Zet de Causeway Coastal Route op je bucketlist

Neem de weg tussen de twee grootste steden van Noord-Ierland en beleef jouw beste vakantie, weekendje weg of rondreis ooit

De weg tussen Belfast en Derry~Londonderry is niet zomaar een hoofdweg: het is de iconische 120-mijllange Causeway Coastal Route, door menigeen waar ook ter wereld gezien als een van de meest fantastische autoreizen.

Een ongeëvenaard kustlandschap

De route voert je langs de bochtige kustlijn van twee Noord-Ierse provincies en wordt aan de ene kant geflankeerd door imposante rotswanden en valleien; aan de andere kant bevinden zich de onpeilbare diepten van de blauwe zee. Zij verbindt eeuwenoude kastelen, goudgele stranden en adembenemende geologische rotsformaties met ongeëvenaard kustlandschap, weergaloze bezienswaardigheden en geweldige locaties om te eten en te overnachten. Stap in de auto en je begrijpt direct waarom de Causeway Coastal Route bovenaan vele bucketlists staat.

Pittoreske kustdorpjes en strandoorden

Rijd de route in een dag, of beter nog, doe er twee, drie of zelfs vijf dagen over om je tegoed te doen aan de bezienswaardigheden, de pittoreske kustdorpjes in je op te nemen, te genieten van de drukke strandoorden en de rijke historie en folklore te ontdekken.

Grote attracties en leuke zijwegen

Het middelpunt van de route is de Giant’s Causeway, een mysterieuze en spectaculaire rotsformatie die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze uitzonderlijke hexagonale rotskolommen moet je gezien hebben. Maar een rondleiding en proeverij in de Old Bushmills Distillery, de oudste whiskey distilleerderij ter wereld, lonkt ook, evenals een overtocht over de Carrick-a-Rede touwbrug, boven een 80-meterdiepe afgrond waar de golven onder je stukslaan op de rotsen.Er zijn ook betoverende zijwegen naar de valleien van Antrim, of, als je op zoek bent naar de natuur, naar het bos van Glenarrife Forest Park.

Game of Thrones filmlocaties

Als je de Causeway Coastal Route volgt, kom je ook door Game-of-Thronesgebied. De schilderachtige vissershaven van Ballintoy en het omliggende strand kwamen voor in de succesvolle televisieserie, evenals de nabijgelegen Dark Hedges, een van de meest gefotografeerde plekken in Noord-Ierland. Langs de route kun je genieten van goed eten, even stoppen voor de ÉCONOMUSÉE workshops van de craftbeer ambachtslieden van Hillstown Brewery of de Game-of-Thronesedelsmeden The Steensons.
Als toegift geniet je van de mooiste vergezichten op aarde.

De Causeway Coastal Route is simpelweg een van de mooiste autoritten ooit. Rijd haar nu, of zet de Causeway Coastal Route op z’n minst op jouw bucketlist. Ben je nog niet overtuigd dat Ierland iets voor jou is? Lees dan ons blogje eens over waarom Lonely Planet Ierland weer in de lijst zet van beste bestemmingen om naar toe te gaan.

Meer informatie

www.ireland.com
www.causewaycoastalroute.com
www.hillstownbrewery.com

Redactie
Bij OutdoorInfo willen we inspireren door mooie verhalen, coole bestemmingen, uitleg over materialen en nog veel meer. Een actieve outdoor lifestyle begint bij OutdoorInfo.