ithaka, een Odysseus eiland. Verder bezoek je archeologische vondsten, druipsteengrotten en wandel je door prachtige valleien en langs indrukwekkende kusten.

Je verblijft in verschillende hotels en studio’s en op alle dagen staat er ontbijt voor je klaar ‘s ochtends. Op de meeste dagen is er daarnaast ook een diner inbegrepen. De wandelroutes die je op de eilanden in Griekenland loopt variëren in lengte en moeilijkheid. Er zitten wandelingen van 10 kilometer tussen, maar ook wandeltochten van meer dan 20 kilometer.

Boek deze wandelvakantie bij de volgende reisorganisatie(s):


Pilion wandelvakantie | 7 dagen wandelen langs hotels | SNP

Aan de oostkust van Griekenland vind je het schiereiland Pilion, waar volgens de mythes de Centauren geleefd hebben. Deze wezens zijn half mens en half paard. Het landschap is hier groen en ongerept en je wordt omringd door de helderblauwe zee. Verscholen in de baaien vind je idyllische goudkleurige stranden, maar je kunt hier ook overal de schaduw en koelte opzoeken van alle groene begroeiing. Gedurende deze 7 daagse wandelreis loop je niet alleen door de weelderige natuur, maar kom je ook terecht in sfeervolle dorpjes met oude herenhuizen en enorme platanen.

Je kunt de wandelroute onderbreken om even lekker te pauzeren op een terrasje. Vervolgens vervolg je de wandeltocht weer door spectaculaire bergvalleien, boomgaarden en langs panoramische kustpaden. Je verblijft in sfeervolle kleine hotels, ingericht in de typische stijl die bij deze streek hoort. Verder is de reis inclusief ontbijt en wordt op dag 3 t/m 5 ook bagagevervoer verzorgd.

Boek deze wandelvakantie bij de volgende reisorganisatie(s):


Ontdek Corfu op een schitterende individuele wandelvakantie van 8 dagen

Je gaat tijdens deze individuele wandelvakantie in Griekenland van 8 dagen het Ionische eiland Corfu verkennen. Hier vind je volop olijfgaarden, donkere bossen, kleine wijngaarden en ranke cipressen. Aan het begin van het jaar groeien orchideeën weelderig langs de berm en later in het jaar zie je overal cyclaampjes. De wandeltocht voert je over oude ezelpaadjes die door wandelaars blijven bestaan. Onderweg kom je onder andere langs het paleis van Keizerin Sissi en voeren de smalle landweggetjes naar prachtige kapelletjes, forten, kloosters en dromerige dorpjes.

De lengte van de wandelroutes varieert van nog geen 10 kilometer tot maar liefst 21 kilometer. Eventueel is het mogelijk om deze wandelvakantie op Griekenland langer te maken. Je kunt extra nachten boeken op de laatste locatie en zo nog meer van de natuur en de stad Kerkyra ontdekken. Je verblijft op basis van logies en moet je maaltijden dus zelf nog regelen en betalen. De prijs voor de wandelreis zelf is hierdoor lager en je hebt vrije keuze waar je gaat eten.

Boek deze wandelvakantie bij de volgende reisorganisatie(s):


European Quality Trail Andros Route | SNP

Deze 9 daagse wandelvakantie in Griekenland vindt plaats op het Cycladeneiland Andros. Dit mooie eiland is nog niet echt ontdekt door het grote toerisme en daardoor is het er relatief rustig – perfect dus voor wandelaars en natuurliefhebbers. Over het eiland loopt de Andros Route. Deze lange-afstandswandelroute staat gecertificeerd als Leading Quality Trail. Dat houdt in dat de bewegwijzering uitstekend is en de schoonheid van de historische oude paden bewaard is gebleven.

Tijdens deze wandelvakantie in Griekenland ga je deze mooie wandelroute lopen. Je loopt over historische muilezelpaadjes en bezoekt Andros-stad. Onderweg kom je frisse groene dalen tegen, afgewisseld met schilderachtige dorpjes met natuurstenen huizen. Ook wandel je langs prachtige zandstranden en eindigt elke wandeldag aan zee. Zo kun je je dag afsluiten met een frisse duik of gewoon genieten van het uitzicht en een zacht zilt briesje. Je verblijft tijdens de wandelvakantie in verschillende leuke accommodaties op basis van logies en ontbijt. De overige maaltijden regel je zelf.

Andros

Boek deze wandelvakantie bij de volgende reisorganisatie(s):


Wandelvakantie Griekenland – 8 dagen Naxos, Santorini en Paros

Met deze 8 daagse wandelvakantie in Griekenland van Sawadee reis je naar 3 verschillende Cycladen eilanden – namelijk Naxos, Santorini en Paros. Je vliegt eerst van Amsterdam naar Athene en gaat vanaf daar met een veerboot naar het eiland Naxos. Hier maak je een aantal prachtige wandelingen en bezoek je onder andere de Apollo Tempel en wandel je door de mooie Tragea Vallei.

Vervolgens hop je met een veerboot naar het volgende Griekse eiland – Santorini. Daar wandel je de indrukwekkende Cliff Trail – je loopt over 400 meter hoge rotswanden die loodrecht uit de zee omhoog komen. Ook vind je hier de typische witte huisjes – met diepblauwe ramen en deuren – die typisch zijn voor de Cycladen eilanden en Griekenland. Je eindigt op het meest levendige eiland, namelijk Paros. Hier zijn ook een aantal mooie en bekende stranden te vinden om op de rustdagen lekker bij te komen. Tijdens de reis verblijf je in 3-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt. Tot slot is prijs voor deze wandelvakantie inclusief CO2-compensatie.

Boek deze wandelvakantie bij de volgende reisorganisatie(s):


Griekenland – Menalon Trail | SNP

Tijdens deze wandelvakantie in Griekenland trek je het mooie bergachtige binnenland van Peloponnesos in. Je loopt de 75 km lange Menalon Trail; een langeafstandswandeling die gecertificeerd is als Leading Quality Trail. Hierdoor is het zeker dat het authentieke pad goed onderhouden is en dat de route duidelijk wordt aangegeven. Je wandelt onder andere door de indrukwekkende Lousioskloof. Hier zijn imposante hangende kloosters te vinden, maar ook schilderachtige bergdorpjes waar je gastvrij ontvangen wordt. Verder vind je overal beekjes en riviertjes en kun je een bezoek brengen aan het Waterkrachtmuseum in Dimitsana.

Je maakt een echte trektocht tijdens deze wandelreis in Griekenland. Dat wil zeggen dat je elke dag te voet naar je volgende overnachtingslocatie reist. Dit zijn veelal kleine guesthouses en hotelletjes en soms verblijf je in een stijlvol oud herenhuis. De wandelreis is inclusief bagagetransport en op alle dagen staat er ontbijt voor je klaar. De heen- en terugreis en overige maaltijden regel je zelf.

Boek deze wandelvakantie bij de volgende reisorganisatie(s):


Groepsreis Cycladen, Andros relaxed, 9 dagen Grieks wandelparadijs

Als je op zoek bent naar een relatief lichte groepswandelvakantie in Griekenland is deze wandelreis op het Cycladeneiland Andros een aanrader. Tijdens deze rustige vakantie verken je de historische paden op Andros en geniet je zowel van ongerepte groene dalen als kalme zandstranden en schilderachtige dorpjes met natuurstenen huizen. Tijdens de wandeltochten maak je zowel met de mooie natuur als met de rijke cultuur kennis. Je verblijft in 2 verschillende hotels op basis van logies en ontbijt. Op een aantal dagen is ook lunch en/of diner inbegrepen, de overige dagen regel je dit zelf.

Deze wandelvakantie in Griekenland bestaat niet alleen uit wandelen, maar er is ook volop ruimte voor culturele excursies, lekker eten en relaxen. Je reist met een groep andere wandel- en natuurliefhebbers onder begeleiding van een ervaren SNP-reisleider. De heen- en terugreis met bus kun je er eventueel ook bij boeken en zodra de reis van start is gegaan, zijn de overige transfers met taxi of bus inbegrepen.

Boek deze wandelvakantie bij de volgende reisorganisatie(s):


Beleef de wandelvakantie van uw dromen op Zakynthos

Zakynthos is het meest zuidelijke Ionische eiland. Het is een prachtig groen eiland dat bekend staat om de indrukwekkende witte krijtrotsen die uit de heldere blauwe zee opstijgen. De natuur is weelderig, oogt ongerept en het landschap is gevarieerd. Tijdens de 8 daagse wandelreis in Griekenland maak je wandelingen varierend van 11 tot 20 kilometer per dag. De wandelroutes voeren je over groene heuvelruggen met boomgaarden, slingerende bospaadjes en stille landweggetjes en in het voorjaar zie je overal bloemen. Uiteraard voeren de wandeltochten je ook naar de zee en kun je genieten van prachtige vergezichten.

Je komt tijdens deze wandelvakantie niet alleen in een mooi landschap, maar gaat ook sfeervolle dorpjes verkennen. Ook kom je onderweg verlaten spookdorpen en indrukwekkende ruïnes tegen. Je verblijft tijdens je vakantie op basis van logies en ontbijt en een aantal dagen op basis van logies. Je kunt zelf een maaltijd bereiden in het eenvoudige keukentje of een leuke eetgelegenheid zoeken in de omgeving.

Boek deze wandelvakantie bij de volgende reisorganisatie(s):


Het landschap in Griekenland

Griekenland is een bijzonder gevarieerd land. Je hebt het vasteland, waar je hoge bergen vindt, groene valleien, bossen en meertjes. Het vasteland van Griekenland is dan ook erg in trek voor wandelvakanties en erg populair bij wandelaars en natuurliefhebbers. Daarnaast bestaat Griekenland uit een enorm aantal eilanden. Het zijn er zoveel dat de Grieken zelf het exacte aantal ook niet weten. Naar schatting zijn er zo’n 6.000 Griekse eilanden, waarvan er slechts 227 bewoond zijn. Het landschap kan per eiland verschillen, zo is het ene eiland ontzettend groen en ongerept en zijn andere eilanden wat kaler en droger. Veel eilanden zijn rots- en bergachtig en langs de kust vind je krijtwitte kalkrotsen.

Het klimaat in Griekenland

Het grootste gedeelte van Griekenland kent een mediterraan klimaat. De winters zijn heel erg zacht en de zomer warm en droog. Vanwege het feit dat er in de zomers nauwelijks regen valt, is het een erg geliefde bestemming voor zonvakanties. Doordat Griekenland best groot is en ook aardige hoogteverschillen kent, kan het klimaat in sommige gebieden wat afwijken. Zo is het in de hoger gelegen gebieden op het vasteland, zoals de Peloponessos, soms wat koeler en kan er in de winter zelfs wat winterse neerslag voorkomen.

De mooiste wandelgebieden in Griekenland

Griekenland is een zeer gevarieerd land en daardoor ideaal voor wandelvakanties. Om je te helpen een goede keuze te maken, hebben wij de mooiste wandelgebieden voor je op een rijtje gezet.

Griekse eilanden

Aangezien Griekenland naar schatting zo’n 6.000 eilanden heeft, zijn onder deze eilanden ook mooie bestemmingen voor wandelreizen. Hieronder vertellen we iets meer over de verschillende eilanden en archipels in Griekenland waar je mooi kunt wandelen.

Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en heeft een landschap met bergen, bossen en veel mooie natuur. Je kunt hier onder andere door de indrukwekkende Samariakloof wandelen. Dit is de smalste kloof ter wereld. Ook zijn er natuurlijk mooie stranden te vinden en vind je een grote verscheidenheid aan flora en fauna.

Lees ook: Tips voor de mooiste wandelvakantie op Kreta

Evia

Het op-een-na-grootste eiland van Griekenland is Evia. Dit langgerekte eiland is echt een pareltje en nog redelijk onontdekt. Daardoor geniet je als wandelaar van de prachtige ongerepte natuur. Er zijn volop bergen te vinden en ook indrukwekkende kloven zijn hier volop aanwezig. Verder is er veel cultuur te vinden en zijn er bijvoorbeeld nog Romeinse steengroeven te bezichtigen. Tijdens de 8-daagse wandelvakantie op Evia in Griekenland van Sawadee Reizen ga je het Griekse eiland Evia uitgebreid verkennen tijdens mooie wandeltochten.

Cycladen

De Cycladen is een archipel (eilandengroep) van 56 eilanden. Dit zijn zowel grote als kleinere eilanden en allen liggen ze in de prachtige blauwe Egeïsche zee. Op de Cycladen zie je veel van de typische Griekse witte huisjes met blauwe deuren en kozijnen. Tijdens een wandelvakantie op de Cycladen in Griekenland vind je veel natuurschoon, maar ook cultuur. De Wandelvakantie van 8 dagen op Naxos, Santorini en Paros is een mooie afwisselende reis waarbij je gaat eilandhoppen.  De European Quality Trail Andros Route van SNP is ook een erg mooie wandelreis op de Cycladen.

Ionische eilanden

De Ionische eilanden zijn een Griekse eilandengroep die aan de westkant van het Griekse vasteland ligt. Het zijn relatief dunbevolkte eilanden en vergeleken met andere Griekse eilanden zijn ze erg groen. Als wandelaar is het een prachtig natuurlijke omgeving voor een wandelreis. Onder de Ionische eilanden vallen onder andere Zakynthos en Kefalonia, maar bijvoorbeeld ook Corfu.

Griekse vasteland

Niet alleen de Griekse eilanden zijn prachtig, ook op het vasteland vind je fantastische wandelgebieden. Hieronder hebben we onze favorieten voor je verzameld en vertellen we iets meer.

Pindosgebergte

Het Pindosgebergte is een enorm bergmassief in het noordwesten van Griekenland. Je vindt hier bergtoppen van rond de 2500 meter, waar in de winter vaak zelfs sneeuw op ligt. Ook vind je hier de bekende Vikoskloof, die ook wel bekend staat als de Grand Canyon van Griekenland. In dit bergachtige gebied zijn volop berghutten te vinden, waardoor je er ook mooie huttentochten en trektochten kunt houden. Tijdens de SNP reis 12 dagen Verrassend hiken in goddelijke gebergten 12+ ga je deze indrukwekkende bergen verkennen.

Peloponnesos

De Peloponnesos is een ontzettend groot schiereiland in Griekenland. Het ligt onderaan Griekenland en is slechts met een kleine landengte van 10 km breed aan het vasteland verbonden. Op dit ruige schiereiland vind je bergtoppen van zo’n 2000 meter en de omgeving is erg mooi groen. Je vindt hier veel vruchtbare grond en er zijn ook veel levendige rivieren in dit gebied. Verder vind je hier de imposante Lousioskloof met hangende kloosters en schilderachtige bergdorpen. De Menalon Trail is een mooie langeafstandswandeling in dit gebied.

Peloponnesos

Pilion

Het schiereiland Pilion vind je aan de oostkant van Griekenland. In het midden van het schiereiland van je de berg de Pilio, waar ook de naam van het gebied aan te danken is. Het is een prachtige groene berg die hoog boven het eiland uitsteekt. In de wintermaanden ligt er vaak sneeuw. Op Pilion vind je ook de dikste plataan van griekenland en er zijn volop idyllische stranden te vinden. Tijdens de 7 daagse wandelreis in Pilion van SNP maar je een echte trektocht over historische ezelpaadjes. Elke nacht verblijf je ergens anders.

Praktische zaken voor een wandelreis naar Griekenland

Voordat je voor een wandelvakantie naar Griekenland vertrekt, is het natuurlijk belangrijk om een aantal praktische zaken op orde te hebben. Hieronder vertellen we je hier iets meer over.

Privéreis of groepsreis

Als je een wandelreis naar Griekenland wilt maken, kun je dit op verschillende manieren doen. Je kunt zelf een reis gaan organiseren of een reisbureau inschakelen. Het voordeel van de laatste optie is dat een reisbureau vaak de beste plekjes kent en je zelf niet meer na hoeft te denken over slaapplek of wandelroute.

Reisdocumenten

Voor een wandelvakantie in Griekenland heb je als Nederlander geen visum nodig; Je ID-kaart of Nederlandse Paspoort is voldoende. Als je medicijnen gebruikt, is het wel verstandig om een Europees Medisch Paspoort aan te vragen bij je huisarts of apotheek. Dit voorkomt problemen bij de douane.

Taal en valuta

In Griekenland wordt Grieks gesproken en geschreven en zeker op minder toeristische plaatsen kunnen niet alle Grieken Engels. Echter is de Griekse bevolking doorgaans erg gastvrij en kun je je vaak met handen en voeten prima ‘verstaanbaar’ maken. Er wordt betaald met de Euro, dus je kunt gewoon betalen zoals in Nederland en hoeft geen geld te wisselen.

Paklijst voor een wandelreis naar Griekenland

Voorbereiding

Afhankelijk van de zwaarte van de wandelvakantie die je in Griekenland wilt maken, is het natuurlijk ook van belang dat je een goede conditie hebt. Griekenland kent hoge bergen en bij veel wandelroutes komen dan ook hoogtemeters voor. Zorg dat je je wandelschoenen goed ingelopen hebt en oefen de afstanden die je tijdens de reis gaat lopen.

Veelgestelde vragen over wandelen in Griekenland

Welk Grieks eiland is mooi om te wandelen?

Wat het mooiste eiland van Griekenland is om te wandelen, is in de eerst plaats natuurlijk heel persoonlijk. De een wandelt het liefst langs de kust, terwijl een ander de bergen juist fantastisch vindt. Wat veel wandelaars echter wel met elkaar gemeen hebben, is dat ze van ongerepte natuur houden. Wat dat betreft heb je op de Griekse eilanden volop keuze. Mooie rustige Griekse eilanden zijn bijvoorbeeld Zakynthos en Kefalonia, maar ook Santorini is erg geliefd. Hou je wel van wat meer drukte en mensen om je heen, dan is Kreta een mooie bestemming. West- en Zuid-Kreta worden met name gezien als mooie wandelgebieden.

Waar in Griekenland is het mooi om te wandelen op het vaste land?

Het vasteland van Griekenland kent verschillende mooie wandelgebieden. Het Pindosgebergte is bij wandelaars erg geliefd, maar bijvoorbeeld ook het schiereiland Peloponnesos is erg geschikt voor een wandelvakantie in Griekenland.

Hoe is de natuur in Griekenland?

De natuur in Griekenland is erg gevarieerd. Dankzij de grote hoeveelheid eilanden vind je veel kustgebieden met mooie zandstranden en krijtwitte rotsen die uit de azuurblauwe zee opstijgen. Zowel in het binnenland als op verschillende eilanden vind je ruige bergachtige gebieden met weelderige groene valleien, kabbelende beekjes en snelstromende rivieren.

Wat zijn de Griekse eilanden?

Griekenland kent naar schatting zo’n 6.000 verschillende eilanden; dat zijn er dan ook teveel om hier allemaal neer te schrijven. Van al deze eilanden zijn er 227 bewoond. Het grootste gedeelte van de Griekse eilanden is dus onbewoond. Voor een wandelvakantie kun je vaak het beste naar een van de grotere eilanden, zodat je echt wat meters kunt maken en kunt genieten van een gevarieerd landschap. Het grootste eiland is Kreta en ook Evia is een groot eiland. Daarnaast bestaan er verschillende eilandengroepen. Dit zijn onder andere de Cycladen, de Dodecanese, de Ionische eilanden, Egeïsche eilanden en de Sporaden.

Welk seizoen is het beste voor een wandelreis naar Griekenland?

Het beste seizoen voor en wandelvakantie in Griekenland is wat ons betreft het voorjaar. De natuur is in dit jaargetijde erg mooi en ontzettend rijk aan bloeiende planten. Daarbij is het in het voorjaar nog niet te warm om overdag wandeltochten te maken. Ook het najaar is een fijne periode. Tot in november zijn de temperaturen in Griekenland vaak nog heel aangenaam. In de zomer kan het erg warm worden waardoor wandelen overdag niet ideaal is. Als je vroeg in de ochtend gaat wandelen, is een wandelvakantie in Griekenland in de zomer echter wel te doen. De winters in Griekenland zijn zacht, waardoor je hier ook in de winter prima kunt wandelen.

Is Griekenland een duur land?

Vergeleken met Nederland is Griekenland een relatief goedkoop land. Voor je boodschappen betaal je zo’n 1,36 keer minder dan hier. Niet tijdens alle wandelreizen naar Griekenland zijn alle maaltijden inbegrepen, maar doordat het land relatief goedkoop is, heb je zo een alternatief gevonden.

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.